reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe 2020

OMG ale tu naskrobalyscie :p ciężko miałam to nadrobić a nie było mnie tylko pół dniao_O

Tak, dokładnie apka pokazuje mi 9+1 ;) ja już nie umiem się doczekać tej wizyty bo również mam aniołka w niebie któremu nagle przestało bić serduszko:( wiec to moja druga ciąża i modlę się żeby teraz było już Ok... z objawami mam bardzo różnie, cały czas bolą mnie piersi ale jednego dnia mocniej i są bardzo napięte, drugiego słabiej i są jakieś bardziej miękkie, to samo z apetytem i mdlosciami.. łapie mnie przeważnie na wieczor jak już się położę (np 15 min temu byłam pewna ze po raz pierwszy pójdę zwymiotować, ale jakoś przeszło) także z tym tez różnie ..
A jak u ciebie objawy?

Kurde ja ostatnio prosiłam mojego gina o skierowanie na progesteron ale powiedział mi ze to jest bez sensu skoro biorę luteinę ...bo wynik mi nic nie powie. A widzisz, piszecie ze warto kontrolować... pójdę chyba prywatnie zrobić w poniedziałek...

Tak, tylko koleżanka pisała ze niestety 35 lat kończy dopiero w styczniu :(
Ja jestem ze śląska i u nas jest program darmowych prenatalnych na które nawet skierowania nie trzeba mieć;)
A te 500 zł to może prenatalne w 3D/4D ? Dlatego taka cena ...:o

Doskonale wiec rozumiem Twój stres.. Trzeba wierzyć ze tym razem będzie ok, juz niedługo pomacha Ci maleństwo rączkami lub nóżkami na monitorze :)
Z bólem piersi mam podobnie, raz bolą, raz nie, ale juz przestałam na to zwracać uwagę bo można zwariować. Wymiotowałam tylko raz, mdłości najbardziej rano mi dokuczają, i jak nie zjem „na czas”. Po każdorazowym otwarciu lodówki mam odruch wymiotny, z czego nabija sie mój męż :p a masz tez bole głowy? Nie wiem czy to tez może być ciążowe ? Od paru dni od czasu do czasu mnie łapią. W każdym razie chciałabym żeby te nieprzyjemne objawy jeszcze potrwały ten tydzień do usg, to byłabym spokojniejsza.

reklama
No wlasnie tak to wyglada w naszej pracy :) mi juz mdlosci zaczynaja przechodzic. Tzn mam jeszcze rano ale reszta dnia juz jest ok, dlatego postaram sie pociagnac jak najdluzej. Jesli tak slabo sie czujesz to rzeczywiscie wez l4 po co sie meczyc.

@Kasia654 a nie lepiej wyprobowac jakies naturalne metody niz faszerowac sie lekami?
Bez urazy jestem tylko troche przeczulona na polska farmaceutyke. ;)
Te krople to tylko rumianek i imbir i może faktycznie bym próbowała naturalnych ale te krople dosłownie biorę raz na 4-5 dni i to nie 15 kropel jak zalecane tylko 10 i pomaga :) jakbym codziennie miała je brać to na pewno szukalabym czegoś innego :)

Ja również raz byłam na badaniach krwi, no i na początku dwa razy beta dla potwierdzenia. Progesteronu nie robiłam ani razu i trochę mnie przeraża, że tyle z Was robiło[emoji33] moje kolejne badanie 3 lipca, już nie mogę się doczekać [emoji16]
Tez nie miałam sprawdzanego progesteronu, betę tylko raz, ale tylko dlatego, ze miałam plamienia. Patrzę, ze tez przeszłaś poronienie zatrzymane, tak jak ja. Mówię sobie, ze to oznacza, ze organizm daje rade, bo chcial utrzymać ciąże, a przyczyna była gdzieś indziej. Chyba by mnie stresowało tylko sprawdzanie co chwile hormonów. Ale oczywiście to zależy od osobowości no i wcześniejszych przeżyć.

A mnie od półtora tygodnia brzuch pobolewa jak przed miesiączką. Aż się boję, że w końcu ją dostanę :( Na szczęście nie jest to taki mocny ból jak przechodziłam co miesiąc. Oprócz tego nie mam jeszcze żadnych objawów, ale w moim wypadku chyba za wcześnie na nie. Tylko co noc się budzę na kilkanaście minut, a zawsze miałam bardzo mocny sen.
Nic sie nie martw, takie bole są normalne :) Dopóki nie boli z silnymi skurczami to ok. Który masz tydzień ?

@Megan22 ja w ciąży byłam 5lat temu nie jestem taka stara... Napisałaś o tej matce... Hehe moja nie miała że mną usg wogole.... :)

Chciałabym żeby mnie choć troche odpychalo od jedzenia [emoji16] bo jak narazie to co chwile chodzę i coś podjadam. Malutkie porcję dosłownie pół kanapki ale co godzinę [emoji23] a jak nie zjem nic przez 2-3 godziny to mnie mdli okropnie i głowa boli

Boziu ile ja bym dała z to. Nawet jak mnie mdli to pakuję do ryja....
Po czym poznać, że jesteś w ciąży? Wstajesz o 6:30 po 9,5 h snu i robisz sobie drzemkę o 9:30, bo nie dasz rady dalej funkcjonować [emoji23]
Jeny ja właśnie wstała. Wróciłam z pracy, położyłam się. I moje dziecko chciało się w chowanego bawić ale mi się tak oko xlamalo że szok:(

W temacie pracy sie nie wypowiem bo ja na wolnym siedze juz od połowy kwietnia[emoji86][emoji86] ale nie wyobrażam sobie tych mdłości i pracować[emoji33] mimo że z synkiem pracowałam do 36tc :)

@Jotka_Szczotka hahah no stara ze nie jesteś to w to nie wątpię :D ja nie wiem od kiedy tak wysyłają z automatu na prenatalne [emoji14] u nas to jest normalne :D kuzynka 8 lat temu jak ginekolog mowila jej o prenatalnych to powiedziala wprost ze nie ma kasy na to badanie to lekarka jej dała skierowanie :D

@paulina.blachut ohoho no to będą emocje przed kolejnym usg haha u nas w sumie w rodzinie 2 przypadki bliźniaków wiec jakieś prawdopodobieństwo było ale sie ciesze ze jest jedno bo z trójką dzieci bym chyba oszalała [emoji86]:D

No ja że względu na pracę z rentgenem niestety musiałam sobie już w czasie owulacji odpuścić. ;) więc ogolnie wszystko od początku praktycznie każdy mógł się domyśleć co się u mnie świeci.

No ta lodówka ciężka sprawa:) ja swoją bym myla codziennie. A do tego wyrzucala z niej wszystko. Mimo tego jem dość normalnie co 3 godziny pilnuje posiłków. Przed ciąża ważna była dla mnie zdrowa dieta więc mam nadzieję że tak zostanie do końca. A na mdłości litry wody z cytryną, wody z imbirem;) no i regularnie jeść posiłki.

reklama
Do góry