reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2022

Bardzo mi przykro, to straszne co przeszliście... 🥺 Wierzę że teraz będzie dobrze 🤞
Musi być dobrze. Tamtym razem była żywa krew w 12-13 tygodniu ciąży. A z uwagi na sytuację z COVID żaden szpital nie chciał przyjąć na oddział. Nawet nie sprawdzili co się działo. A w 21 tygodniu - otwarta szyjka. Tak dotrzymałam do 23 tygodni i kilka dni.
W tym tygodniu na USG szyjka długa

reklama
Hej, przepraszam ze wczoraj nie dałam znać ale nic konkretnego lekarz mi nie powiedział, umówił mnie na dzisiaj na rano do dr Bielasika z Jeleniej Góry który zajmuje się problemami z serduszkiem. Lekarz po badaniu stwierdził ze anatomia płodu jest prawidłowa, test pappa również wyszedł prawidłowy. Serduszko pracuje i wyglada jak powinno jedyny problem to to ze jest przemieszczone w prawa stronę z powodu zmiany 6x9mm w okolicach płuc . Wysłał mnie teraz na amniopunkcję i kazał czekać do 18 tc , powiedział ze jeśli zmiana nie urośnie to duża szansa ze z dzidziusiem będzie wszystko dobrze , natomiast jak zmiana będzie rosła wraz z dzieckiem to czeka mnie operacja wewnątrzmaciczna. Najgorsze jest to ze powiedział również ze jak ta zmiana będzie rosła to może być tez tak ze dziecko nie poradzi sobie z tym :( czy miała któraś z was taka sytuacje albo może słyszała o takim przypadku?

Musi być dobrze. Tamtym razem była żywa krew w 12-13 tygodniu ciąży. A z uwagi na sytuację z COVID żaden szpital nie chciał przyjąć na oddział. Nawet nie sprawdzili co się działo. A w 21 tygodniu - otwarta szyjka. Tak dotrzymałam do 23 tygodni i kilka dni.
W tym tygodniu na USG szyjka długa
To jest straszne co czytam.
Jak można zostawić dziewczynę w ciąży bez pomocy gdy coś się dzieje.

Dla nich covid jest usprawiedliwieniem.
Wierzę w covida żeby nie było że nie ale są również inne choroby/ schorzenia które trzeba leczyć.

Przykre 😢

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
❤❤

Hej, przepraszam ze wczoraj nie dałam znać ale nic konkretnego lekarz mi nie powiedział, umówił mnie na dzisiaj na rano do dr Bielasika z Jeleniej Góry który zajmuje się problemami z serduszkiem. Lekarz po badaniu stwierdził ze anatomia płodu jest prawidłowa, test pappa również wyszedł prawidłowy. Serduszko pracuje i wyglada jak powinno jedyny problem to to ze jest przemieszczone w prawa stronę z powodu zmiany 6x9mm w okolicach płuc . Wysłał mnie teraz na amniopunkcję i kazał czekać do 18 tc , powiedział ze jeśli zmiana nie urośnie to duża szansa ze z dzidziusiem będzie wszystko dobrze , natomiast jak zmiana będzie rosła wraz z dzieckiem to czeka mnie operacja wewnątrzmaciczna. Najgorsze jest to ze powiedział również ze jak ta zmiana będzie rosła to może być tez tak ze dziecko nie poradzi sobie z tym :( czy miała któraś z was taka sytuacje albo może słyszała o takim przypadku?
Nie słyszałam o takim przypadku.

Zostaje mi trzymać kciuki i mam nadzieję że wszystko dobrze się zakonczy.

Dziewczyny, 14 tydzien drugiej ciąży, pierwszą poroniłam w 7tc puste jajo. Zdarza się czasami,że czuje kłucie w podbrzuszu na środku, nie jest silne, nie mam plamień. Robiłam badania nifty oraz usg genetyczne z pappa i wyniki bardzo dobre. Czy takie kłucie jest normalne?

Dziewczyny, 14 tydzien drugiej ciąży, pierwszą poroniłam w 7tc puste jajo. Zdarza się czasami,że czuje kłucie w podbrzuszu na środku, nie jest silne, nie mam plamień. Robiłam badania nifty oraz usg genetyczne z pappa i wyniki bardzo dobre. Czy takie kłucie jest normalne?
Może chyba być ja od wczoraj też takie czuję...

Klucia i ciagniecia sa raczej normalne na tym etapie. Macica zaczyna sie powiekszac i ukladac inaczej w jamie brzusznej. Ale jesli cokolwiek cie niepokoi to zawsze mozna zglosic takie objawy lekarzowi.

Klucia i ciagniecia sa raczej normalne na tym etapie. Macica zaczyna sie powiekszac i ukladac inaczej w jamie brzusznej. Ale jesli cokolwiek cie niepokoi to zawsze mozna zglosic takie objawy lekarzowi.
Potwierdzam, mnie też często coś ciągnie, kłuje, a dzidzia ma się dobrze :)

reklama
Kochana też nic nie słyszałam. Trzymam mocno kciuki by tamta zmiana w ok płuc zniknela, a serduszko wrociło na miejsce. A Ty czekaj na wyniki i postaraj się nie stresować.
@nowa8028 to normalne, że kłuje i ciagnie. Jeśli nie ma plamien to myslę ok. Jednak lekarzowi mozesz o tym wspomnieć.

Do góry