reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

Dzień dobry :-) wczesne wstawanie i lekki sen w nocy właśnie dały znać o sobie, tak jak w poprzedniej ciąży.
Martwi mnie moja praca. W pierwszej ciąży pasowała mi ciąża bo do poprzedniej pracy nie chciałam wracać. Pracowałam tam niecały rok. W tej pracy zaraz minie mi dwa lata i ciąża... zastanawiam się jak powiedzieć w pracy, ile czasu pracować, jak to wszystko poukładać żeby mieć do czego wracać. Nie wiem czy lekarz pozwoli mi długo pracować. A jak jest lub było u Was?
Ja pracuje w kfc we Francji... poinformowałam odrazu bo ta praca jest dość wymagająca. Poszli mi na rękę i wyręczają jak trzeba coś dźwignąć :) wiec nie żałuje ze poinformowałam tak szybko. Oczywiście dałam szefowi zaświadczenie od lekarza :)

reklama
Mnie dziś pierwszy raz wzięło na wymioty. Wcześniej tylko mdłości. I po czym? Po tym, jak zakładałam świeżo wyprane ciuchy i poczułam zapach proszku ;) co do rozciągania mam tak samo
Ja o dziwo nie mam żadnych mdłości, z objawów to tylko zmęczenie i obolałe piersi. Gdyby nie test ciążowy to bym nie wpadła na to ze to ciąża. Ale testy to ja robiłam już tydzień po przytulaskach bo bardzo pragnęłam zajść w ciąże i wiedziałam dokładanie kiedy miałam owulacje Boże... ile ja kasy wydałam na te testy teraz zaczął się 5tc mówią ze ponoć od 6 zaczynaja się mdłości, zobaczymy ‍♀️

U mnie poziom żelaza wynosi 44 więc nie mam aż tak niskiego jak Ty ;) ale odrazu lekarka kazała mi przejść na dietę bogatą w żelazo i przepisała mi tabletki PREGNAplus ponieważ w późniejszym etapie ciąży będzie mi brakować tego żelaza :) przed kolejną wizytą mam zrobić badanie krwi i zobaczy się czy jest poprawa :) ogolnie to mam jeść dużo buraków, szpinak, pestki dyni, suszone morele, wątróbkę itp ;)
Wątróbkę ponoć się odradza w ciąży , ale warto jeść kakao oczywiście te 100% :)

W ogóle zamówiłam sobie do Francji segregator #jestemwciazy od mamy ginekolog. Już się nie mogę doczekać aż dojdzie czy ktoś z was zamawiał coś od niej?:))

@Dziubuś85 witaj na naszym wątku [emoji846]
@Velvetka brzuszek doda uroku, jeszcze nie będzie za wieki więc na podróże a tym bardziej wypoczynek w sam raz [emoji8]
Co do żelaza to ja od dziecka mam niski poziom. Co jakiś czas lekami muszę się ratować. Taka moja uroda. Chociaż po ostatniej ciąży o dziwo utrzymuje się jak na mnie na wysokim poziomie. Ciekawe jak teraz, bo w poprzedniej ciąży najadłam się takich ilości natki pietruszki i soku z buraków że już patrzeć na nie nie mogę ale pewnie znowu będę musiała do takiej diety powrócić. Anemia w ciąży to nic dobrego.

reklama
W ogóle zamówiłam sobie do Francji segregator #jestemwciazy od mamy ginekolog. Już się nie mogę doczekać aż dojdzie czy ktoś z was zamawiał coś od niej?:))

Ja jeszcze nie zamawiałam ale mam zamiar kupić segregatory i koszule porodową. No i może ubranka jak okaże się że to chłopak bo dla dziewczynki to już wszystko mam.

Do góry