reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe 2020

Mielismy miec dzis usg bioderek w luxmed, zadzwonilam i przelozylam na za 2 tygodnie na 30 marca. I teraz dostalam sms z info ze ta wizyte tez odwoluja. Czyli moze te badanie na 3 miesiace dopiero jest realne :/

reklama
Dziewczyny to jakaś masakra z brakiem jakiejkolwiek pomocy i informacji ze strony służby zdrowia. My dzisiaj mieliśmy konsultację tel. w sprawie pleśniawek u małego i bólu brodawek u mnie, ale nie zastąpi to w żaden sposób wizyty osobistej. Pani doktor stwierdziła, że mały ma pewnie resztki mleka a piersi bolą od złego dostawiania, także ciężko stwierdzić, czy mamy grzybka, czy nie🤷‍♀️ Tak chciałabym, żeby go obejrzała, bo ja co dzień to nowe choroby wymyślam. A to wszystko przez to, że wczesniej nie miałam do czynienia z takim maleństwem. Jak nie wydaję dziwnych dźwięków( jak kózka ale taka z chrypką), to się spina jakby nie mógł zrobić kupki(mimo że była wczoraj), do tego te chrostki na główce. Teraz już wiem, że u Was też wystąpiły. Ja myślałam, że to może potówki.Normalnie osiwieję🤦‍♀️🤦‍♀️U mnie też szczepienia odwołane. A to się dostaję receptę na rotawirusy?
@Darapuszkin byłabym za takim szczepienie. Co do spacerów ja nadal na jedną warstwę ubranek kombinezon, czapka, chustka pod szyjką i pierzynka. Dzisiaj było dość ciepło ale wietrznie. Aczkolwiek ja nadal się martwię, czy oby na pewno dobrze to robię😜😜
Nie sądziłam, że to wszystko będzie takie trudne, do tego od dwóch dni mały ma chyba skok rozwojowy, bo co 1- 1,5 godz. Na cycka, złość i płacz jak nie dostanie. A ja z bólu nie mogę wytrzymać 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Dziewczyny to jakaś masakra z brakiem jakiejkolwiek pomocy i informacji ze strony służby zdrowia. My dzisiaj mieliśmy konsultację tel. w sprawie pleśniawek u małego i bólu brodawek u mnie, ale nie zastąpi to w żaden sposób wizyty osobistej. Pani doktor stwierdziła, że mały ma pewnie resztki mleka a piersi bolą od złego dostawiania, także ciężko stwierdzić, czy mamy grzybka, czy nie🤷‍♀️ Tak chciałabym, żeby go obejrzała, bo ja co dzień to nowe choroby wymyślam. A to wszystko przez to, że wczesniej nie miałam do czynienia z takim maleństwem. Jak nie wydaję dziwnych dźwięków( jak kózka ale taka z chrypką), to się spina jakby nie mógł zrobić kupki(mimo że była wczoraj), do tego te chrostki na główce. Teraz już wiem, że u Was też wystąpiły. Ja myślałam, że to może potówki.Normalnie osiwieję🤦‍♀️🤦‍♀️U mnie też szczepienia odwołane. A to się dostaję receptę na rotawirusy?
@Darapuszkin byłabym za takim szczepienie. Co do spacerów ja nadal na jedną warstwę ubranek kombinezon, czapka, chustka pod szyjką i pierzynka. Dzisiaj było dość ciepło ale wietrznie. Aczkolwiek ja nadal się martwię, czy oby na pewno dobrze to robię[emoji12][emoji12]
Nie sądziłam, że to wszystko będzie takie trudne, do tego od dwóch dni mały ma chyba skok rozwojowy, bo co 1- 1,5 godz. Na cycka, złość i płacz jak nie dostanie. A ja z bólu nie mogę wytrzymać 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Spokojnie :) na zamkniętym tez jest nas kilka, które maja meczące kozki w domu [emoji28][emoji6] także nie tylko twoja dzidzia tak ma;) jest to częściej spotykane ...

@Darapuszkin byłabym za takim szczepienie. Co do spacerów ja nadal na jedną warstwę ubranek kombinezon, czapka, chustka pod szyjką i pierzynka. Dzisiaj było dość ciepło ale wietrznie. Aczkolwiek ja nadal się martwię, czy oby na pewno dobrze to robię😜😜
Natusia, to z pewnoscia skok :) u nas po 2 takich marudnych dniach byl spokoj i usmiechy ;)
A Ciebie obie brodawki bola?

Mi zrobiła się jakaś zmiana w piersi i nie jest to wg położnej zator. Od kilku dni jestem na antybiotyku 😪 Muszę pilnie usg zrobić, tylko gdzie jak mi pozamykali wszystko. mam tak poraniona brodake w tej piersi, że karmiąc widzę gwiazdy. Wczoraj kupiłam opatrunki na poranione piersi pnoc działają cudownie, ale też i kosztują swoje (6 szt ok 100 zł Nursicare)
Mała 10 dni nie załatwiała się, dostała w sobotę trochę czopka z polecenia położnej i znów kilka dni nic nie ma ☹️

Natusia, to z pewnoscia skok :) u nas po 2 takich marudnych dniach byl spokoj i usmiechy ;)
A Ciebie obie brodawki bola?
Niestety teraz zaczęła też prawa, ale słabej jak lewa.Smaruję maścią maltan, na razie nie ma poprawy. Mały ma nystatyne.Sama myśl jak mam karmić małego lewą piersią przyprawia mnie o dreszcze. Najgorzej jest w nocy, bo dochodzi do tego zmęczenie. Karmię i życzę.
@Cookie_ Pamiętam jak kiedyś pisałaś, że ściągasz laktatorem,bo masz poranioną pierś. To w niej zrobiła się ta zmiana? Poczekam jak na Ciebie zadzialają te plastry😊Co do kupki to u nas narazie co trzy dni, ale spore, aż po pachy🤦‍♀️ Zawsze jest w ten dzień jak wypiję litrowy, świeżo ugotowany kompot z jabłek i zjem z niego owoce. Nie wiem, czy ma to jakiś wpływ, ale na mnie też działa przeczyszczająco. Bo nie oszukujmy się ja po porodzie też mam z tym problemy.

@natusia.mamusia86 mega Cie rozumiem. Tak jak córka do tej pory spala w nocy 8 h z dwoma przerwami na karmienie tak dzisiaj pobudki co godzine... do tego ma tak ze jak zaczyna plakac to kaszle. W sumie ma tak od urodzenia i nikt na to nie zwrocil uwagi ale nie wiem czy sie tym niepokoic. Moze slina jej wpada do gardla?

Ubieranie na spacery to dla mnie zagwozdka bo nie chce jej przegrzewac...

Mi zrobiła się jakaś zmiana w piersi i nie jest to wg położnej zator. Od kilku dni jestem na antybiotyku 😪 Muszę pilnie usg zrobić, tylko gdzie jak mi pozamykali wszystko. mam tak poraniona brodake w tej piersi, że karmiąc widzę gwiazdy. Wczoraj kupiłam opatrunki na poranione piersi pnoc działają cudownie, ale też i kosztują swoje (6 szt ok 100 zł Nursicare)
Mała 10 dni nie załatwiała się, dostała w sobotę trochę czopka z polecenia położnej i znów kilka dni nic nie ma ☹️
A probowalas karmienia przez kapturki?

reklama
Do góry