reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

reklama
Ladyli powodzenia na wizycie.

Angelstw dziękuje za odpowiedź, w sumie usg dopochwowego nie miałam od 10 tygodnia ciąży.
Wiem jednak że koleżance moja ginekolog na takim zwykłym badaniu skracajaca sie za szybko szyjkę wyczuła wiec licze na jej doświadczenie chociaż wolalabym jakby mi podawała co wizytę ile cm dla mojego spokoju :)

no dobrze ja już po :-D ufffff ulżyło mi jak nigdy :-D
w badaniu szyjka długa, uformowana, zamknięta. Tylko jakoś dziwnie skierowana pod spojenie łonowe, ale wg informacji pani doktor nie ma to żadnego znaczenia - po prostu taka moja uroda ;-)
na USG szyjka ma 3,04cm (ostatnio 2,90cm) więc jakby troszkę dłuższa - nie wiem czy może się wydłużyć czy też dziś był dokładniejszy pomiar :sorry: - nie ważne - ważne że nic się nie skróciło przez 2 tygodnie.
Cytologia również czysta. Ziarenek ruszał się, machał łapkami :-) wymiary troszkę mniejsze niż wiek ciąży wg OM ale to o nie cały tydzień a z tego co się orientuję to teraz dzieciaczki rosną już każde swoim tempem, więc wszystko jest w normie:tak:
Teraz czekam spokojnie do piątku na dokładnie pomiary :-D
aaaa no i dostałam skierowanie na glukozę ;-)

LADYLI kciuki za Twoją wizytę!!

anglestw bardzo się cieszę, że się szyjka wydłużyła i że jest ok, teraz czekamy razem z Tobą do piątku:-)
LADYLI trzymamy kciuki:tak:
anii 84 mi też lekarz szyjkę mierzył ostatnio przez usg dopochwowe;-), ale mi nie mierzy na każdej wizycie, może jeśli ktoś odczuwa jakieś dolegliwości, czy ma upławy to wówczas częściej mierzą, nie martw się, a jeśli będziesz czuła cały czas niepokój z tym związany pogadaj z lekarzem o tym:tak:

no dobrze ja już po :-D ufffff ulżyło mi jak nigdy :-D
w badaniu szyjka długa, uformowana, zamknięta. Tylko jakoś dziwnie skierowana pod spojenie łonowe, ale wg informacji pani doktor nie ma to żadnego znaczenia - po prostu taka moja uroda ;-)
na USG szyjka ma 3,04cm (ostatnio 2,90cm) więc jakby troszkę dłuższa - nie wiem czy może się wydłużyć czy też dziś był dokładniejszy pomiar :sorry: - nie ważne - ważne że nic się nie skróciło przez 2 tygodnie.
Cytologia również czysta. Ziarenek ruszał się, machał łapkami :-) wymiary troszkę mniejsze niż wiek ciąży wg OM ale to o nie cały tydzień a z tego co się orientuję to teraz dzieciaczki rosną już każde swoim tempem, więc wszystko jest w normie:tak:
Teraz czekam spokojnie do piątku na dokładnie pomiary :-D
aaaa no i dostałam skierowanie na glukozę ;-)

LADYLI kciuki za Twoją wizytę!!

Powiem ci że może się wydłużyć :) tak jak u mnie miałam wcześniej 3.5 cm a teraz 4.5 cm tylko że zawsze jak ona pracuje to mam w niej klucia gratulacje z wizyty :)

Vanilijka fajnie, ze napisałaś, bo ja mam czasami takie kłucia właśnie w szyjce, nie skojarzyłam, ze to od jej "pracy", a lekarza nigdy o wszystko nie zdążę zapytać;-)

Angelstw gratki wizyty! LADYLI kciuki zaciśnięte :)

Mi szyjka tez się wydłużyla podobno, zobaczymy jaka bedzie w poniedziałek :) klucia tez mam, od wczoraj dość silne do tego z boku mnie boli dość mocno brzuch, wręcz wyprostować się w nocy nie mogłam, nie wiem o co chodzi :/

made mnie też ostatnio boli tak nisko w prawym boku, ale też nie wiem co to może być, nie jest to długotrwałe ale silne, może niunia nóżki wyciąga?;-)

reklama
Tak myślałam, ale ból jest właściwie stały, zmienia nasilenie przy zmianach pozycji, coś mi się zdaje, że to może byc kolka jelitowa! Od kilku dnia mam straszliwe zaparcia, więc pewnie od tego :/ wzięłam nospe, zaparze herbatke z kopru włoskiego i poczekam na efekty :D

Do góry