reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Na mnie ciazowe jeansy jeszcze przyduze sa. Musze jakies legginsy zakupic. Jesli chodzi o moje obecne spodnie to ja zawsze takie z wysokim stanem nosze no i mi niewygodnie w nich ze wzgledu na wzdecia. Ale odpinam guzik i chodze.

Ja się już przerzuciłam na sukienki.
Spodnie dresowe. Z rozmiaru XS poszło w M. A przytyłam 6 kilo. Na szczęście waga się zatrzymała, bo przybralam na samym początku ciąży.
Bardzo urosły mi piersi i stałam się mało foremna.

Jak u was ze spodniami/jeansami? Mam jedne, góra dwie pary, w których się czuję obecnie komfortowo a upatrzyłam dziś na zakupach jeansy, na które się wręcz napaliłam..ale zapewne z nich niedługo „wyrosnę” 🥴. Biłam się z myślami „brać czy nie?”. Przeglądam teraz na necie maternity jeans i żadne mi nie odpowiadają 🙈… przecież wcale aż tak jeszcze nie urosłam.. W szafie mam w cholerę jeansów..bo je uwielbiam, ale ciężko już w nie wchodzę 🥲.
Ja rano to załóżę każde spodnie i mi wygodnie, ale pod koniec dnia w niektórych już zaczyna mnie uwierać, ale wtedy sobie tylko guziczek odpinam i jest ok 😁
Póki co nie planuje kupować jakichś spodni ciążowych, czekam na to aż zrobi się na tyle ciepło, że będę mogła nosić tylko sukienki 🙈

Jak u was ze spodniami/jeansami? Mam jedne, góra dwie pary, w których się czuję obecnie komfortowo a upatrzyłam dziś na zakupach jeansy, na które się wręcz napaliłam..ale zapewne z nich niedługo „wyrosnę” 🥴. Biłam się z myślami „brać czy nie?”. Przeglądam teraz na necie maternity jeans i żadne mi nie odpowiadają 🙈… przecież wcale aż tak jeszcze nie urosłam.. W szafie mam w cholerę jeansów..bo je uwielbiam, ale ciężko już w nie wchodzę 🥲.
Ja w ogóle spodni nie noszę od kilku lat ☺

U mnie wszyscy co mają wiedzieć to wiedza 🙂 z objawów to nadal u mnie brak, jedynie czasem czuję jakbym czegos nie pogryzła i kawałek utkwił w okolicy mojego mostka (nie wiem co to jest).
Jednak mam do was pytanie dzisiaj jadłam grilla i był szaszłyk z kurczaka ugryzłam kawałek i było ok a jak ugryzłam kolejny to okazało się że nie był do końca upieczony. Wyplułam ale zastanawiam się czy takie coś może mi zaszkodzić ( nie miałam nigdy toksoplazmozy)
Takie uczucie utkwienia czegoś w mostku to może być zgaga lub refluks. Takie mleczka na zgagę są bezpieczne w ciąży sama mam refluks i przez to często mnie piecze w przełyku i w żołądku jakby - mleczko pomaga 🙂

Ja rano to załóżę każde spodnie i mi wygodnie, ale pod koniec dnia w niektórych już zaczyna mnie uwierać, ale wtedy sobie tylko guziczek odpinam i jest ok 😁
Póki co nie planuje kupować jakichś spodni ciążowych, czekam na to aż zrobi się na tyle ciepło, że będę mogła nosić tylko sukienki 🙈
Też czekam na te ciepłe dni, gdy będę mogła wreszcie włożyć sukienki 🥰!

Takie uczucie utkwienia czegoś w mostku to może być zgaga lub refluks. Takie mleczka na zgagę są bezpieczne w ciąży sama mam refluks i przez to często mnie piecze w przełyku i w żołądku jakby - mleczko pomaga 🙂
Tak, potwierdzam. Potrafię mieć zgagę od wielu rzeczy do jedzenia... podejrzenie refluksu.

Jeśli chodzi o spodnie to nadal we wszystko się mieszczę ;)

Stresuję się tymi prenatalnymi. W poprzednich ciążach nie robiłam i jakoś było spokojniej...

reklama
Ja się już przerzuciłam na sukienki.
Spodnie dresowe. Z rozmiaru XS poszło w M. A przytyłam 6 kilo. Na szczęście waga się zatrzymała, bo przybralam na samym początku ciąży.
Bardzo urosły mi piersi i stałam się mało foremna.
Moje piersi też duże. Kupilam już biustonosz 2 rozmiary większy. I też nie mogę doczekać się jak będzie ciepło. Mam tyle sukienek, że mi na całe lato starczy😊😊 Ja mimo, że mąż ma wolne i siedzimy nad jeziorem wstałam i będę jeść śniadanie.

Do góry