reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowa mama u lekarza

Cichac powiedz mi jeszcze czy macica stawiala sie przy badaniu czy mowilas gin o tym w rozmowie i Cie skierowala do szpitala?
Ja mam bardzo czesto skurcze i macica sie stawia :( wczoraj wzielam nospe 80 i po 10min tak sie zaczela stawiac, ze omalo nie plakalam ;( pozniej doszly dosc silne skurcze...
Nie wiem czy to normalne, bo ponoc w drugiej ciazy skurcze sa o wiele szybciej i mocniej odczuwalne, ale z Mila mialam skurcze tylko raz przed porodem :(

reklama
Wizytę miałam wcześnie rano wiec brzuch nie był napięty. Gin zbadał ginekologiczne mnie i mówił ze szyjka jest miękka. Wspominałam mu ze brzuch często się stawia i ze leżenie i lekki nie pomagają. W szpitalu dostałam juz drugi raz 2 tab. Nospy i 2 magnez( ja sama brałam 2 tab dziennie nospy i tez magnez) widzę jednak różnice brzuch się nie stawia, ale przerazaja mnie te dawki

cichac nie wiem czy to cię pocieszy ale ja biorę dziennie 6-8 magnezów no i luteina.....
też coś mi brzuch ostatnio szaleje ale nie umiem określić czy to twardnienie bo mała mi się tak dziwnie wypina ......;-)

Ewka gratuluję udanej wizyty i fikołka córci.

Cichac
nie martw się, w szpitalu będą mieć sytuację pod kontrolą,

Odnośnie ciąż donoszonych wypowiem się jako mama skrajnych wcześniaków (z 26tyg). Wiadomo im dłużej dzidziuś jest w brzuchu mamy tym lepiej, Moje dzieci gdy przebywały na oddziale neonatologicznym zdążyłam poznać wiele mam i ich dzieci z róznych tyg ciąży. Taka jest prawda, że lekarze uznają ciąże donoszoną już w 36tyg ale dopiero dziecko urodzone po 37tyg uznaje się że nie jest wcześniakiem. Dzieci urodzone nawet w 34 tyg już sobie bardzo dobrze radzą, nie mają problemów z oddychaniem, z ssaniem ani opóźnieniem rozwoju. Każde dziecko jest indywidualne są dzieci urodzone w 36tyg i nie mają żadnych problemów zdrowotnych a są donoszone do 40tyg i mają wiele komplikacji. Ja osobiście teraz się tylko modle, żeby dotrwać do 36tyg.

Mój brzuch zaczął się wczoraj trochę stawiać ale poratowałam się nospą i przeszło. Ja mam wizytę dopiero 5 stycznia:/

Wiecie ja chyba jakaś głupia jestem. Mi się nic nie stawia ani nie mam skurczy i tak siedzę i czytam wasze wpisy i płacze bo.chyba jest coś ze mną nie tak :(

Zrobiono mi jeszcze raz usg. Mam mało wód plodowych jeszcze w normie ale w granicy AFI 5. Lekarze sprawdzal nerki i pęcherz dziecka niby wszystko Oki. Wcześniej też nie miałam z tym problemu. Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze. Gin mówi ze nie mam się tym przejmować ale ciezko tak. Cała ciążę wszystko było Oki a na koniec takie rzeczy wychodzą :-(

Elunia powodzenia na wizycie, ja idę w środę :)

Cichac szpitali nikt nie lubi ale przynajmniej masz lekarzy pod ręką i mogą zadziałac w razie potrzeby.

Aisha miałam pisać to samo, 36tc a ja nie wiem co to stawianie brzucha i skurczy również nie miałam i nie mam

Cichac z tego co wiem można uzupełnić wody plodowe. Jeżeli by było coś nie tak to na pewno by lekarz podjął.taka decyzję.
Przynajmniej tak położna na szkole rodzenia mówiła.

reklama
Pewne dopóki mieści się w normie to nie będą nic robić tylko obserwują. Ale mam nadzieje ze jestem pod dobrą opieka. I że szybko wrócimy do domu

Do góry