reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

ja jestem juz po wizycie i faktycznie przyplatal mi sie grzybek :baffled: dostalam pfamucin w globulkach i nawet na odbudowe mikroflory nic mi nie poradzil :baffled:usg tez nie robil tylko takim urzadzeniem sprawdzil bicie serca :-)bylo cudowne ale najdziwniejsze ze kazal mi odstawic lutka pow ze juz nie musze brac :baffled::baffled:ze to bezpieczne:baffled: troche sieboje tego odstawienia lutka :baffled: bralam ja od 8 tc az do teraz 17 tc ale za to zapisalam sie na genetyczne na 16.09 :-)ciesze sie bo bede je robic u dobrego specjalisty licze ze dokladnie wszystko sprawdzi :-)

reklama
Wydaje mi sie, ze to przez hormony.pH pochwy staje sie bardziej atrakcyjne dla grzyba i stad stany zapalne. Odczyn pH zmienia sie naturalnie w czasie cyklu i ostatnia faza, gdy poziom progrsteronu jest wysoki, predysponuje zawsze do nowych lokatorow. A w ciazy ta faza trwa 9 miesiecy B-) ja sie poki co od grzybka uchowalam, a mialam go bardzo czesto, ale w sytuacjach stresowych. No a ciaza to tez z reszta stres, nie?:-)

Dziewczyny a może my mamy jakąś infekcję zbiorową ???????? Bo mnie też coś bierze !!! W ogóle czuję że chyba w pęcherzu robi się coś niefajnego ... baterie szaleją ???

Ja jutro mam dodatkową wizytkę u innego gina - do mojego się nie dostałam - nie ma szans,więc idę do miejscowego gina !
Może uda się zrobić usg i podejrzeć płeć ???

A jaki polecacie probiotyk po leczeniu zapobiegawczo? Kupiłam laktovaginal ale nie wiem czy pomoże i uchroni przed infekcjami moze dodatkowo witamine c brac?

vanilijka mi inna gin mówiła żebym brała doustnie provag albo gynomed, one są też dopochwowe ale ostatecznie nie używałam więc nie wiem.
Ja dostałam lactovaginal teraz bo nie mam pałeczek kwasu mlekowego ale w sumie u mnie gorzej z moczem bo ciągle mam bakterie

Ja od 4 dni biorę Lacibios Femina i zmieniłam płyn do higieny intymnej na Pharmaceris M Lacti-Intima i upławów jest o wiele mniej. Może jakoś dotrwam do następnej wizyty :)
Wczoraj chodziłam siku co 10 minut, dosłownie, na dodatek piekło, szczypało i byłam pewna, że przypałętało się jakieś zapalenie pęcherza czy coś. Miałam iść dzisiaj do lekarza, ale mi przeszło. Może to jakieś jednodniowe było? :confused:

ja jestem juz po wizycie i faktycznie przyplatal mi sie grzybek :baffled: dostalam pfamucin w globulkach i nawet na odbudowe mikroflory nic mi nie poradzil :baffled:usg tez nie robil tylko takim urzadzeniem sprawdzil bicie serca :-)bylo cudowne ale najdziwniejsze ze kazal mi odstawic lutka pow ze juz nie musze brac :baffled::baffled:ze to bezpieczne:baffled: troche sieboje tego odstawienia lutka :baffled: bralam ja od 8 tc az do teraz 17 tc ale za to zapisalam sie na genetyczne na 16.09 :-)ciesze sie bo bede je robic u dobrego specjalisty licze ze dokladnie wszystko sprawdzi :-)

Ja luteinę brałam od samego początku ciąży i jakieś półtora tygodnia temu lekarka kazała mi odstawić. Do tej pory nic złego się nie dzieje. Zobaczysz, że i u Ciebie będzie wszystko ok. Nie martw się ;-)

reklama
Kajuta
A jak"rzucałaś" luteine ? Od razu czy schodziłaś potrochu? Mi kazał od razu przestać brać a brałam 2 razy po jednej tab rano i wieczorem po 100 mg

Do góry