Alible i jak mała? Doszła już do siebie? U nas po 2 dniach było już okMy jesteśmy po zabiegu podcięcia wędzidełka i jest strasznie. Mała średnio chce jeść i cały czas płacze. Przeraża mnie ta noc.
reklama
alible
Fanka BB :)
Na szczęście przeszło już po jednym dniu. Jednak po 3 dobach musimy zacząć masowanie tego naciętego miejsca (przez 3 miesiące). Kilka razy dziennie i wiem, że małej się nie będzie to podobało, ale trzeba to robić żeby się nie zrosło.
@middayjoy czy Ty też musiałaś masować? Jak długo jesteście po zabiegu?
@middayjoy czy Ty też musiałaś masować? Jak długo jesteście po zabiegu?
Darapuszkin
Dziewczyny a co wy mialyscie tak wczesnie to usg bioderek? Ja zapisalam po 6 tygodniu zycia... zrezygnowalam z wizyty w luxmedzie jutro po skierowanke i zapisalam mala na 25go marca prywatnie w pracowni gdzie robia tylko usg i jest fizjoterapia zeby nie bylo chorych ludzi. Wole zaplacic ta stowe i sie nie schizowac... u nas kupka codziennie albo co dwa dni ale jak juz robi to konkret. Z brzuszkiem dalej roznie bywa i mala placze przy bąkach. Mam jakas obsesje ze siw przeziebi i wkrecam sobie ze charczy albo cos ma w nosie ale to raczej mleko przez ulewanie... jestem zadowolona bo corka ostatnio w nocy przesypia 8h tylko przerwy na karmienie. Oby tak zostalo!
Darapuszkin
alible
Mamy podobnie z główką już od jakiegoś czasu. Jeśli chodzi o bioderka to niby zalecenie jest zrobić to do 6 tygodnia. My też już jesteśmy po, ale podobno teraz jest też zalecenie, że pomimo tego że wszystko jest ok to USG powtarza się za kolejne 6 tygodni.@Cookie_ co do glowki to tak samo jestem zaskoczona ze juz ladnie dzwiga i na dlugo ale nie przepada za lezeniem na brzuszku
Też tak macie?
Darapuszkin
Hmm nam mowili ze miedzy 6 a 8 tyg...
Darapuszkin
Info z neta: "Badanie należy powtórzyć 3 razy – pierwszy raz między 6. a 12. tygodniem życia, następnie w 3. miesiącu i kolejny raz, gdy dziecko zacznie samodzielnie chodzić. Badanie wykonuje lekarz ortopeda (traumatolog). Można zrobić również dodatkowe USG bioderek dziecka, między 6. a 9. miesiącem życia"
Mi w wypisie napisali ze usg w 2 miesiacu i pamietam tez przy corce ze robilismy jeszcze po 3 miesiacu drugi raz bo za pierwszym jeszcze nie wszystko było ukształtowane.
Aldible, mi nie zlecili tych cwiczen. Mielismy podciecie laserowe miesiac temu i podobno przy laserowym nie trzeba. Ale moze cos zle zrozumialam
Aldible, mi nie zlecili tych cwiczen. Mielismy podciecie laserowe miesiac temu i podobno przy laserowym nie trzeba. Ale moze cos zle zrozumialam
reklama
Cookie_
Moderator
Tak, właśnie teraz mamy druga wizytę w odstępie właśnie 6 tyg od poprzedniej.Mamy podobnie z główką już od jakiegoś czasu. Jeśli chodzi o bioderka to niby zalecenie jest zrobić to do 6 tygodnia. My też już jesteśmy po, ale podobno teraz jest też zalecenie, że pomimo tego że wszystko jest ok to USG powtarza się za kolejne 6 tygodni.
Też tak macie?
Z synem pamiętam, że wizyta była chyba na 6 mies i po roczku jak już chodził.