reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

@maszak tak, mąż przejął dzieci po pracy, a ja się teraz położyłam. Oczywiście w ruch internet i już się naczytałam głupot, łącznie z ciążą pozamaciczną... 🙄 niech ktoś zablokuje mi internet...😬 wizyta dopiero w czwartek...
Z tego co pamiętam to w 2 ciąży też miałam kłucia i ciągnięcia po bokach na początku ciąży 🤔 i to były więzadła. Teraz też objawy pasują, bo ciągnie i kłuje przy kaszlnięciu, kichnięciu, wstawaniu itd. Jak chodzę, leżę to już nic nie boli.

Dla mnie brzmi to ewidentnie jak wiązadła. Pamietam taki rodzaj bólu z drugiej ciąży. Mnie to się wprawdzie pojawilo na bardziej zaawansowanym etapie i mocno utrudniało ruchy takie jak np. wsiadanie do samochodu. Na szczęście przeszło bo bałam się ze będę się tak cała ciąże męczyć. A nie miałaś jeszcze żadnej wizyty do tej pory żeby potwierdzić ze ciąża jest we właściwym miejscu? Tak czy inaczej myśle ze to wiązadła a wizytę masz już za 3 dni.

reklama
@maszak tak, mąż przejął dzieci po pracy, a ja się teraz położyłam. Oczywiście w ruch internet i już się naczytałam głupot, łącznie z ciążą pozamaciczną... 🙄 niech ktoś zablokuje mi internet...😬 wizyta dopiero w czwartek...
Z tego co pamiętam to w 2 ciąży też miałam kłucia i ciągnięcia po bokach na początku ciąży 🤔 i to były więzadła. Teraz też objawy pasują, bo ciągnie i kłuje przy kaszlnięciu, kichnięciu, wstawaniu itd. Jak chodzę, leżę to już nic nie boli.
To na bank wiązadła... nie czytaj internetów bo tam głupoty piszą ;). Odpoczywaj powinno być lepiej.
@dinozauryniespia1 to dobrze, że jesz. Ja w tantym tygodniu miałam migrenę dużo delikatniejszą niż zwykle. Ale 2 dni bolała nawet w nocy. I na drugi dzien wzięłam już apap. No i dużo wody.

@Aleksandretta miałam jedną wizytę kilka dni po teście 🤣 nie wytrzymałam i poszłam tak szybko. Lekarz jedynie stwierdził na usg "noo tutaj może coś się dzieje i zaraz będzie pęcherzyk, bo coś zaczyna być widać, ale póki co to wrózenie" i kazał przyjść za 2 tygodnie. Jest super i chodzę do niego od czasu 2 ciąży, ale wystraszył mnie zdaniem, że zawsze jest te kilka % szans na pozamaciczną dopóki jednoznacznie nie będzie widać zarodka.

Wiecie, to ciągnięcie i kłucie pojawiło się dzisiaj, a wczoraj też zaszaleliśmy z mężem i może coś tam się naciągnęło dodatkowo 🤔
Jestem u Was jako jedna z późniejszym terminem, na koniec listopada ;) jeszcze nie widziałam zarodka ani tętna ;) czekam do czwartku😁
Czy w ciąży można melisę? 🤣

Jeśli chodzi o mdłości to są też na to tabletki Prevo.mit dla kobiet w ciąży. Niektórym pomagają. Właśnie odkopałam opakowanie z poprzedniej ciąży, jeszcze ważne ;) chociaż z tego co kojarzę nie zauważyłam w poprzedniej ciąży spektakularnej poprawy i chyba dlatego nie skończyłam opakowania 🤔

@Aleksandretta miałam jedną wizytę kilka dni po teście 🤣 nie wytrzymałam i poszłam tak szybko. Lekarz jedynie stwierdził na usg "noo tutaj może coś się dzieje i zaraz będzie pęcherzyk, bo coś zaczyna być widać, ale póki co to wrózenie" i kazał przyjść za 2 tygodnie. Jest super i chodzę do niego od czasu 2 ciąży, ale wystraszył mnie zdaniem, że zawsze jest te kilka % szans na pozamaciczną dopóki jednoznacznie nie będzie widać zarodka.

Wiecie, to ciągnięcie i kłucie pojawiło się dzisiaj, a wczoraj też zaszaleliśmy z mężem i może coś tam się naciągnęło dodatkowo 🤔
Jestem u Was jako jedna z późniejszym terminem, na koniec listopada ;) jeszcze nie widziałam zarodka ani tętna ;) czekam do czwartku😁
Czy w ciąży można melisę? 🤣
Ja tez jeszcze nie widziałam 🤷🏽‍♀️ przyspieszyłam usg na czwartek ze względu na plamienia krwią i zobaczymy. Mam nadzieję że wykluczyny ciaze pozamaciczna 🤞🤞

8t0d dzidzia ma 2cm ♥️ z usg pokazuje 8t4d więc zobaczymy jak ten ten termin się będzie zmieniał 🤗 na razie mam z OM 07-11 a według usg 03-11.
Lekarz mówił że pupcią ruszała dzidzia 😁

U mnie dzisiaj z usg 8t4d więc termin porodu z usg mamy taki sam :),z OM ciąża dalej młodsza o 2 dni. Serduszko bije ❤️

Następna wizyta za miesiąc-prenatalne
jak wytrzymam to nie wiem :O

Ok, dzisiaj mam ewidentnie dzień schizowania. Teraz sobie wkręcam, że karmiąc roczną córkę szkodzę ciązy albo coś 🙄 mimo, że dwóch lekarzy mówiło mi, że generalnie nie ma przeciwwskazań dopóki nie ma plamień/skurczy bezpośrednio związanych z karmieniem... to i tak mam wyrzuty, że karmię... próbowałam ograniczyć cyca w ciągu dnia wychodząc na spacery, ale teraz nie wychodzę ze względu na 🤢 plus te bóle po bokach, a to sprawia, że młoda do drzemki domaga się cyca 🙄
Czytam, że jak najbardziej można karmić i że to są mity, że karmienie w zdrowej ciąży szkodzi... tylko czy mogę mieć pewność, że ciąża przebiega na pewno dobrze 🙄
Matko, 3 ciąża, a schizuję bardziej niż przy 1🤣
Karmiące mamy, odezwijcie się jak tam u Was z karmieniem ;)
U mnie młoda nie chce żadnego mm 🙄

reklama
@sadness35 cudownie. To jeszcze tylko 4 tyg :)
@PasiastyOgon jak lekarze mówią, że mozesz to karm. Ale jak chcesz przejść na mm to małymi kroczkami i najlepiej rano ... będzie głodna to może wkońcu złapie. Moją córcię 2 tyg na mm przestawiałam. Tak się złościła na butlę nawet spróbować nie chciała. Ale codziennie próbowałam i zaskoczyło :)

Do góry