reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Było wspaniale, na początku stres (niepotrzebny), ale zniknął wraz z sekundą zobaczenia maluszka, łzy wzruszenia… jestem zaskoczona widokiem, były tańce, hulańce, podskoki, dzieciątko nawet przecierało rączkami oczka, przewracało się w naszą stronę, rozciągało nóżki, mogłabym tam leżeć bez końca i oglądać… 🥹
Ciąża trochę nadgoniła z terminem, zamiast na 2.11 to na 31.10, ale wszystko z czasem się ułoży.
I jak to jest z tym naszym brakiem objawów (?) wystarczy jedynie się cieszyć i czerpać chwile 😊 Powodzenia za tydzień, ja będę teraz z utęsknieniem czekać kolejne 4tygodnie… 🥹
No i taka ciekawostka, już usg było przez brzuch 😊
No to super😊👍 i jeszcze dzidzia nadgoniła 👍🙂 uspokoiłaś mnie trochę że wszystko ok jest mimo braku objawów. No ja już się doczekać nie mogę tej mojej wizyty 🤭😁 no ciekawe jak USG będzie robione bo ja mialam tyłozgięcie macicy przed ciążą i niby prostuję się dopiero po jakimś czasie a do tego czasu niby może być gorzej widać przez brzuch 🙂

reklama
Mnie dziś
Było wspaniale, na początku stres (niepotrzebny), ale zniknął wraz z sekundą zobaczenia maluszka, łzy wzruszenia… jestem zaskoczona widokiem, były tańce, hulańce, podskoki, dzieciątko nawet przecierało rączkami oczka, przewracało się w naszą stronę, rozciągało nóżki, mogłabym tam leżeć bez końca i oglądać… 🥹
Ciąża trochę nadgoniła z terminem, zamiast na 2.11 to na 31.10, ale wszystko z czasem się ułoży.
I jak to jest z tym naszym brakiem objawów (?) wystarczy jedynie się cieszyć i czerpać chwile 😊 Powodzenia za tydzień, ja będę teraz z utęsknieniem czekać kolejne 4tygodnie… 🥹
No i taka ciekawostka, już usg było przez brzuch 😊
To już miałaś prenatalne?

No to super😊👍 i jeszcze dzidzia nadgoniła 👍🙂 uspokoiłaś mnie trochę że wszystko ok jest mimo braku objawów. No ja już się doczekać nie mogę tej mojej wizyty 🤭😁 no ciekawe jak USG będzie robione bo ja mialam tyłozgięcie macicy przed ciążą i niby prostuję się dopiero po jakimś czasie a do tego czasu niby może być gorzej widać przez brzuch 🙂
Ja też mam(albo już miałam :D ) tyłozgięcie macicy i normalnie udało się zrobić usg przez brzuch w 9 tyg 😇

Ja też tak robię bo chce się w końcu poczuć lepiej, dzisiaj moje prawie 6 letnie dziecię dało mi się wyleżeć w łóżku, aż w szoku jestem :) tak sobie pomyślałam, że chciałabym żeby już było po wszystkim, myślałam że może za 3 lata kolejne ale jakoś nie jestem stworzona do chodzenia w ciąży i chyba już nie dam rady tego przechodzić.
Dziewczyny jak wy karmiac piersią tak szybko zaszłyście w ciążę, ile mają wasze pociechy?
mój ma prawie 1,5 roku 🙂

Ja mam tyłozgięcie i już na poprzedniej wizycie, 8+2, miałam USG przez brzuch i było ładnie wszystko co trzeba widać 🙂

Ja tez z tylozgieciem - po dwóch porodach nadal jest. Mniej jest odczuwalne (okresy już nie tak bolesne jak kiedyś), ale nic się absolutnie nie naprostowało. Taka budowa i już:)

I ja tylko pierwsze usg nie miałam przez brzuch a każde kolejne już przez brzuch. Lekarz mi mówił ze już spokojnie widać a lepiej „nie grzebać” w szyjce niepotrzebnie.
Moje prenatalne w przyszłym tygodniu. Nerwy są ale liczę tez na takie piękne emocje jak u Was dziewczyny. I tez marzy się mi takie super zdjęcie 3D. Z poprzednich ciąż mam takie oraz filmiki video ale z usg połówkowych.

Powiedział że wstępnie dziewczynka 🙂 na początku lekko się rozczarowałam bo mam już ale później stwierdziłam że nawet lepiej 😁

Oj ja marzę o coreczce. Mam już parke (synek starszy, coreczka młodsza) w domu i chciałabym znów córkę. Ale patrząc na objawy (a raczej prawie ich brak) to czuje ze będzie chłopiec😉

reklama
Oj ja marzę o coreczce. Mam już parke (synek starszy, coreczka młodsza) w domu i chciałabym znów córkę. Ale patrząc na objawy (a raczej prawie ich brak) to czuje ze będzie chłopiec😉
No ja wolałabym chłopca teraz aby mieć parkę, ale może być córka ważne aby zdrowa 🙂 tez nie mam żadnych objawów

Do góry