reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

"Łowcy promocji"

a jeszcze mi sie przypomnialo, a macie moze sprawdzone elektroniczne nianie? bo mam juz jedna, mama mi kupila w Polsce, ale gowno straszne, jakis no name, slychac szumy i trzaski i odglosu dziecka to ja pewnie nie wylowie, a moze te szumy to wina roznych urzadzen? w pokoju i TV i modem i router, chyba powinnam w kuchni sprawdzic:)

reklama
agnieszka co do wozkow to duzy wybor jest tu na ballybane niedaleko supervalue nie wiem czy wiesz gdzie jest ruski sklep Baltis/posli miesny Olimp. Ja znalazlam tam co prawda ladna spacerowke ale wybor wozkow jest dosc duzy tak samo w sklepiku na Tuam road.

a co do niani ja mam fisher-price taka tania za 28 euro i jestem bardzo zadowolona a co do tych szumow to zalezy bo u nas szumi jak sie wlaczy swiatlo na schodach a tak to nie ma problemu i jestem bardzo zadowolona.

o dzieki, to juz kolejna dobra opinia o Fisher Price, cieszy mnie to bo niania calkiem niedroga:)))))
a co do sklepu to wiem ktory, ale trafilam do niego calkiem niedawno jak juz prawie wszystko mialam

h@nah tak masz racje nie mozna popadac w paranoje i odchodze od tego (nie mialam na mysli polskich wozkow, ze sa lepsze) :)
Ciesze sie bo znalazlam super wozek graco 400E, ale jeszcze postanowilismy sie wstrzymac bo troche tego zaduzo jak narazie. Kupilismy teraz wanienke z mamas&papas b mi sie podoba i zaczelam szykowac torbe do szpitala brrrrrrrr. Sa teraz super wyprzedaze i promocje. Chce jeszcze kupic reczny laktator, co sadzicie?Czy jest tu jakas ciezarowka, ktora bedzie rodzic w Limerick?
Pozdrawiam;)

Załączniki

• 2.jpg
    2.jpg
    112,8 KB · Wyświetleń: 54
AlusMagusi - co do laktatorow, to spotkalam sie z opiniami ze reczny jest ok min Avent - ale mamy nie radza kupowac przed porodem bo moze byc niepotrzebny. Radza aby pokazac mezowi jaki chcemy i gdzie mozna go kupic i gdyby co to wyslac po zakupy.

Pytania do MAM:
1. co w Irlandi mozna kupic do pielegnacji pepka?
2. Jakich uzywalyscie kosmetykow na samym poczatku? (nivea? johnsonbaby? ....)
3. Czy do pupy tylko Sudokrem?
4. Gdzie mozna dostac pieluchy tetrowe?

Z gory dziekuje

AlusMagusi - co do laktatorow, to spotkalam sie z opiniami ze reczny jest ok min Avent - ale mamy nie radza kupowac przed porodem bo moze byc niepotrzebny. Radza aby pokazac mezowi jaki chcemy i gdzie mozna go kupic i gdyby co to wyslac po zakupy.

Pytania do MAM:

Z gory dziekuje

1. W Polsce wiem,ze pepek smaruja spirytusem,ale tu pielegniarka w szpitalu mowila nam,zeby przemywac tylko ciepla, przegotowana woda.Tak tez robilismy i pepus slicznie sie zagoil i odpadl po tygodniu.
2. My od poczatku uzywamy Johnson's baby i jestem wciaz zadowolona.
3. My robimy tak- po samych siuskch posypujemy tylko puderkiem Johnsona,a po kapieli i po kupkach Sudocrem.Sama nie wiem czemu tak.Ale nigdy corcia nie miala ANI JEDNEJ KROSTECZKI na pupie:)
4. Ja pieluchy tetrowe kupilam w Mothercare 10 sztuk za 20 euro.Ale sa rozne paczki.W kazdym dzieciecym sklepie sa dostepne,ale ceny i tak wachaja sie ok 20 euro.

Pytania do MAM:

Z gory dziekuje

1. poieram larcie przegotowana woda wystarcza spokojnie a jest duzo przyjemiejsza dla dziecka, ewentualnie mozna poprosic o sol fizjologiczna polozna badz GP (tylko teraz zapomnialam jak sie nazywa)
2. UWAGA NA JOHNSONA BO MOZE UCZULAC!! Ja uzywalam wylacznie plynu InfaCare ktory mozna tu kupic tanio w kazdej aptece...
3. Wazelina jest super jak nie ma problemow z dupcia, jest tania i super zabezpiecza skore a jak cos sie dzieje to sudocrem ale cienka warstwa bo jak za gruba warstwe sie polozy to dupcia sie moze jeszcze bardziej odparzyc.
4. Nie wiem! Ja zciagnelam z Polski. Szkoda ze nie jestes z Galway bo ja mam za duzo to bym Ci chetnie oddala.

A i chce polecic wszystkim mama husteczki Cien sensitive z Lidla sa miesiste dobrze nawilzone i duuuuuz tansze od chociazby pampersow

Hej, ale sie zdziwilam - pepek sama woda! Skoro tak sie Waszym dzieciom szybko wygoilo to musi byc dobre!
Ciesze sie ze moge pytac, bo zbieranie rad od doswiadczonych mam jest najlepszym sposobem zeby sie PRZYGOTOWAC.

Na dzis mam jeszcze jedno pytanko: jakiego uzywalyscie/uzywacie proszku do dzieciecych rzeczy i czy prac w 40 st czy wiecej?

reklama
Sim77 tak sama woda.Pielegniarka w szpitalu powiedziala,ze wszystkie srodki do pielegnacji pepka, wysuszaja nie tylko pepek,ale tez skore naokolo niego.Sama woda wystarczy.

Proszek chyba najbardziej reklamowany-Fairy!!!Cudownie pachnie!Na poczatku uzywalam tylko jego,ale po jakims czasie,gdy zobaczylam jak czesto musze prac ubranka dziecka(male dzieciatko co chwile ulewa,pluje,robi okropne kupki),postanowilam zmienic proszek,bo ten na dluzsza mete wychodzi dosyc drogo.Wazne bys uzywala kazdego NON BIO proszku.Teraz kupuje proszek dla dziecka w Lidlu,tam za 3 kg paczke place ok 5 euro_One nie maja zadnego zapachu,wiec wraz z takim proszkiem uzywam plynu Fairy,ktory kosztuje chyba z 3 euro,a wystarcza na bardzo dlugo.Zwlaszcza ten migdalowy mmmmmmmm :-)
Nowo kupione ubranka pierwszy raz zawsze piore w 90 stopniach,zeby sie dobrze "wygotowaly".Pozniej piore normalnie- w 30-40 stopniach.Jesli sa to mocno brudne sliniaczki lub pobrudzone w kupke ubranka,wtedy je nastawiam na wyzsza temperature.

Do góry