reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Hej. Ale Wam temat wskoczył. 😀 Ja od rana do nocy w tych "tematach" bo Młody co zmiana pieluszki to kupka. Ale chyba zęby idą górne bo znowu katar, ślina z językiem na wierzchu dziś chodzi. Już go wczoraj nakarmiłam ryżem, gotowaną marchewką i bułką i były (tylko!) 3.

reklama
Nie wiem czy to mus, tak mi po tym szczepieniu zostało w głowie to, że muszę je podawać codziennie 🙄 dziś jeszcze w bbox i kilka łyków poszło. Przecież jej nie mogę zmusić.
Btw @Darapuszkin rozumiem, że cały czas karmisz piersią a w wyjątkowych sytuacjach mm? Jak maleństwo na to reaguje? Ostatnio będąc u dentysty, gdzie się oczywiście przedłużyło, bo miała być tylko kontrola, ale kolejka jak zwykle, już dopuściłam myśl, że mąż mm poda, ale oczywiście już panikowalam co będzie po. Na szczęście nie było potrzeby podania mam, ale kiedys w końcu to nastąpić bedzie musiało.
No u mnie u 2jki nie nastąpiło podanie mm. Nie było opcji. Już wodę wolały. A jakie kaszki dajesz? Może ona nie lubi takiej konsystencji?

Właśnie kupilam te bezmleczne. Do tych z mm nie umiem się złamać. W ogóle mi się wydaje, że Nela jest bardzo do wody przyzwyczajona, bo jak robię jej tą kaszkę z jednej łyżeczki to wciąga spoko, a jak zwiększyłam proporcje to jej nie smakowalo.
Po trochu dostaje te kaszki, gluten na pewno ma wprowadzany w różnych postaciach 🙂

Też zauważyłam, że woli warzywka od owoców (na te drugie się krzywi), co jest dziwne bo zazwyczaj to słodkości dzieciom smakują ☺️

reklama
Moja wcina na wodzie gotowaną kaszkę z Czary Mamy: jaglaną, mannę z dawnych zbóż i wielozbożową (8 zbóż). Daje 150-200 ml wody do tego 1,5-2,5 łyżki kaszki i po ugotowaniu na oko i smak musu owocowego. Kaszka jest dość zwarta. Je z miseczki łyżeczką. Najlepsze są pozycje konsumpcji raz w krzesełku innym razem na kolanach u mnie lub na czworaka na macie 🤣
Dziś kupiłam jej inne kaszki od nich, bo ww zjadla: jaglalo-owsianką, komosa ryzowa z prosem i pszenna z samopszy.
Na obiad dziś jadła kupnik z kaszą jęczmienną i odrobiną pęczaku. Obawiałam się pęczaku że nie zechce go a wcinała równo 😊

Do góry