reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Jeśli byłaby tylko taka możliwość to ja bardzo chętnie.
Z tym rotawirusem to podobno pierwsza dawka do końca 12 tygodnia powinna być podana. Podobno, wkurza mnie ten brak wiedzy na dany temat i ta bezradność.
Dostalam od poloznej nr do lekarki ktora sama szczepi dzieci i chyba dzisiaj zadzwonie i zapytam... boje sie braku tych szczepien. Usg bioder tez nam odwolali.

Z innych rzeczy to mala wczoraj jak lezala na brxuchu u mnie na klatce piersiowej to podnosila glowke i uderzyla sie czolem w moja warge. Zaplakala tylko chwilke i zostal maly slad (chyba mnie to bardziej bolalo). Myslicie ze jest sie czym martwic? Zachowuje sie raczej jak zawsze...

reklama
Hej Dziewczyny! To charszczenie to ponoć nawoływanie niemowlęcia matkę. U nas trądzik niemowlęcy po 1 mcu. U was też? Nie pamiętam ile starszy go miał? Kupkę mamy rzadszą a starsza córka ma kłopoty w tym temacie... hmm... próbuje wyłapać co jest rozwojowe... takim stuknięciem bym nie przejmowała się. Obserwuj ale to raczej ok.

Hej Dziewczyny! To charszczenie to ponoć nawoływanie niemowlęcia matkę. U nas trądzik niemowlęcy po 1 mcu. U was też? Nie pamiętam ile starszy go miał? Kupkę mamy rzadszą a starsza córka ma kłopoty w tym temacie... hmm... próbuje wyłapać co jest rozwojowe... takim stuknięciem bym nie przejmowała się. Obserwuj ale to raczej ok.
U nas tez od tygodnia tradzik. Wydaje mi sie ze kilka tygodni 🤔

Czy Wasze maluchy też wysoko podnoszą główkę leżąc na brzuszku? Mała wysoko i na długo podnosi głowę. Rozgląda się to na prawo, to na lewo i opuszcza by po chwili znów ja podnosić. Jak na miesięcznika robi to bardzo swobodnie i długo ja kontroluje.
Ten mój Mały jest silny. Córka taka była. Miała 4mce i przykryte nóżki kołderką i siadła! Taka była silna. Ten też. Pewnie pojadą szybko. Starszy nie trzymał główki. Potem się okazało że miał słabe mięśnie brzucha. Ale dziś jest inteligentnym i sprawnym 3latkiem :)

@Darapuszkin jak Ci się uda z tym szczepieniem załatwić to super, nawet bym się nie zastanawiala. Tym uderzeniem też bym się nie przejmowała.
@Ane20.02.20 u nas ten trądzik mamy od tygodnia, czyli w 5 tygodniu, położna mówiła żeby się nie przejmować.

Dostalam od poloznej nr do lekarki ktora sama szczepi dzieci i chyba dzisiaj zadzwonie i zapytam... boje sie braku tych szczepien. Usg bioder tez nam odwolali.

Z innych rzeczy to mala wczoraj jak lezala na brxuchu u mnie na klatce piersiowej to podnosila glowke i uderzyla sie czolem w moja warge. Zaplakala tylko chwilke i zostal maly slad (chyba mnie to bardziej bolalo). Myslicie ze jest sie czym martwic? Zachowuje sie raczej jak zawsze...
O. ciekawe z tym szczepieniem w domu. Tez moze sie wywiem u siebie. Tylko moze byc ryzyko ze np ktos z rodziny zachoruje na tego nowego wirusa bo coraz wiecej tych przypadkow a czesc podobno niezdiagnozowana... Ja co prawda sie tak tym opoznieniem nie przejmuje, bardziej tym brakiem usg bioderek. Konaultowalas ten brak usg z kims?

O. ciekawe z tym szczepieniem w domu. Tez moze sie wywiem u siebie. Tylko moze byc ryzyko ze np ktos z rodziny zachoruje na tego nowego wirusa bo coraz wiecej tych przypadkow a czesc podobno niezdiagnozowana... Ja co prawda sie tak tym opoznieniem nie przejmuje, bardziej tym brakiem usg bioderek. Konaultowalas ten brak usg z kims?
Jeszcze nie konsultowalam bo licze ze wyrobimy sie do 8go tygodnia... zapisalam mala w innym miejscu na 31go i mam.nadzieje ze sie uda chociaz to

Zastanawiam się ile jest takich przypadków jak u mnie. Mała dziś kończy 6 tygodni. Mam wykupioną receptę na rotawirusa a szczepienia wszędzie odwołane do niewiadomo kiedy, tak mi w przychodni dziś powiedziano. Wiadomo, że obowiązkowe szczepienia i tak będą zrobione ale te dodatkowe nie wszystkie mogą być zrobione w innym przedziale czasowym. Co wtedy? Dziewczyny macie jakieś pomysły, porady? Bardzo się martwię 😔
Rotawirus musi być podany w pierwszej dawce do odpowiedniego tygodnia. Jak nie podasz to nie ma sensu.
Tez Planowalam je podać, ale teraz czekam na rozwój sytuacji. Najwyżej będą pominięte, nic z tym niestety nie da się zrobić.

reklama
Do góry