A to faktycznie. A w ciągu dnia nie jesteś senna? Ja ostatnio po przyjściu z pracy musiałam się położyć i mąż musiał na obiad poczekaćNie no ja naprawdę pospalam- ostatnio pobudki były między 4:30 A 5:30. Także dziś to luksus. Najgorsze że jak się obudzę to już nie ma szans żeby usnąć!
reklama
Maminek31
Fanka BB :)
Ogólnie to wracałam z pracy około 18:00 i kladlam córeczkę spać około 20:00 i tak o 21:00 sama szłam spać. Ale myślę że dziś drzemka będzie :-)A to faktycznie. A w ciągu dnia nie jesteś senna? Ja ostatnio po przyjściu z pracy musiałam się położyć i mąż musiał na obiad poczekać
To mnie trochę uspokoiłyście. Zresztą też mi się wydaje, że boli mnie trochę mniej niż miesiąc temu.Też tak miałam, brzuch bolał że nawet niekiedy musiałam nospe brać. W pierwszej ciąży tego nie miałam więc teraz też się bałam. Na szczęście pobolalo tak 2 tygodnie i już jest ok
Miałam w tym tygodniu imprezę firmową i chyba wyszłam na straszną sztywniarę, bo ani nie piłam, ani nie tańczyłam Jeszcze nikomu w pracy nie mówiłam, że mogę być w ciąży, chodź kusi mnie, żeby wszystkim o tym mówić. Chcę poczekać do sierpnia, jak na drugiej wizycie wszystko będzie ok, to poinformuję szefową i koleżanki z pracy.
O rany, to cały dzień jesteś na nogachOgólnie to wracałam z pracy około 18:00 i kladlam córeczkę spać około 20:00 i tak o 21:00 sama szłam spać. Ale myślę że dziś drzemka będzie :-)
Ale skoro nas wszystkie czeka w przyszłym roku roczny urlop, to sobie " odpoczniemy" Zastanawiałaście się do kiedy chcecie pracować?
Maminek31
Ja jestem umówiona z pracodawcą że do konca wakacji będę, a potem zależy jak się będę czula. Pracuje w salonie samochodowym- sprzedaje auta i na jesieni zaczynają się wyprzedaże i jest duuuzo pracy. Liczę że do tego czasu znajdą mi zastępstwo i będę mogła nową osobę przeszkolic i udać się na odpoczynek.O rany, to cały dzień jesteś na nogach
Ale skoro nas wszystkie czeka w przyszłym roku roczny urlop, to sobie " odpoczniemy" Zastanawiałaście się do kiedy chcecie pracować?
@Jotka_Szczotka z tego co mi wiadomo to teraz każdy gin wysyla na prenatalne, kiedyś faktycznie tego nie bylo z resztą moja mama to w ciąży jedno usg miala ze mną i 2 z moim bratem także dużo sie pozmienialo
Na pewno makijaż wyjdzie ci cudnie[emoji7]
@paulina.blachut mój ma 2 lipca urodziny więc w sumie tez prawie jak prezent, taki trochę wcześniejszy haha u nas obstawiali bliźniaki i tak sie bałam jak szłam na usg że masakra [emoji23] na szczęście jeden dzidziuś
My z synusiem wstalismy dzisiaj o 9 jakos na samym początku miałam tak że budziłam sie o 5 i koniec spania
@Peeszet mnie dlugo tak pobolewało także to normalne [emoji14] mdłości zaczęły mi sie w 6 tygodniu i mam ochotę sie zastrzelić [emoji86]
@godzbal mam to samo z lodówką!! Jak otwieram to przestaje oddychać żeby nie czuć zapachu [emoji51] ja nie wiem co bym zjadła, jak myślę o jedzeniu to nic mi sie nie chce ale jak już zaczne jesc to spoko [emoji14] ale po każdym jedzeniu mam dziwny posmak w buzi i musialabym normalnie co chwile myć zęby
@Maminek31 dla mnie pobudka 6:30 to jak środek nocy ale u nas to wszyscy śpiochy [emoji23] fajne plany z tym plażowaniem my zaraz śniadanko i zakupy [emoji14]
Co do badań to ja ani w pierwszej ano teraz bety nie robiłam [emoji86] jedynie wizyta u gina i wszystkie badania co zlecał w pierwszej musialam brac magnez i luteine bo brzuch mi sie napinał, ciekawe czy teraz sie to powtórzy [emoji86]
Miłego dnia wszystkim [emoji8] dostałam od mojego brzdąca soczystego buziaka w brzuch także pora wstawać
Na pewno makijaż wyjdzie ci cudnie[emoji7]
@paulina.blachut mój ma 2 lipca urodziny więc w sumie tez prawie jak prezent, taki trochę wcześniejszy haha u nas obstawiali bliźniaki i tak sie bałam jak szłam na usg że masakra [emoji23] na szczęście jeden dzidziuś
My z synusiem wstalismy dzisiaj o 9 jakos na samym początku miałam tak że budziłam sie o 5 i koniec spania
@Peeszet mnie dlugo tak pobolewało także to normalne [emoji14] mdłości zaczęły mi sie w 6 tygodniu i mam ochotę sie zastrzelić [emoji86]
@godzbal mam to samo z lodówką!! Jak otwieram to przestaje oddychać żeby nie czuć zapachu [emoji51] ja nie wiem co bym zjadła, jak myślę o jedzeniu to nic mi sie nie chce ale jak już zaczne jesc to spoko [emoji14] ale po każdym jedzeniu mam dziwny posmak w buzi i musialabym normalnie co chwile myć zęby
@Maminek31 dla mnie pobudka 6:30 to jak środek nocy ale u nas to wszyscy śpiochy [emoji23] fajne plany z tym plażowaniem my zaraz śniadanko i zakupy [emoji14]
Co do badań to ja ani w pierwszej ano teraz bety nie robiłam [emoji86] jedynie wizyta u gina i wszystkie badania co zlecał w pierwszej musialam brac magnez i luteine bo brzuch mi sie napinał, ciekawe czy teraz sie to powtórzy [emoji86]
Miłego dnia wszystkim [emoji8] dostałam od mojego brzdąca soczystego buziaka w brzuch także pora wstawać
Koliberka
Ja mam nadzieje pracowac do konca ciazy jesli tylko samopoczucie mi na to pozwoli. Przy 2 corce niestety mialam pod koniec problemy z chodzeniem bo uciskala na jakis nerw. Malo tego staram sie o jeszcze dodatkowa prace po wakacjach, wiec jesli to wyjdzie to bede pracowac miedzy 6-12h nie lubie takiego siedzenia w domu, wiec jak mam znowu tyle czasu w domu siedziec to chce sie najpierw napracowac [emoji16][emoji16]O rany, to cały dzień jesteś na nogach
godzbal
@Megan22 ja zjadam 1/3 maks połowę porcji i już mnie odpycha, a to zupełnie nowość, bo jednak zawsze jedzenie lubiłam a co do mycia zębów, to ja nawet jak umyje, to czuję taki metaliczny posmak, chyba zacznę pić płyn do płukania zębów [emoji23]
Mnie dzisiaj w pracy wszystko wkurza, jestem dzisiaj tak cięta, że wystarczy iskra by pożar wzniecić. Ogólnie jestem oazą spokoju i wręcz aż za cierpliwa do niektórych klientów, ale dzisiaj mam chęć rozwalić tę budę [emoji848]
Mnie dzisiaj w pracy wszystko wkurza, jestem dzisiaj tak cięta, że wystarczy iskra by pożar wzniecić. Ogólnie jestem oazą spokoju i wręcz aż za cierpliwa do niektórych klientów, ale dzisiaj mam chęć rozwalić tę budę [emoji848]
Ja z jednej strony też chciałabym pracować długo, bo co ja będę robić całymi dniami, a pracę mam taką, że właściwie cały dzień za biurkiem siedzę Z drugiej strony u nas końcówka roku jest strasznie stresująca, a w zeszłym roku jedną dziewczynę w ciąży właściwie wysyłali na zwolnienie we wrześniu, żeby na tą końcówkę roku mieć przeszkolonego pracownika. W sumie też ciężko przewidzieć co będzie się działo przez te 9 miesięcy. Znam dziewczynę, która poszła na zwolnienie na samym początku, bo miała takie mdłości, że nic nie pomagało.Ja mam nadzieje pracowac do konca ciazy jesli tylko samopoczucie mi na to pozwoli. Przy 2 corce niestety mialam pod koniec problemy z chodzeniem bo uciskala na jakis nerw. Malo tego staram sie o jeszcze dodatkowa prace po wakacjach, wiec jesli to wyjdzie to bede pracowac miedzy 6-12h nie lubie takiego siedzenia w domu, wiec jak mam znowu tyle czasu w domu siedziec to chce sie najpierw napracowac [emoji16][emoji16]
reklama
Mnie też teraz bardzo łatwo wyprowadzić z równowagi. Zazwyczaj to wolę siedzieć cicho i robić swoje, ale teraz to jak coś mi się nie podoba, to mówię to głośno, a nie podoba mi się co chwilę coś@Megan22 ja zjadam 1/3 maks połowę porcji i już mnie odpycha, a to zupełnie nowość, bo jednak zawsze jedzenie lubiłam a co do mycia zębów, to ja nawet jak umyje, to czuję taki metaliczny posmak, chyba zacznę pić płyn do płukania zębów [emoji23]