reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

reklama
Na szczęście przeszło już po jednym dniu. Jednak po 3 dobach musimy zacząć masowanie tego naciętego miejsca (przez 3 miesiące). Kilka razy dziennie i wiem, że małej się nie będzie to podobało, ale trzeba to robić żeby się nie zrosło.
@middayjoy czy Ty też musiałaś masować? Jak długo jesteście po zabiegu?

Dziewczyny a co wy mialyscie tak wczesnie to usg bioderek? Ja zapisalam po 6 tygodniu zycia... zrezygnowalam z wizyty w luxmedzie jutro po skierowanke i zapisalam mala na 25go marca prywatnie w pracowni gdzie robia tylko usg i jest fizjoterapia zeby nie bylo chorych ludzi. Wole zaplacic ta stowe i sie nie schizowac... u nas kupka codziennie albo co dwa dni ale jak juz robi to konkret. Z brzuszkiem dalej roznie bywa i mala placze przy bąkach. Mam jakas obsesje ze siw przeziebi i wkrecam sobie ze charczy albo cos ma w nosie ale to raczej mleko przez ulewanie... jestem zadowolona bo corka ostatnio w nocy przesypia 8h tylko przerwy na karmienie. Oby tak zostalo!

@Cookie_ co do glowki to tak samo jestem zaskoczona ze juz ladnie dzwiga i na dlugo ale nie przepada za lezeniem na brzuszku
Mamy podobnie z główką już od jakiegoś czasu. Jeśli chodzi o bioderka to niby zalecenie jest zrobić to do 6 tygodnia. My też już jesteśmy po, ale podobno teraz jest też zalecenie, że pomimo tego że wszystko jest ok to USG powtarza się za kolejne 6 tygodni.
Też tak macie?

Info z neta: "Badanie należy powtórzyć 3 razy – pierwszy raz między 6. a 12. tygodniem życia, następnie w 3. miesiącu i kolejny raz, gdy dziecko zacznie samodzielnie chodzić. Badanie wykonuje lekarz ortopeda (traumatolog). Można zrobić również dodatkowe USG bioderek dziecka, między 6. a 9. miesiącem życia"

Mi w wypisie napisali ze usg w 2 miesiacu ;) i pamietam tez przy corce ze robilismy jeszcze po 3 miesiacu drugi raz bo za pierwszym jeszcze nie wszystko było ukształtowane.
Aldible, mi nie zlecili tych cwiczen. Mielismy podciecie laserowe miesiac temu i podobno przy laserowym nie trzeba. Ale moze cos zle zrozumialam 🙄

reklama
Mamy podobnie z główką już od jakiegoś czasu. Jeśli chodzi o bioderka to niby zalecenie jest zrobić to do 6 tygodnia. My też już jesteśmy po, ale podobno teraz jest też zalecenie, że pomimo tego że wszystko jest ok to USG powtarza się za kolejne 6 tygodni.
Też tak macie?
Tak, właśnie teraz mamy druga wizytę w odstępie właśnie 6 tyg od poprzedniej.
Z synem pamiętam, że wizyta była chyba na 6 mies i po roczku jak już chodził.

Do góry