reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

No lekarz mnie bada, mówi ze 2mm, ze mogło by być mniejsze ale norma jest do 3mm max 🤦🏻‍♀️ Ale na krew mnie wysyła dlatego zgłupiałam 🤷🏻‍♀️

Hmmm, dziewczyny pisały wcześniej ze norma jest do 2,5 (jeśli mówimy o NT). Krew zbadać pewnie nie zaszkodzi. Ja tez zrobiłam Pappa i Sanco i czekam na wyniki. No ale ja jestem po 35 r życia.

reklama
Hmmm, dziewczyny pisały wcześniej ze norma jest do 2,5 (jeśli mówimy o NT). Krew zbadać pewnie nie zaszkodzi. Ja tez zrobiłam Pappa i Sanco i czekam na wyniki. No ale ja jestem po 35 r życia.
No to nawet jeśli jest do 2,5 to i tak się mieszczę w normie więc ciężko powiedzieć co lekarz miał w głowie

Jak u was ze spodniami/jeansami? Mam jedne, góra dwie pary, w których się czuję obecnie komfortowo a upatrzyłam dziś na zakupach jeansy, na które się wręcz napaliłam..ale zapewne z nich niedługo „wyrosnę” 🥴. Biłam się z myślami „brać czy nie?”. Przeglądam teraz na necie maternity jeans i żadne mi nie odpowiadają 🙈… przecież wcale aż tak jeszcze nie urosłam.. W szafie mam w cholerę jeansów..bo je uwielbiam, ale ciężko już w nie wchodzę 🥲.

Jak u was ze spodniami/jeansami? Mam jedne, góra dwie pary, w których się czuję obecnie komfortowo a upatrzyłam dziś na zakupach jeansy, na które się wręcz napaliłam..ale zapewne z nich niedługo „wyrosnę” 🥴. Biłam się z myślami „brać czy nie?”. Przeglądam teraz na necie maternity jeans i żadne mi nie odpowiadają 🙈… przecież wcale aż tak jeszcze nie urosłam.. W szafie mam w cholerę jeansów..bo je uwielbiam, ale ciężko już w nie wchodzę 🥲.
Ja mam tylko dwie pary spodni, w które się mieszczę, z czego jedne musiałam kupić ostatnio 😅 W H&M kupiłam sobie legginsy ciążowe i w nich sobie chodzę 😄 Tak to wszystko co miałam jest za ciasne, nawet dresy i legginsy, masakra 🙈

Ja mam dużo jeansów bardzo mocno rozciągliwych. Takich ala tregginsy i w nie wchodzę. Ale mnie po jakimś czasie piją guziki. Inne już są za obcisłe i boli mnie w nich brzuch. Kupiłam sobie legginsy dwie pary plus dresy i w nich chodzę 🙂🙂 Spodni już nie noszę, ale nie dlatego, że się nie zapnę, ale po prostu mi w nich niewygodnie i źle.

A przezierność karkową jaką ma Twój maluszek? Tez miałam w piątek i wyszło 2mm, lekarz trochę mnie nastraszył ze mogłoby być niższe ale w normie się mieści wiec już sama nie wiem, a wysłał mnie na PAPPA, według CRL to 13+0 według OM 12+3, CRL 66,7
Niestety nie pamiętam dokładnego wyniku. Lekarz powiedział, że jest w normie, ale wydruk z całym podsumowaniem usg I wynikiem pappa odbiorę dopiero w przyszłym tygodniu (u mnie w szpitalu tego samego dnia pobiera się krew i wykonuje usg, a opis z ryzykami dostępny jest do odbioru po kilku dniach).

U mnie zalezy od dnia, bo sa dni kiedy brzuch jest plaski ale sa tez takie ze jest wzdety i wtedy obcisle spodnie z wyzszym stanem sa juz niewygodne 😆 ale na ciazowe spodnie jeszcze za wczesnie. Kupilam sobie dwie pary legginsow ciazowych ale na razie sa za duze, wiec czekaja na wieksze czasy 😂 zamowilam ostatnio tez spodnice z takiej drobno prazkowanej bawelny, podobno sa mocno rozciagliwe wiec bede miala na teraz i potem na wiekszy brzuch :)

U mnie zalezy od dnia, bo sa dni kiedy brzuch jest plaski ale sa tez takie ze jest wzdety i wtedy obcisle spodnie z wyzszym stanem sa juz niewygodne 😆 ale na ciazowe spodnie jeszcze za wczesnie. Kupilam sobie dwie pary legginsow ciazowych ale na razie sa za duze, wiec czekaja na wieksze czasy 😂 zamowilam ostatnio tez spodnice z takiej drobno prazkowanej bawelny, podobno sa mocno rozciagliwe wiec bede miala na teraz i potem na wiekszy brzuch :)
Myślę, że też wkrótce zakupię jakieś legginsy 🤔 a póki co, zabrałam się za sprawdzenie swojej szafy i znalazłam z ponad 10 par różnych spodni, których nawet połowy nie nosiłam, bo nie pamiętałam, że nawet takie mam i to jeszcze z metkami🤪 do tego niektóre z nich były za luźne a teraz są na styk! Zatem mam z 5-6 par spodni, które jeszcze mogę póki co ponosić 💪🏻.

reklama
Mnie została jedna para spodni które są jeszcze dobre plus zakupiłam na promocji w sinsay ciazowe które ostatnio założyłam choć są za duże. Trochę pasek mnie poratowal. Legginsów jakoś nie lubię nosić wiec pewnie z większym brzuszkiem dopiero zacznę nosić.
Dobrze że nadal 4 dni pracuje w domu to się nie muszę za bardzo martwić że nie mam się w co ubrać 😅

Do góry