reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
Made, ja też stawiam na zaparcia...mnie w poprzedni weekend też tak przetrzymało...brzuch miałam przez to dwa razy większy,aż teściowa stwierdziła, że może u mnie u mnie to bliźnięta będą;-)w ogóle czułam się jakby mi ktoś pompkę podłączył i dopompował porządnie i w ogóle cały był bolesny..na szczęście w niedziele wieczorem espumisan, a w poniedziałek pół kg śliwek węgierek załatwiło sprawę:-D jednak nie ma to jak śliweczki:-D:-D

Vanilijka fajnie, ze napisałaś, bo ja mam czasami takie kłucia właśnie w szyjce, nie skojarzyłam, ze to od jej "pracy", a lekarza nigdy o wszystko nie zdążę zapytać;-)

Mi tak gin powiedział po obserwacji tej mojej szyjki bo mnie też to martwiło zwykle jak jestem na wizycie to proszę o zmierzenie szyjki albo pytam jak tam szyjka :) zwykle jak zapomni to zmierzy i mi powie :)

Made z tym bólem to może przejedz się na ip żeby to sprawdzić oczywiście jeśli cię to niepokoji zawsze lepiej sprawdzić :) napewno to nic poważnego ale nie zaszkodzi chyba że to od zaparcia to już inna sprawa :)

Ostatnia edycja:
Ja od zaparc niedawno mialam takie bole ze nie czulam takich przy porodzie, ale jak tylko udalo mi sie wyproznic to przeszly. Az z samochodu nie moglam wyjsc

Dobrze wiedzieć jeszcze nie miałam ale podejrzewam że po tym zelazie to będą :/ na początku ciąży kupiłam sobie takie czopki na zaparcia evaqu nie testowalam ale podobno skuteczne

Dzięki dziewczyny za kciuki.
pisze dopiero teraz bo jak wyszliśmy z męzem o 12 z domu tak dopiero teraz wróciliśmy i wcinam pizze na kolacje :) a co do wizyty to wyniki mam bardzo dobre , z dzidzią też wszystko dobrze , chociaż mało widziałam na monitorze bo Pan doktor trzymał sztame z mężem i jemu wszystko pokazywał, tylko po zbadaniu ręcznym szyjka twarda ale zrobił dopochwowe żeby zmierzyć i mam 2.93 a powiedział ze powinnam mieć już koło 3,5 dlatego luteinę wieczorem mam brać i przez 2 tyg wstrzemięźliwość i za 2 tyg do kontroli jak z szyjka bo jak się nie poprawi to będę musiała mieć krążek a jak poprawi to wrócimy do wizyt co 4 tyg, ale kazał mi się nie martwić..

Ladyli rób co gin ci kazała najważniejsze że maleństwo jest zdrowe :) tak dalej :) a szyjka się wydłuży tylko się staraj oszczędzać nie forsuj się odpoczywaj sobie często i na spokojnie bez stresu przez te 2 tyg i będzie dobrze

LADYLI z tą szyjką to może też być tak że te 2,93 Ci zwyczajnie zostanie tak samo jak u mnie.
Doktorka mi powiedziała że szyjka na 3cm jest jak najbardziej prawidłowa pod warunkiem że jest twarda, zamknięta i uformowana.
Żebym się niczym nie stresowała i nie myślała już o tym. Oczywiście ważne jest żebyś skontrolowała za te 2 tygodnie czy się nie skraca. Odpoczywaj więcej a będzie dobrze:tak:

reklama
made ja tez stawiam na śliwki i na czczo woda, espumisanem to zawsze się ratowałam przy wzdęciach tych mega bolesnych, no-spa tez ma działania rozkurczowe, a jeśli nie przejdzie to lekarz koniecznie, nie ma co;-)
LADYLI najważniejsze, że z dzidzią ok, a Tobie tylko odpoczynku:tak:trzymam kciuki, niech się szyjka wydłuża

Do góry