reklama
Na mnie ciazowe jeansy jeszcze przyduze sa. Musze jakies legginsy zakupic. Jesli chodzi o moje obecne spodnie to ja zawsze takie z wysokim stanem nosze no i mi niewygodnie w nich ze wzgledu na wzdecia. Ale odpinam guzik i chodze.
Nana_
Fanka BB :)
Ja rano to załóżę każde spodnie i mi wygodnie, ale pod koniec dnia w niektórych już zaczyna mnie uwierać, ale wtedy sobie tylko guziczek odpinam i jest okJak u was ze spodniami/jeansami? Mam jedne, góra dwie pary, w których się czuję obecnie komfortowo a upatrzyłam dziś na zakupach jeansy, na które się wręcz napaliłam..ale zapewne z nich niedługo „wyrosnę” . Biłam się z myślami „brać czy nie?”. Przeglądam teraz na necie maternity jeans i żadne mi nie odpowiadają … przecież wcale aż tak jeszcze nie urosłam.. W szafie mam w cholerę jeansów..bo je uwielbiam, ale ciężko już w nie wchodzę .
Póki co nie planuje kupować jakichś spodni ciążowych, czekam na to aż zrobi się na tyle ciepło, że będę mogła nosić tylko sukienki
modesty
Ja w ogóle spodni nie noszę od kilku lat ☺Jak u was ze spodniami/jeansami? Mam jedne, góra dwie pary, w których się czuję obecnie komfortowo a upatrzyłam dziś na zakupach jeansy, na które się wręcz napaliłam..ale zapewne z nich niedługo „wyrosnę” . Biłam się z myślami „brać czy nie?”. Przeglądam teraz na necie maternity jeans i żadne mi nie odpowiadają … przecież wcale aż tak jeszcze nie urosłam.. W szafie mam w cholerę jeansów..bo je uwielbiam, ale ciężko już w nie wchodzę .
Justyna3210
Takie uczucie utkwienia czegoś w mostku to może być zgaga lub refluks. Takie mleczka na zgagę są bezpieczne w ciąży sama mam refluks i przez to często mnie piecze w przełyku i w żołądku jakby - mleczko pomagaU mnie wszyscy co mają wiedzieć to wiedza z objawów to nadal u mnie brak, jedynie czasem czuję jakbym czegos nie pogryzła i kawałek utkwił w okolicy mojego mostka (nie wiem co to jest).
Jednak mam do was pytanie dzisiaj jadłam grilla i był szaszłyk z kurczaka ugryzłam kawałek i było ok a jak ugryzłam kolejny to okazało się że nie był do końca upieczony. Wyplułam ale zastanawiam się czy takie coś może mi zaszkodzić ( nie miałam nigdy toksoplazmozy)
agutek_
Też czekam na te ciepłe dni, gdy będę mogła wreszcie włożyć sukienki !Ja rano to załóżę każde spodnie i mi wygodnie, ale pod koniec dnia w niektórych już zaczyna mnie uwierać, ale wtedy sobie tylko guziczek odpinam i jest ok
Póki co nie planuje kupować jakichś spodni ciążowych, czekam na to aż zrobi się na tyle ciepło, że będę mogła nosić tylko sukienki
modesty
Ja na zgagę jadłam migdalyTakie uczucie utkwienia czegoś w mostku to może być zgaga lub refluks. Takie mleczka na zgagę są bezpieczne w ciąży sama mam refluks i przez to często mnie piecze w przełyku i w żołądku jakby - mleczko pomaga
PasiastyOgon
Moderator
Tak, potwierdzam. Potrafię mieć zgagę od wielu rzeczy do jedzenia... podejrzenie refluksu.Takie uczucie utkwienia czegoś w mostku to może być zgaga lub refluks. Takie mleczka na zgagę są bezpieczne w ciąży sama mam refluks i przez to często mnie piecze w przełyku i w żołądku jakby - mleczko pomaga
Jeśli chodzi o spodnie to nadal we wszystko się mieszczę
Stresuję się tymi prenatalnymi. W poprzednich ciążach nie robiłam i jakoś było spokojniej...
reklama
Sherlook
Moje piersi też duże. Kupilam już biustonosz 2 rozmiary większy. I też nie mogę doczekać się jak będzie ciepło. Mam tyle sukienek, że mi na całe lato starczy Ja mimo, że mąż ma wolne i siedzimy nad jeziorem wstałam i będę jeść śniadanie.Ja się już przerzuciłam na sukienki.
Spodnie dresowe. Z rozmiaru XS poszło w M. A przytyłam 6 kilo. Na szczęście waga się zatrzymała, bo przybralam na samym początku ciąży.
Bardzo urosły mi piersi i stałam się mało foremna.