reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Jeśli byłaby tylko taka możliwość to ja bardzo chętnie.
Z tym rotawirusem to podobno pierwsza dawka do końca 12 tygodnia powinna być podana. Podobno, wkurza mnie ten brak wiedzy na dany temat i ta bezradność.
Dostalam od poloznej nr do lekarki ktora sama szczepi dzieci i chyba dzisiaj zadzwonie i zapytam... boje sie braku tych szczepien. Usg bioder tez nam odwolali.

Z innych rzeczy to mala wczoraj jak lezala na brxuchu u mnie na klatce piersiowej to podnosila glowke i uderzyla sie czolem w moja warge. Zaplakala tylko chwilke i zostal maly slad (chyba mnie to bardziej bolalo). Myslicie ze jest sie czym martwic? Zachowuje sie raczej jak zawsze...

reklama
Hej Dziewczyny! To charszczenie to ponoć nawoływanie niemowlęcia matkę. U nas trądzik niemowlęcy po 1 mcu. U was też? Nie pamiętam ile starszy go miał? Kupkę mamy rzadszą a starsza córka ma kłopoty w tym temacie... hmm... próbuje wyłapać co jest rozwojowe... takim stuknięciem bym nie przejmowała się. Obserwuj ale to raczej ok.

Hej Dziewczyny! To charszczenie to ponoć nawoływanie niemowlęcia matkę. U nas trądzik niemowlęcy po 1 mcu. U was też? Nie pamiętam ile starszy go miał? Kupkę mamy rzadszą a starsza córka ma kłopoty w tym temacie... hmm... próbuje wyłapać co jest rozwojowe... takim stuknięciem bym nie przejmowała się. Obserwuj ale to raczej ok.
U nas tez od tygodnia tradzik. Wydaje mi sie ze kilka tygodni 🤔

Czy Wasze maluchy też wysoko podnoszą główkę leżąc na brzuszku? Mała wysoko i na długo podnosi głowę. Rozgląda się to na prawo, to na lewo i opuszcza by po chwili znów ja podnosić. Jak na miesięcznika robi to bardzo swobodnie i długo ja kontroluje.
Ten mój Mały jest silny. Córka taka była. Miała 4mce i przykryte nóżki kołderką i siadła! Taka była silna. Ten też. Pewnie pojadą szybko. Starszy nie trzymał główki. Potem się okazało że miał słabe mięśnie brzucha. Ale dziś jest inteligentnym i sprawnym 3latkiem :)

@Darapuszkin jak Ci się uda z tym szczepieniem załatwić to super, nawet bym się nie zastanawiala. Tym uderzeniem też bym się nie przejmowała.
@Ane20.02.20 u nas ten trądzik mamy od tygodnia, czyli w 5 tygodniu, położna mówiła żeby się nie przejmować.

Dostalam od poloznej nr do lekarki ktora sama szczepi dzieci i chyba dzisiaj zadzwonie i zapytam... boje sie braku tych szczepien. Usg bioder tez nam odwolali.

Z innych rzeczy to mala wczoraj jak lezala na brxuchu u mnie na klatce piersiowej to podnosila glowke i uderzyla sie czolem w moja warge. Zaplakala tylko chwilke i zostal maly slad (chyba mnie to bardziej bolalo). Myslicie ze jest sie czym martwic? Zachowuje sie raczej jak zawsze...
O. ciekawe z tym szczepieniem w domu. Tez moze sie wywiem u siebie. Tylko moze byc ryzyko ze np ktos z rodziny zachoruje na tego nowego wirusa bo coraz wiecej tych przypadkow a czesc podobno niezdiagnozowana... Ja co prawda sie tak tym opoznieniem nie przejmuje, bardziej tym brakiem usg bioderek. Konaultowalas ten brak usg z kims?

O. ciekawe z tym szczepieniem w domu. Tez moze sie wywiem u siebie. Tylko moze byc ryzyko ze np ktos z rodziny zachoruje na tego nowego wirusa bo coraz wiecej tych przypadkow a czesc podobno niezdiagnozowana... Ja co prawda sie tak tym opoznieniem nie przejmuje, bardziej tym brakiem usg bioderek. Konaultowalas ten brak usg z kims?
Jeszcze nie konsultowalam bo licze ze wyrobimy sie do 8go tygodnia... zapisalam mala w innym miejscu na 31go i mam.nadzieje ze sie uda chociaz to

Zastanawiam się ile jest takich przypadków jak u mnie. Mała dziś kończy 6 tygodni. Mam wykupioną receptę na rotawirusa a szczepienia wszędzie odwołane do niewiadomo kiedy, tak mi w przychodni dziś powiedziano. Wiadomo, że obowiązkowe szczepienia i tak będą zrobione ale te dodatkowe nie wszystkie mogą być zrobione w innym przedziale czasowym. Co wtedy? Dziewczyny macie jakieś pomysły, porady? Bardzo się martwię 😔
Rotawirus musi być podany w pierwszej dawce do odpowiedniego tygodnia. Jak nie podasz to nie ma sensu.
Tez Planowalam je podać, ale teraz czekam na rozwój sytuacji. Najwyżej będą pominięte, nic z tym niestety nie da się zrobić.

reklama
Do góry