reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

@maszak tak, mąż przejął dzieci po pracy, a ja się teraz położyłam. Oczywiście w ruch internet i już się naczytałam głupot, łącznie z ciążą pozamaciczną... 🙄 niech ktoś zablokuje mi internet...😬 wizyta dopiero w czwartek...
Z tego co pamiętam to w 2 ciąży też miałam kłucia i ciągnięcia po bokach na początku ciąży 🤔 i to były więzadła. Teraz też objawy pasują, bo ciągnie i kłuje przy kaszlnięciu, kichnięciu, wstawaniu itd. Jak chodzę, leżę to już nic nie boli.

Dla mnie brzmi to ewidentnie jak wiązadła. Pamietam taki rodzaj bólu z drugiej ciąży. Mnie to się wprawdzie pojawilo na bardziej zaawansowanym etapie i mocno utrudniało ruchy takie jak np. wsiadanie do samochodu. Na szczęście przeszło bo bałam się ze będę się tak cała ciąże męczyć. A nie miałaś jeszcze żadnej wizyty do tej pory żeby potwierdzić ze ciąża jest we właściwym miejscu? Tak czy inaczej myśle ze to wiązadła a wizytę masz już za 3 dni.

reklama
@maszak tak, mąż przejął dzieci po pracy, a ja się teraz położyłam. Oczywiście w ruch internet i już się naczytałam głupot, łącznie z ciążą pozamaciczną... 🙄 niech ktoś zablokuje mi internet...😬 wizyta dopiero w czwartek...
Z tego co pamiętam to w 2 ciąży też miałam kłucia i ciągnięcia po bokach na początku ciąży 🤔 i to były więzadła. Teraz też objawy pasują, bo ciągnie i kłuje przy kaszlnięciu, kichnięciu, wstawaniu itd. Jak chodzę, leżę to już nic nie boli.
To na bank wiązadła... nie czytaj internetów bo tam głupoty piszą ;). Odpoczywaj powinno być lepiej.
@dinozauryniespia1 to dobrze, że jesz. Ja w tantym tygodniu miałam migrenę dużo delikatniejszą niż zwykle. Ale 2 dni bolała nawet w nocy. I na drugi dzien wzięłam już apap. No i dużo wody.

@Aleksandretta miałam jedną wizytę kilka dni po teście 🤣 nie wytrzymałam i poszłam tak szybko. Lekarz jedynie stwierdził na usg "noo tutaj może coś się dzieje i zaraz będzie pęcherzyk, bo coś zaczyna być widać, ale póki co to wrózenie" i kazał przyjść za 2 tygodnie. Jest super i chodzę do niego od czasu 2 ciąży, ale wystraszył mnie zdaniem, że zawsze jest te kilka % szans na pozamaciczną dopóki jednoznacznie nie będzie widać zarodka.

Wiecie, to ciągnięcie i kłucie pojawiło się dzisiaj, a wczoraj też zaszaleliśmy z mężem i może coś tam się naciągnęło dodatkowo 🤔
Jestem u Was jako jedna z późniejszym terminem, na koniec listopada ;) jeszcze nie widziałam zarodka ani tętna ;) czekam do czwartku😁
Czy w ciąży można melisę? 🤣

Jeśli chodzi o mdłości to są też na to tabletki Prevo.mit dla kobiet w ciąży. Niektórym pomagają. Właśnie odkopałam opakowanie z poprzedniej ciąży, jeszcze ważne ;) chociaż z tego co kojarzę nie zauważyłam w poprzedniej ciąży spektakularnej poprawy i chyba dlatego nie skończyłam opakowania 🤔

@Aleksandretta miałam jedną wizytę kilka dni po teście 🤣 nie wytrzymałam i poszłam tak szybko. Lekarz jedynie stwierdził na usg "noo tutaj może coś się dzieje i zaraz będzie pęcherzyk, bo coś zaczyna być widać, ale póki co to wrózenie" i kazał przyjść za 2 tygodnie. Jest super i chodzę do niego od czasu 2 ciąży, ale wystraszył mnie zdaniem, że zawsze jest te kilka % szans na pozamaciczną dopóki jednoznacznie nie będzie widać zarodka.

Wiecie, to ciągnięcie i kłucie pojawiło się dzisiaj, a wczoraj też zaszaleliśmy z mężem i może coś tam się naciągnęło dodatkowo 🤔
Jestem u Was jako jedna z późniejszym terminem, na koniec listopada ;) jeszcze nie widziałam zarodka ani tętna ;) czekam do czwartku😁
Czy w ciąży można melisę? 🤣
Ja tez jeszcze nie widziałam 🤷🏽‍♀️ przyspieszyłam usg na czwartek ze względu na plamienia krwią i zobaczymy. Mam nadzieję że wykluczyny ciaze pozamaciczna 🤞🤞

8t0d dzidzia ma 2cm ♥️ z usg pokazuje 8t4d więc zobaczymy jak ten ten termin się będzie zmieniał 🤗 na razie mam z OM 07-11 a według usg 03-11.
Lekarz mówił że pupcią ruszała dzidzia 😁

U mnie dzisiaj z usg 8t4d więc termin porodu z usg mamy taki sam :),z OM ciąża dalej młodsza o 2 dni. Serduszko bije ❤️

Następna wizyta za miesiąc-prenatalne
jak wytrzymam to nie wiem :O

Ok, dzisiaj mam ewidentnie dzień schizowania. Teraz sobie wkręcam, że karmiąc roczną córkę szkodzę ciązy albo coś 🙄 mimo, że dwóch lekarzy mówiło mi, że generalnie nie ma przeciwwskazań dopóki nie ma plamień/skurczy bezpośrednio związanych z karmieniem... to i tak mam wyrzuty, że karmię... próbowałam ograniczyć cyca w ciągu dnia wychodząc na spacery, ale teraz nie wychodzę ze względu na 🤢 plus te bóle po bokach, a to sprawia, że młoda do drzemki domaga się cyca 🙄
Czytam, że jak najbardziej można karmić i że to są mity, że karmienie w zdrowej ciąży szkodzi... tylko czy mogę mieć pewność, że ciąża przebiega na pewno dobrze 🙄
Matko, 3 ciąża, a schizuję bardziej niż przy 1🤣
Karmiące mamy, odezwijcie się jak tam u Was z karmieniem ;)
U mnie młoda nie chce żadnego mm 🙄

reklama
@sadness35 cudownie. To jeszcze tylko 4 tyg :)
@PasiastyOgon jak lekarze mówią, że mozesz to karm. Ale jak chcesz przejść na mm to małymi kroczkami i najlepiej rano ... będzie głodna to może wkońcu złapie. Moją córcię 2 tyg na mm przestawiałam. Tak się złościła na butlę nawet spróbować nie chciała. Ale codziennie próbowałam i zaskoczyło :)

Do góry