reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

No ja wolałabym chłopca teraz aby mieć parkę, ale może być córka ważne aby zdrowa 🙂 tez nie mam żadnych objawów

Może jeszcze okaze się chłopiec - to dość wczesny etap i czasem na usg nie widać jeszcze dobrze płci. Jeśli lekarz stwierdzi chłopca to raczej tak jest (ciężko przegapić ten „detal”😄), ale w Twoim przypadku jeszcze być może coś się zmieni😉

reklama
Oczywiście niczego nie należy lekceważyć - mam w rodzinie przypadku straconych ciąż przez wirus CMV właśnie.
To przez pierwotne infekcje? Bo ja jestem po pierwszych badaniach na CMV, IgM na granicy (1,0) a Igg 0,2 więc bardzo malutko. Oprócz tego, że nastraszyłam się sama Internetem i w grupie na Fb też dziewczyna jedna mnie wystraszyła jak cholera, skontaktowałam się z lekarzem zakaźnikiem który powiedział ze na 99 procent nie mam tego wirusa to z tyłu głowy mam, że musze te badania za miesiąc powtórzyć.. i już drżę...
Ale początki ciąży do łatwych nie należały ze względu na te wyniki :(

To przez pierwotne infekcje? Bo ja jestem po pierwszych badaniach na CMV, IgM na granicy (1,0) a Igg 0,2 więc bardzo malutko. Oprócz tego, że nastraszyłam się sama Internetem i w grupie na Fb też dziewczyna jedna mnie wystraszyła jak cholera, skontaktowałam się z lekarzem zakaźnikiem który powiedział ze na 99 procent nie mam tego wirusa to z tyłu głowy mam, że musze te badania za miesiąc powtórzyć.. i już drżę...
Ale początki ciąży do łatwych nie należały ze względu na te wyniki :(

Z tego co wiem to były pierwotne infekcje. Igm tego wirusa wychodzą czasem fałszywie dodatnie, ale z racji tego ze Ty nie masz Igg to znaczy ze nie przechodziłas. Wtedy bezpieczniej jednak sprawdzić czy Igm przyrasta czy nie. Mnie teraz wyszedł wynik Igm wątpliwy ale ja mam wysokie Igg i wiem ze kiedyś przechodziłam tego wirusa, także moj lekarz kazał mi to olać i się nie martwić. Niemniej tak niskie miano Igm jak u Ciebie to raczej fałszywy wynik. Nie martw się na zapas, powtórz badanie za jakie czas. Ale podejdź ze spokojem, bo najpewniej niepotrzebnie się stresujesz.

Z tego co wiem to były pierwotne infekcje. Igm tego wirusa wychodzą czasem fałszywie dodatnie, ale z racji tego ze Ty nie masz Igg to znaczy ze nie przechodziłas. Wtedy bezpieczniej jednak sprawdzić czy Igm przyrasta czy nie. Mnie teraz wyszedł wynik Igm wątpliwy ale ja mam wysokie Igg i wiem ze kiedyś przechodziłam tego wirusa, także moj lekarz kazał mi to olać i się nie martwić. Niemniej tak niskie miano Igm jak u Ciebie to raczej fałszywy wynik. Nie martw się na zapas, powtórz badanie za jakie czas. Ale podejdź ze spokojem, bo najpewniej niepotrzebnie się stresujesz.
Okropnie się stresuje. Moja rodzina już nie może tego znieść, pewnie szybciej się rozwiodę niż urodzę :p
W piątek mam pierwsze prenatalne, mam nadzieję że będzie OK.
Moja ginekolog powiedziała, że potrafiła mieć pacjentki którym całą ciążę taki wynik wychodził...
Lekarz zakaźnik trzy razy powiedział że według niego nie mam ale powtórzyć.
Dzieci nie mam , więc kontaktów nie miałam...
Wszystko wskazuje na plus dla mnie a mimo wszystko z tyłu głowy jest...

Dziękuję Ci za odpowiedź :)

Wszystko w porządku 😊 rośnie jak na drożdżach, wszystkie organy ładnie się wykształciły, serduszko pięknie bije, rączki, nóżki, stópki, kręgosłup wszystko tak jak powinno być. Z tego co lekarka powiedziała to żadnych wad nie widzi, co chodzi o te podstawowe. Z krwii za 10 dni, ale myślę że jak na USG ok to i w krwii nie powinno być źle. Dopiero wróciłam do domu bo musiałam do Lublina jeździć 🙂 serce ładnie biło 168 uderzeń, jakoś dziwnie spokojna byłam. Na ostatniej wizycie tak się denerwowałam że byłam chora że Kropek złapał 194 uderzenia 🙈 ale ginka powiedziała, że jak ja się uspokoję to i z Kropkiem będzie dobrze. I tak było 😁

Wszystko w porządku 😊 rośnie jak na drożdżach, wszystkie organy ładnie się wykształciły, serduszko pięknie bije, rączki, nóżki, stópki, kręgosłup wszystko tak jak powinno być. Z tego co lekarka powiedziała to żadnych wad nie widzi, co chodzi o te podstawowe. Z krwii za 10 dni, ale myślę że jak na USG ok to i w krwii nie powinno być źle. Dopiero wróciłam do domu bo musiałam do Lublina jeździć 🙂 serce ładnie biło 168 uderzeń, jakoś dziwnie spokojna byłam. Na ostatniej wizycie tak się denerwowałam że byłam chora że Kropek złapał 194 uderzenia 🙈 ale ginka powiedziała, że jak ja się uspokoję to i z Kropkiem będzie dobrze. I tak było 😁
Płci jeszcze nie znam, muszę jeszcze poczekać 💪

Jak super! 💗

To super 😃 ja testu papa nie robiłam ale w pierwszej ciąży też tego nie robiłam. Stwierdziłam że jak będzie trzeba to zrobię nifty 🙂

reklama
Jeju dziewczyny, aż nie mogę się doczekać przyszłego wtorku, bo wtedy mam prenatalne 🙈🙈 Mogłyście wejść z kimś czy musiałyście być same w gabinecie?

Do góry