reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe 2020

Nie no ja naprawdę pospalam- ostatnio pobudki były między 4:30 A 5:30. Także dziś to luksus. Najgorsze że jak się obudzę to już nie ma szans żeby usnąć!
A to faktycznie. A w ciągu dnia nie jesteś senna? Ja ostatnio po przyjściu z pracy musiałam się położyć i mąż musiał na obiad poczekać ;)

reklama
A to faktycznie. A w ciągu dnia nie jesteś senna? Ja ostatnio po przyjściu z pracy musiałam się położyć i mąż musiał na obiad poczekać ;)
Ogólnie to wracałam z pracy około 18:00 i kladlam córeczkę spać około 20:00 i tak o 21:00 sama szłam spać. Ale myślę że dziś drzemka będzie :-)

Też tak miałam, brzuch bolał że nawet niekiedy musiałam nospe brać. W pierwszej ciąży tego nie miałam więc teraz też się bałam. Na szczęście pobolalo tak 2 tygodnie i już jest ok :)
To mnie trochę uspokoiłyście. Zresztą też mi się wydaje, że boli mnie trochę mniej niż miesiąc temu.

Miałam w tym tygodniu imprezę firmową i chyba wyszłam na straszną sztywniarę, bo ani nie piłam, ani nie tańczyłam :p Jeszcze nikomu w pracy nie mówiłam, że mogę być w ciąży, chodź kusi mnie, żeby wszystkim o tym mówić. Chcę poczekać do sierpnia, jak na drugiej wizycie wszystko będzie ok, to poinformuję szefową i koleżanki z pracy.

Ogólnie to wracałam z pracy około 18:00 i kladlam córeczkę spać około 20:00 i tak o 21:00 sama szłam spać. Ale myślę że dziś drzemka będzie :-)
O rany, to cały dzień jesteś na nogach :oops:
Ale skoro nas wszystkie czeka w przyszłym roku roczny urlop, to sobie " odpoczniemy":p Zastanawiałaście się do kiedy chcecie pracować?

Ale skoro nas wszystkie czeka w przyszłym roku roczny urlop, to sobie " odpoczniemy":p Zastanawiałaście się do kiedy chcecie pracować?
Ja jestem umówiona z pracodawcą że do konca wakacji będę, a potem zależy jak się będę czula. Pracuje w salonie samochodowym- sprzedaje auta i na jesieni zaczynają się wyprzedaże i jest duuuzo pracy. Liczę że do tego czasu znajdą mi zastępstwo i będę mogła nową osobę przeszkolic i udać się na odpoczynek.

@Jotka_Szczotka z tego co mi wiadomo to teraz każdy gin wysyla na prenatalne, kiedyś faktycznie tego nie bylo :D z resztą moja mama to w ciąży jedno usg miala ze mną i 2 z moim bratem :D także dużo sie pozmienialo :D
Na pewno makijaż wyjdzie ci cudnie[emoji7]

@paulina.blachut mój ma 2 lipca urodziny więc w sumie tez prawie jak prezent, taki trochę wcześniejszy haha u nas obstawiali bliźniaki i tak sie bałam jak szłam na usg że masakra [emoji23] na szczęście jeden dzidziuś :D

My z synusiem wstalismy dzisiaj o 9 :D jakos na samym początku miałam tak że budziłam sie o 5 i koniec spania :o

@Peeszet mnie dlugo tak pobolewało także to normalne [emoji14] mdłości zaczęły mi sie w 6 tygodniu i mam ochotę sie zastrzelić [emoji86]

@godzbal mam to samo z lodówką!! Jak otwieram to przestaje oddychać żeby nie czuć zapachu [emoji51] ja nie wiem co bym zjadła, jak myślę o jedzeniu to nic mi sie nie chce ale jak już zaczne jesc to spoko [emoji14] ale po każdym jedzeniu mam dziwny posmak w buzi i musialabym normalnie co chwile myć zęby

@Maminek31 dla mnie pobudka 6:30 to jak środek nocy ale u nas to wszyscy śpiochy [emoji23] fajne plany z tym plażowaniem :D my zaraz śniadanko i zakupy [emoji14]

Co do badań to ja ani w pierwszej ano teraz bety nie robiłam [emoji86] jedynie wizyta u gina i wszystkie badania co zlecał :D w pierwszej musialam brac magnez i luteine bo brzuch mi sie napinał, ciekawe czy teraz sie to powtórzy [emoji86]

Miłego dnia wszystkim [emoji8] dostałam od mojego brzdąca soczystego buziaka w brzuch także pora wstawać :D

Ja mam nadzieje pracowac do konca ciazy jesli tylko samopoczucie mi na to pozwoli. Przy 2 corce niestety mialam pod koniec problemy z chodzeniem bo uciskala na jakis nerw. Malo tego staram sie o jeszcze dodatkowa prace po wakacjach, wiec jesli to wyjdzie to bede pracowac miedzy 6-12h :) nie lubie takiego siedzenia w domu, wiec jak mam znowu tyle czasu w domu siedziec to chce sie najpierw napracowac [emoji16][emoji16]

@Megan22 ja zjadam 1/3 maks połowę porcji i już mnie odpycha, a to zupełnie nowość, bo jednak zawsze jedzenie lubiłam ;) a co do mycia zębów, to ja nawet jak umyje, to czuję taki metaliczny posmak, chyba zacznę pić płyn do płukania zębów [emoji23]

Mnie dzisiaj w pracy wszystko wkurza, jestem dzisiaj tak cięta, że wystarczy iskra by pożar wzniecić. Ogólnie jestem oazą spokoju i wręcz aż za cierpliwa do niektórych klientów, ale dzisiaj mam chęć rozwalić tę budę [emoji848]

Ja mam nadzieje pracowac do konca ciazy jesli tylko samopoczucie mi na to pozwoli. Przy 2 corce niestety mialam pod koniec problemy z chodzeniem bo uciskala na jakis nerw. Malo tego staram sie o jeszcze dodatkowa prace po wakacjach, wiec jesli to wyjdzie to bede pracowac miedzy 6-12h :) nie lubie takiego siedzenia w domu, wiec jak mam znowu tyle czasu w domu siedziec to chce sie najpierw napracowac [emoji16][emoji16]
Ja z jednej strony też chciałabym pracować długo, bo co ja będę robić całymi dniami, a pracę mam taką, że właściwie cały dzień za biurkiem siedzę ;) Z drugiej strony u nas końcówka roku jest strasznie stresująca, a w zeszłym roku jedną dziewczynę w ciąży właściwie wysyłali na zwolnienie we wrześniu, żeby na tą końcówkę roku mieć przeszkolonego pracownika. W sumie też ciężko przewidzieć co będzie się działo przez te 9 miesięcy. Znam dziewczynę, która poszła na zwolnienie na samym początku, bo miała takie mdłości, że nic nie pomagało.

reklama
@Megan22 ja zjadam 1/3 maks połowę porcji i już mnie odpycha, a to zupełnie nowość, bo jednak zawsze jedzenie lubiłam ;) a co do mycia zębów, to ja nawet jak umyje, to czuję taki metaliczny posmak, chyba zacznę pić płyn do płukania zębów [emoji23]

Mnie dzisiaj w pracy wszystko wkurza, jestem dzisiaj tak cięta, że wystarczy iskra by pożar wzniecić. Ogólnie jestem oazą spokoju i wręcz aż za cierpliwa do niektórych klientów, ale dzisiaj mam chęć rozwalić tę budę [emoji848]
Mnie też teraz bardzo łatwo wyprowadzić z równowagi. Zazwyczaj to wolę siedzieć cicho i robić swoje, ale teraz to jak coś mi się nie podoba, to mówię to głośno, a nie podoba mi się co chwilę coś ;)

Do góry