reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny Sudocrem się stosuje dopiero jak już jest odparzenie i wtedy naprawdę pomaga, a nie do codziennej pielęgnacji. Do codziennej pielęgnacji Linomag zielony jest super.
No ja nigdy nie używałam na co dzień, dopiero właśnie na odparzenia, ale często ratowałam pupę zwykłą mąką ziemniaczaną i super pomagała

Hej dziewczyny jestem w 29 tyg ciazy i dzis rano obudziłam się z plamami na kolanie, plecach ,brzuchu po jakimś czasie znikły ale wyszły kolejne np na pośladkach i znów na plecach mlze któraś z Was miala taki przypadek???i orientuje się co to może być?

Załączniki

• 20220821_201946.jpg
    20220821_201946.jpg
    573,6 KB · Wyświetleń: 72
  • 20220821_090702.jpg
    20220821_090702.jpg
    922,3 KB · Wyświetleń: 83
  • 20220821_090702.jpg
    20220821_090702.jpg
    922,3 KB · Wyświetleń: 71
Hej dziewczyny jestem w 29 tyg ciazy i dzis rano obudziłam się z plamami na kolanie, plecach ,brzuchu po jakimś czasie znikły ale wyszły kolejne np na pośladkach i znów na plecach mlze któraś z Was miala taki przypadek???i orientuje się co to może być?

Dziwnie to wyglada... Ja bym to skonsultowala z lekarzem.

Cześć, ja też jestem tu nowa, termin na 25 listopada, ma to być córeczka :) Moje pierwsze dziecko, wszystko wydaje się nowe, straszne, a wybory dotyczące wyprawki mnie trochę przerastają - ja mam tylko dostawkę, a tak to kompletnie nic 😂 ale obiecuje sobie, że pod koniec sierpnia zaczynam pierwsze zakupy. Pytanie do Was - macie do polecenia takie "must have" artykuły? Co koniecznie powinnam kupić, na co zwrócić uwagę? :) A co sobie odpuścić i nie dać się naciągnąć tym atakującym mnie z każdej strony reklamom? 😀
Hej. To masz termin po mnie ;).
Z wyprawką to różnie bywa. Ja też się doradzałam i np pogrzewacza do zupek nie miałam.
Jeśli będziesz karmic piersią to laktator (elektryczny) waga się przydaje. Szumiś(z białym szumem,, choć ja przy pierwszych dziaciach użwałam poprostu szuraki, a potem na yutubie. Teraz mam sowę skip hop i to jest lampka plus ma inne funkcje biały szum szuraki, fale i bicie serca. Rożek, kokon, pieluszki muślinowe lub tetrowe. Body kopertowe(ja np bardzo je lubię i mam z krórkim i długim, pajace. Kaftaników i śpiochów nie używałam, niedrapek też. Ręcznik, płyn do kapania, linomag różowy po kąpieli, linomag zielony po zmianie pieluszki. Szczotka(bo moje maluchy kudłate ;)), obcinaczka do paznokci, aspirator do nosa, sól fizjologiczna, waciki. Smoczek(nie zawsze zdał test, ale dla dziecka z mocnym odruchem ssania -ratował rodziców). Termofor ja mam z pestkami wiśni.

Zgadzam się całkowicie, sama idę w minimalizm, jeśli chodzi o wyprawkę, choć pewne rzeczy są konieczne, inne rzeczywiście mogą się nie sprawdzić. Np jeśli chodzi o kosmetyki to u mnie będzie żel do kąpania z Babydream, sudocrem w razie odparzeń, choć polecam także zwykłą mąkę ziemniaczaną - czasem nawet szybciej pomagała niż sudocrem. A i krem na każdą pogodę bez dodatku wody. Gdyby pojawiła się ciemieniucha to wtedy jakaś oliwka, ale tak to chyba tyle 🙂
Otóz to... jak zdarzyły się przy córkach odparzenia to zasypywałam ziemniaczaną. A tak tylko zielony linomag. I też u mnie minimalizm będzie. Choć pieluszek, kołderek i kocyków będę mieć duźo ;).

Nie mam pojęcia.. wygląda to na jakiś rumień. Ja w poprzedniwj miałam wysypkę, ale krostki na brzuchu i dostałam robiony krem i pomogło .

Ja na pewno chce miec rozek bawelniany. Z kosmetykow sudocrem, linomag zielony, zasypka moze jakas, krem na zime bez wody w skladzie i do kapania zel z hippa lub olejek ze slodkich migdalow. Na pewno potrzeba kilka pieluszek, raczej muslinowych, bo sa mieciutkie. Pieluch biore jedna paczke rozmiaru 1 z biedronki, bo oryginalne Pampers poprzednim razem mi corke odparzyly. Recznik jakis do kapieli.
Ja pampersy przy pierwszej używałam, i były prawie ok... gdyby nie to, że jak dziecko juz chodzi to tak strasznie wiszą w kroku... i zdarzały się odparzenia. Potem ktoś polecił dady i jestem im wierna :)(choć my juz bez pieluchy). Dla małej dady 1 premium tez kupuje 1 paczkę, potem już 2. Ja rozek bawełna i z drugiej velvet, a ręcznik będę miała z wafelka naprawdę fajnie chłoną :).

Otóz to... jak zdarzyły się przy córkach odparzenia to zasypywałam ziemniaczaną. A tak tylko zielony linomag. I też u mnie minimalizm będzie. Choć pieluszek, kołderek i kocyków będę mieć duźo ;).
Jakbym takie cuda szyła jak ty to też bym miała pewnie sporo 😉 ale ja z maszyną na bakier, niezbyt lubię szycie, wolę zdecydowanie w kuchni działać 🙂

reklama
Ja pampersy przy pierwszej używałam, i były prawie ok... gdyby nie to, że jak dziecko juz chodzi to tak strasznie wiszą w kroku... i zdarzały się odparzenia. Potem ktoś polecił dady i jestem im wierna :)(choć my juz bez pieluchy). Dla małej dady 1 premium tez kupuje 1 paczkę, potem już 2. Ja rozek bawełna i z drugiej velvet, a ręcznik będę miała z wafelka naprawdę fajnie chłoną :).
U mnie obie dziewczyny na dadach obyły ok, teraz też je zakupię, mam nadzieję, że i najmłodszemu podpasują 🙂

Do góry