reklama
Darapuszkin
Fanka BB :)
Chyba zalezy ile zjada... ja planuje rok karmic i pewnie na poczatek bede proponowac mm
Cookie_
Moderator
Po roczku można próbować podawać większe ilości krowiego. Nie jest konieczne mm. W końcu i ono krowie Moj starszy bardzo lubił ciemne kakao jak i zwykle mleko. Miał okres, że jakoś po 18 mies potrafił litr w ciągu doby wypić a wiadomo do tego zjadał normalne posiłki. Lodówka pełna była mleka
My juz po dwóch wizytach. Dalej pelza jak postrzelony zolniez. Tylko jedna reka i jedna noga. Fizjo mowi ze u niego nie wynika to z zadnych napięć ani asymetrii. Po prostu sobie tak ubzdural. Mamy cwiczenia bo fizjo bardzo chce żeby zaczal czworakowac i nie ominal tego etapu. Bo to wazne dla wzmacniania mięśni tulowia. Ale na razie walczy ze mna strasznie i nie chce cwiczyc. Nie lubi czworakow...Dziewczyny ktore pisałyscie o tym niesymetrycznym pelzaniu- bylyscie juz u fizjo? U mnie rączki w miare na zmiane ale teraz sie dopatrzylam ze odpycha sie tylko lewą nóżką [emoji53]
A cwicze z nim codziennie odkad mial 2 miechy bo mial asymetrie itp. Ale ostatni miesiac to koszmar w tej kwestii. Taki jest skurczybyk silny i sie tak wyrywa. Tylko fizjo daje z nim rade.
Haha, postrzelony żołnierz mój też takiMy juz po dwóch wizytach. Dalej pelza jak postrzelony zolniez. Tylko jedna reka i jedna noga. Fizjo mowi ze u niego nie wynika to z zadnych napięć ani asymetrii. Po prostu sobie tak ubzdural. Mamy cwiczenia bo fizjo bardzo chce żeby zaczal czworakowac i nie ominal tego etapu. Bo to wazne dla wzmacniania mięśni tulowia. Ale na razie walczy ze mna strasznie i nie chce cwiczyc. Nie lubi czworakow...
A cwicze z nim codziennie odkad mial 2 miechy bo mial asymetrie itp. Ale ostatni miesiac to koszmar w tej kwestii. Taki jest skurczybyk silny i sie tak wyrywa. Tylko fizjo daje z nim rade.
Współczuje tych ćwiczeń, teraz to chyba jakiś okres buntu, mój często się wyrywa, chce sam, po swojemu wiec wyobrazam sobie ze jest ciężko
a jakie robicie ćwiczenia?
Kurcze, też bym wolala zeby mój czworakował. Ale wydaje mi sie ze będzie bo się już coraz ostrzej buja do przodu i tyłu w pozycji czworacznej (no ale to już 2 miesiące tak robi , probuje juz tylkiem w tej pozycji na boki wiec jakby do siadu. Ale tez wspina sie na palce i robi takiego misia- nie wiem czy to ok
U nas dzis risotto z kurczakiem, suszonymi pomidorami i cukinia. Mały wszamał kilka łyżek (a to sukces bo ostatnio nic nie chciał jeść poza mlekiem). Polecam
Dziewczyny czy któraś z Was miała problemy z kolanami? Mi zaczeły nawalać, zrobiło sie jakies zapalenie muszę obkładać lodem i np nie mogę kucać, klękać. Nie polecam
Dziewczyny czy któraś z Was miała problemy z kolanami? Mi zaczeły nawalać, zrobiło sie jakies zapalenie muszę obkładać lodem i np nie mogę kucać, klękać. Nie polecam
Cookie_
Moderator
@middayjoy polecam na stawy okłady z sody. Mojej mamie pomogły.
natusia.mamusia86
U nas jest to samo. Nie chcę współpracować. Nie widzę na razie efektu tych ćwiczeń, nadal pełza jedną stroną. Zastanawia mnie też to ciągłe pukanie tą nóżką, którą się nie odpychaMy juz po dwóch wizytach. Dalej pelza jak postrzelony zolniez. Tylko jedna reka i jedna noga. Fizjo mowi ze u niego nie wynika to z zadnych napięć ani asymetrii. Po prostu sobie tak ubzdural. Mamy cwiczenia bo fizjo bardzo chce żeby zaczal czworakowac i nie ominal tego etapu. Bo to wazne dla wzmacniania mięśni tulowia. Ale na razie walczy ze mna strasznie i nie chce cwiczyc. Nie lubi czworakow...
U nas przeziębienie. Najpierw ja byłam chora, od wczoraj Jasiu smarka i kaszlę nie daje sobie odciągnąć z noska. Tak jak wcześniej mu to nie przeszkadzało tak teraz wykręca głowę.
reklama
Darapuszkin
Kurcze teraz taki czas chorobowy i mysle ze co chwile beda dzieciaki cos lapac ;( zdrowka dla Jasia
A jak u Was @Cookie_ juz lepiej?
U nas jakas dziwna odmiana bo Roma przestala marudzic, jest zadowolona, lubi wozek i spi 7h ciagien, no dziecko aniol. Wiem ze to pewnie chwilowe jak wszystko u niemowlaka ale cieszy!
Za to za zadne skarby nie mozemy jej uspac i odlozyc do lozeczka. Od razu sie wybudza i placz, nauczyla sie spac z nami wczoraj probowalam przez godzine i w kolko sie wybudzala...
A jak u Was @Cookie_ juz lepiej?
U nas jakas dziwna odmiana bo Roma przestala marudzic, jest zadowolona, lubi wozek i spi 7h ciagien, no dziecko aniol. Wiem ze to pewnie chwilowe jak wszystko u niemowlaka ale cieszy!
Za to za zadne skarby nie mozemy jej uspac i odlozyc do lozeczka. Od razu sie wybudza i placz, nauczyla sie spac z nami wczoraj probowalam przez godzine i w kolko sie wybudzala...