reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe 2020

@Darapuszkin tak już lepiej. Skończyło się w piątek, już nie podawałam syropu a w sobotę zrobiłam ostatnia inhalacje. Czyli w sumie 4 pełne dni inhalacji i minęło wszystko.

@natusia.mamusia86 zdrówka dla Jasia. Polecam inhalacje z Ectodose. Katar szybko minie po nich. U nas przy odciąganiu raz marudzenie a raz sama dawała, bo widziała ze pomaga.

reklama
A jak u Waszych dzieciakow z kupami przy rozszerzaniu? Roma od poczatku robila raz w tygodniu, od urodzenia i dalej robi tak samo. Chyba powinna czesciej juz w tym wieku? Nie meczy sie, kupa "ladna", nie ma zatwardzenia ale no jednak nie za czesto...

Lilka początkowo miała problemy (pamiętacie jak pisałam, że nie robiła po 2 tyg, bez bólów brzucha, wzdęć itd. taki urok miała) Teraz codziennie min jedną innego dnia kilka, ale tak max co 2-3 dni najdłużej. Czasem papka czasem plastelina a i nie raz bobek jak coś zatwardzi ją.

Wasze maluchy też takie mokre są jak piją wodę? Moja sobie zabawy urządza bawiąc się bidonem i wiecznie pozalewana 🤦‍♀️

Chyba jej apetyt wraca, bo od weekendu wcina po 200-250 ml kaszki i obiady normalnie. Dziś wciągnęła kaszę, krupnik i na kolację twaróg z owocami do tego wszystkiego oczywiscie pierś obowiązkowo.

Wlasnie u nas mala tez cala pozalewana i przez to chyba jej za malo wody daje bo wszystko mokre - przyssie sie i polowe wypluje. Moze dlatego te kupy niezbyt czesto... bobka nigdy nie bylo, zwykle spoko konsystencja, nie placze, brzuch miekki ale nie wiem czy nie powinna czesciej :( tak co 4 dni jest zazwyczaj

Moja to prawie wcale wody nie pije 😜 jej picie to mleko.
Może taki jej urok z wypróżnianiem.
Moja pierwsze 3 czy 4 mies takie miała a później wszystko się unormowało.
Teraz tylko od połowy września waga jej stoi w miejscu.

A jak u Waszych dzieciakow z kupami przy rozszerzaniu? Roma od poczatku robila raz w tygodniu, od urodzenia i dalej robi tak samo. Chyba powinna czesciej juz w tym wieku? Nie meczy sie, kupa "ladna", nie ma zatwardzenia ale no jednak nie za czesto...
U nas od początku były przygody z kupami, ale teraz, odpukać, wszystko się unormowało. Kupa jest codziennie, czasem jedna, czasem 2-3. Mój mały lubi jogurt naturalny, więc jemy prawie codziennie - może dzięki temu jest już teraz dobrze.

U nas kupki są w miarę regularne, czasami co drugi dzień a czasami nawet 3 na dzień. Czasami są luźne a czasami takie zbite w jednego Bobka. Wody pije, jak już wcześniej pisałam, tak około 1,5 bboxa dziennie 🙂 kaszkę przemycam od rana w bbox.

Dziewczyny, teraz jest trochę chłodniej na zewnątrz, w związku z tym mam pytanie, jak ubieracie swoje maluchy na spacery? Dziś na spacerze przyglądałam się innym mamuśkom to dzieciaczki w kurtkach puchowych pookrywane kocami. Czy to już pora na takie ubieranie?

U nas kupa jest codziennie. Czasem jedna czasem trzy. Czasem luźnawa a czasem kroliczy bobek. Wody malo pije... nie ogarnia bidonu, z butelki nie chce. Pije z doidy ale malo. Takzw staram sie chociaz wiecej mleka dawac zeby przemycić wode.
I w ogole sie zepsul. Zawsze budzil sie raz w nocy na butle. To teraz dwa razy... [emoji43]

Jasiu robi kupkę codziennie, konsystencja różna, czasami luźna, plastelina i bobki też się zdarzają😉 wody piję mało z 30 ml dziennie, też cały mokry, bo mu leci z pyszczka😁 co do ubioru to się za dużo nie wypowiem, od 2 dni nie byliśmy na dworze. Wcześniej ubierałam mu body z krótkim rękawem, bluzę i na to pikowaną kamizelkę, spodnie +buciki, takie cieplejsze. No i kocykiem przykrywałam.

reklama
Wczoraj u nas chłodno było (6 st) to mała miała na sobie bodziak na dla rękawek, spodenki dresowe na to plaszczyk (taki grubszy polarek), czapka, buciki i nóżki śpiworkiem okryte. Było jest tak w sam raz.

Do góry