reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe starania 2023

Według mnie jest, ale może spróbuj dostać się jeszcze dziś do lekarza, jeśli to nie problem oczywiście. Ja w 8 tc miałam właśnie takie plamienie i pojechaliśmy do szpitala na oddział ginekologiczno położniczy. To było jakoś po 22, bez problemu mnie zbadali i lekarz zrobił usg dopochwowe. Nic Ci nie zaszkodzi a będziesz spokojniejsza.

reklama
Ok ok rozumiem. Poprostu stresuję się bo to już dlugo trwa odkąd się staramy więc wybacz.
ja rozumiem, ale serio, kreska swiadczy tylko o tym, ze ciąża jest.
Według mnie jest, ale może spróbuj dostać się jeszcze dziś do lekarza, jeśli to nie problem oczywiście. Ja w 8 tc miałam właśnie takie plamienie i pojechaliśmy do szpitala na oddział ginekologiczno położniczy. To było jakoś po 22, bez problemu mnie zbadali i lekarz zrobił usg dopochwowe. Nic Ci nie zaszkodzi a będziesz spokojniejsza.
I co jej zrobi lekarz? Ty byłas w 8tc. U niej przy tak niskiej becie lekarz nic nie zobaczy. Nie ma przyrostu zrobionego, więc pierwsze co, to zleci zrobienie przyrostu. A bez uwidocznienia pęcherzyka w macicy nie powinien tez dawac progesteronu.
Trzeba czekać.

A veta może rosnac mimo bledszej kreski od testowej?

Oczywiście

testy.jpg

reklama
Nie na tym etapie - dopiero w II trymestrze, przez infekcję i skracającą się szyjkę. Beta rosła prawidłowo i obraz USG również był prawidłowy.
Ale nadal się turlamy (obecnie 33tc)
Aha, no ja już się naczytalam że mogło dojść do poronienia także nie napalam się. Życzę wam dużo zdrówka!

Do góry