Chciałabym żeby mnie choć troche odpychalo od jedzenia [emoji16] bo jak narazie to co chwile chodzę i coś podjadam. Malutkie porcję dosłownie pół kanapki ale co godzinę [emoji23] a jak nie zjem nic przez 2-3 godziny to mnie mdli okropnie i głowa boli
reklama
paucia2306
Zaciekawiona BB
A ja pewnie niedlugo juz pojde na L4. Oboje z mezem mamy mega stresujace prace, wiecznie jestesmy w biegu i mysle sobie ze to jedyny moment w zyciu w ktorym moge zwolnic, cieszyc sie domem i dac wiecej czasu rodzinie [emoji4][emoji4][emoji4] wiec juz w pracy oznajmilam zeby szukali nowego kierownika , a ja udaje sie na odpoczynek [emoji16] i szczerze to nie moge sie tego doczekac chociaz sama nie wierze ze to mowie [emoji16] zazwyczaj nie bylo sily ktora zatrzymalaby mnie w domu na tylku [emoji28]
Jezeli chodzi o mdlosci to poki co mam laskawe zycie [emoji16] cos tam mi sie czasem zakreci w glowie ale tez bez szalenstwa. Chociaz zobaczymy co dalej, jest jeszcze bardzo wczesnie [emoji16]
Milego dnia Kochane [emoji4]
Jezeli chodzi o mdlosci to poki co mam laskawe zycie [emoji16] cos tam mi sie czasem zakreci w glowie ale tez bez szalenstwa. Chociaz zobaczymy co dalej, jest jeszcze bardzo wczesnie [emoji16]
Milego dnia Kochane [emoji4]
Koliberka
Fanka BB :)
Niestety tak to jest, ze mimo checi nie zawsze sie da, dlatego tez nie mozna na sile, a tyle na ile zdrowie pozwoliJa z jednej strony też chciałabym pracować długo, bo co ja będę robić całymi dniami, a pracę mam taką, że właściwie cały dzień za biurkiem siedzęZ drugiej strony u nas końcówka roku jest strasznie stresująca, a w zeszłym roku jedną dziewczynę w ciąży właściwie wysyłali na zwolnienie we wrześniu, żeby na tą końcówkę roku mieć przeszkolonego pracownika. W sumie też ciężko przewidzieć co będzie się działo przez te 9 miesięcy. Znam dziewczynę, która poszła na zwolnienie na samym początku, bo miała takie mdłości, że nic nie pomagało.
godzbal
Niestety tak to jest, ze mimo checi nie zawsze sie da, dlatego tez nie mozna na sile, a tyle na ile zdrowie pozwolija pracuje w sklepie odziezowym. 8h caly czas na nogach, czasem trzeba podzwigac i niezle sie nabiegac, no i pouzerac z klientami. Do domu wracam padnieta bola mnie nogi i plecy, ale wole to niz siedzenie w domu
![]()
Ja tam samo, pracuje w odzieży, 8h stojącej pracy, ciagle w ruchu, ciagle dźwiganie itp. Ja chciałam pracować do końca września, ale czuję, że pójdę już od sierpnia na l4, no niestety z mdłościami czuję się jak flak, a klienci niestety oczy mają i co chwilę czy chora nie jestem no ale jeszcze nikogo nie informuje, bo klienci to taka poczta pantoflową
Także lipiec na pewno przepracuję.
Maminek31
U mnie w pracy dokładnie taka sama sytuacja- chce sobie oszczędzić stresu na końcówce ciąży. Poza tym ja dojeżdżam 30km w jedną stronę i te dojazdy też mnie męczą...
Ja z jednej strony też chciałabym pracować długo, bo co ja będę robić całymi dniami, a pracę mam taką, że właściwie cały dzień za biurkiem siedzęZ drugiej strony u nas końcówka roku jest strasznie stresująca, a w zeszłym roku jedną dziewczynę w ciąży właściwie wysyłali na zwolnienie we wrześniu, żeby na tą końcówkę roku mieć przeszkolonego pracownika. W sumie też ciężko przewidzieć co będzie się działo przez te 9 miesięcy. Znam dziewczynę, która poszła na zwolnienie na samym początku, bo miała takie mdłości, że nic nie pomagało.
Paryżanka
Ja w poniedziałek już ide zapytać o l4. Z tym ze do lekarza rodzinnego ide bo ginekologa mam dopiero pod koniec lipca. Mam ciężka stresująca prace, nie chce później płakać jak nie daj Boże coś. Ciąża mnoga jednak jest z większym ryzykiem. Na wszystkich grupach bliźniaczych radzą się oszczędzać. Moja ciotka tez radzi żebym skorzystała już z l4 ona jak była w ciąży bliźniaczej to poszła odrazu na zwolnienie gdzie ona miała prace biurowa. A ja u siebie dużo biegam, podnoszę itd. Zwłaszcza ze przyzwyczaili się już, że zapierdzielam i mimo tego ze w pracy wiedza ciąży to nie mam taryfy ulgowej.
reklama
Koliberka
No wlasnie tak to wyglada w naszej pracyJa tam samo, pracuje w odzieży, 8h stojącej pracy, ciagle w ruchu, ciagle dźwiganie itp. Ja chciałam pracować do końca września, ale czuję, że pójdę już od sierpnia na l4, no niestety z mdłościami czuję się jak flak, a klienci niestety oczy mają i co chwilę czy chora nie jestem no ale jeszcze nikogo nie informuje, bo klienci to taka poczta pantoflową![]()
Także lipiec na pewno przepracuję.
@Kasia654 a nie lepiej wyprobowac jakies naturalne metody niz faszerowac sie lekami?
Bez urazy jestem tylko troche przeczulona na polska farmaceutyke.