reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

Mi w wypisie napisali ze usg w 2 miesiacu ;) i pamietam tez przy corce ze robilismy jeszcze po 3 miesiacu drugi raz bo za pierwszym jeszcze nie wszystko było ukształtowane.
Aldible, mi nie zlecili tych cwiczen. Mielismy podciecie laserowe miesiac temu i podobno przy laserowym nie trzeba. Ale moze cos zle zrozumialam 🙄
Właśnie pod językiem mamy nożyczkami zrobione a podwargowe mamy zaplanowane na kwiecień laserem. Możliwe, że po laserze nie trzeba masować bo te naczynka od razu są zamknięte a po nożyczkach jest to rana, która rzeczywiście może się zrosnąć.
W sobotę okaże się jak nam idzie (ledwo mi się udało kupić rękawiczki do tego, bo ludzie wykupili wszystko w aptekach).

reklama
Ja miałam w zleceniach do 6 tyg. życia, także u nas wyszło w 4 tyg. Poza tym mieliśmy usg główki. Myślę, że lepiej zrobić wcześniej, żeby szybciej zareagować jakby było coś nie tak. Mały podnosi główkę, ale mocno jej nie wygina. Poza tym nie podoba mu się za bardzo ta pozycja i szybko zaczyna płakać. Dzisiaj sam przewrócił się z brzuszka na plecy. Znowu czekamy na kupkę, pierdy są i też płaczę w trakcie. Charczenie też u nas bez zmian.

Wg wytycznych Ministerstwa (takie znalazłam) do 30.04
Zastanawiam się ile jest takich przypadków jak u mnie. Mała dziś kończy 6 tygodni. Mam wykupioną receptę na rotawirusa a szczepienia wszędzie odwołane do niewiadomo kiedy, tak mi w przychodni dziś powiedziano. Wiadomo, że obowiązkowe szczepienia i tak będą zrobione ale te dodatkowe nie wszystkie mogą być zrobione w innym przedziale czasowym. Co wtedy? Dziewczyny macie jakieś pomysły, porady? Bardzo się martwię 😔

Zastanawiam się ile jest takich przypadków jak u mnie. Mała dziś kończy 6 tygodni. Mam wykupioną receptę na rotawirusa a szczepienia wszędzie odwołane do niewiadomo kiedy, tak mi w przychodni dziś powiedziano. Wiadomo, że obowiązkowe szczepienia i tak będą zrobione ale te dodatkowe nie wszystkie mogą być zrobione w innym przedziale czasowym. Co wtedy? Dziewczyny macie jakieś pomysły, porady? Bardzo się martwię 😔
Chyba tylko ten rotawirus jest takim przypadkiem. Pewnie juz nie zdazymy bo druga dawka ma byc do 12 tyg. Moze chociaz jedna zaszczepic sie uda? Dla pocieszenia- ja corke starsza tez tylko jedna dawka zaszczepilam po po pierwszej dawce szczepienia miala 3 tygodniowa biegunke i juz nie chcielismy ryzykowac. Na razie rota miala tylko raz w zlobku i nie bylo tak zle.

Kochane a co myslicie o szczepieniu w domu? Ciekawe czy taka opcja jest mozliwa ze przyjezdza lekarz do domu, robi kwalifikacje i szczepi...?

reklama
Kochane a co myslicie o szczepieniu w domu? Ciekawe czy taka opcja jest mozliwa ze przyjezdza lekarz do domu, robi kwalifikacje i szczepi...?
Jeśli byłaby tylko taka możliwość to ja bardzo chętnie.
Z tym rotawirusem to podobno pierwsza dawka do końca 12 tygodnia powinna być podana. Podobno, wkurza mnie ten brak wiedzy na dany temat i ta bezradność.

Do góry