reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ale to nie od gryzienia sutki krwawią, ja miałam nsjgorsze 2-3 dni, ale smarowałam i było ok. Nakładek nigdy nie miałam i z tego co kojarzę są dla tych kobiet co mają małe lub wklęsłe sutki.
@józia89 wystarczy Ci jeden ręcznik po porodzie(umyjesz się po maz zabierze do prania), mały do twarzy i jeden duży na kolejny dzień. Majtki siateczkowe(zwykłych nie można musi tam na dole wszystko oddychać :)).
Laktator zawsze można wziąć :), zabierz wtedy też butelkę abyś mogła mleczko podać. Ja nigdy laktatora nie brałam ..

Buteleczkę mam z laktatorem więc w razie co cały pakiet wezme z sobą 😉 aby wyparze i poczytam instrukcje 😉
Zwykle schowałam bo nie wiadomo czy od razu zacznie się akcja czy poleze parę dni to lepiej mieć te dwie - trzy pary majtek.
Jednorazowe siatkowe mam z 10 sztuk.

reklama
Cześć dziewczyny :) nie wiem czemu tak późno tu dołączyłam, ale jestem 🙈
Zaczęłam 35 tydzień, właśnie leci pranie ubranek..
Pakujecie się już? Ja nie mogę się zmobilizować 🙈😅

Pozdrawiam wszystkie listopadowe mamuśki 💝
Witaj :). U mnie od czwartku 35 tydz, ciuszki mam poprane, ale walizka do szpitala w garderobie stoi pusta. Jakoś nie mogę się zmobilizować ;).
Wczoraj też sobie podobne foto zrobiłam haha tylko bez kota ;).
A to Twoje pierwsze dzieciątko?

Buteleczkę mam z laktatorem więc w razie co cały pakiet wezme z sobą 😉 aby wyparze i poczytam instrukcje 😉
Zwykle schowałam bo nie wiadomo czy od razu zacznie się akcja czy poleze parę dni to lepiej mieć te dwie - trzy pary majtek.
Jednorazowe siatkowe mam z 10 sztuk.
A to idziesz wcześniej do szpitala? Czy dopiero jak się poród zacznie? ... bo jak dopiero na poród to zwykłe majtki się nie przydadzą. O to super, że masz buteleczkę. Ja mam laktator na jedną pierś i zastanawiam się, czy inwestować w ten na dwie czy spokojnie na tym mi się uda ... hmmm

A to idziesz wcześniej do szpitala? Czy dopiero jak się poród zacznie? ... bo jak dopiero na poród to zwykłe majtki się nie przydadzą. O to super, że masz buteleczkę. Ja mam laktator na jedną pierś i zastanawiam się, czy inwestować w ten na dwie czy spokojnie na tym mi się uda ... hmmm

Nie mam pojęcia.
Pierwszy mój poród więc nie wiem jak to będzie wyglądać 😁 a majtki najmniej miejsca zajmują więc je spakowałam.

reklama
Do góry