reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2022

Dziewczyny, kamien z serca! 😍Jestem po prenatalnych. wszystko jest w porzadku, wyniki usg super, nosek jest, przeziernosc ok, wyniki krwi tez super, bardzo niskie ryzyko trisomii, lekarka powiedziala ze wlasciwie nizszego program juz nie przewiduje :) co do plci to musimy poczekac bo na usg przez brzuch wychodzi dziewczynka a przez pochwe chlopiec 😂 ale tak jak pisalyscie, czuje sie kilka kilogramow lzejsza po tej wizycie ufff 🥰

reklama
Moje jadą za granicę gdzieś chyba do Hongkong 😱 Robię to co wykrywa najwięcej wad, bo jestem stara.

Tak ja kiedyś robiłam Nifty przy moim pierwszym dziecku. Wtedy Sanco w ogóle nie było i właśnie do Hong Kongu leciały wyniki. Ale teraz chyba Nifty ma tez laboratoria w Europie z tego co moj lekarz mi mówił. A ile masz lat?

To faktycznie spora różnica. Mam nadzieje, ze u mnie ok bo teraz się zaczynam martwić czy dzidziuś rośnie. Ale 10 maja idę znów do swojego lekarza wiec zobaczymy jaka będzie różnica.
Nie martw się, ja też się przestraszyłam że coś jest nie tak, widocznie sprzęt inny albo nie tak zmierzone, cholera je tam wie z ich pomiarami. Moja powiedziała, że wszystko jest dobrze, także jestem spokojna. Dzisiaj odebrałam wyniki pappy i też jest ok, napisali że wynik testu jest prawidłowy, nie stwierdza się podwyższonego ryzyka wad Downa, Edwardsa i Pataua, nie ma wskazań bo inwazyjnych badań prenatalnych. USG też spoko, także spokój Siostry nas uratuje ❤️

Nie martw się, ja też się przestraszyłam że coś jest nie tak, widocznie sprzęt inny albo nie tak zmierzone, cholera je tam wie z ich pomiarami. Moja powiedziała, że wszystko jest dobrze, także jestem spokojna. Dzisiaj odebrałam wyniki pappy i też jest ok, napisali że wynik testu jest prawidłowy, nie stwierdza się podwyższonego ryzyka wad Downa, Edwardsa i Pataua, nie ma wskazań bo inwazyjnych badań prenatalnych. USG też spoko, także spokój Siostry nas uratuje ❤️
O tak, spokój i zaufanie do doświadczonych lekarzy :p Staram się myśleć pozytywnie 💪

Tak ja kiedyś robiłam Nifty przy moim pierwszym dziecku. Wtedy Sanco w ogóle nie było i właśnie do Hong Kongu leciały wyniki. Ale teraz chyba Nifty ma tez laboratoria w Europie z tego co moj lekarz mi mówił. A ile masz lat?
Tak są w Polsce, ale ja robię takie które jedzie za granicę, bo jest najlepsze. Mam 36 lat. Za 4 dni 37😱

Tak są w Polsce, ale ja robię takie które jedzie za granicę, bo jest najlepsze. Mam 36 lat. Za 4 dni 37😱

To jesteśmy ten sam rocznik😉 wczoraj na polowkowym mi lekarz powiedział żebyśmy się nie przejmowały bo jesteśmy młode. Ze dziś dziewczyny po 40stce przychodzą i często jest to pierwsza ciąża. Ale fakt ze ja w poprzednich ciążach tak się ni stresowałam a w tej bardziej wszystko przeżywam i więcej badań robię.

@Sherlook może nawet szybciej będziesz mieć wyniki. Sama jestem ciekawa jak długo będziesz czekać. Ja liczę ze moje wyniki Sanco będą najpóźniej na początku przyszłego tygodnia. Wiem ze laboratorium pracuje normalnie w weekend majowy wiec czekam na telefon od mojego lekarza. Ale ja juz tak się nastawiłam ze u mnie będzie chłopiec i czuje to mocno, ze tak jest, ze wczoraj zaczelam tworzyć listę imion męskich😄
Ja dostałam kod dostępu i sprawdzam jak głupia co godzinę czy już są wyniki. Chociaż to dopiero 2-gi dzień.

Na prenatalnym 20 kwietnia crl było 5,5 a w piątek 22 kwietnia u mojej ginki 6,2 także albo sprzęt któraś ma zły albo Kropek tak szybko rośnie, także co sprzęt to inaczej.
No ja z tego wszystkiego idę dzisiaj do jeszcze innej lekarki na PZU 🙂 i zobaczymy co Pani doktor powie, bo z tego co widziałam lekarka w poniedziałek crl podała 6,07 a lekarka wczoraj 6,1 więc zobaczymy co powie ta lekarka jeśli nadal będzie taka mała różnica to bede się martwić

Dziewczyny mam pytanko :) właściwie dwa.
W zeszlym tygodniu miałam prenatalne, dzisiaj będą moje wyniki Pappa z krwi. Czy ja powinnam je jakoś sobie analizować czy doczekać do wizyty u lekarza 06.05?
Szczerze, boje się tych wyników jak ostatnio zreszta wszystkich. Znalazłam jakiś kalkulator w necie ale tam trzeba przeliczyć to na jakieś jednostki i widzę ze dziewczyny maja z tym problem na forach. Zaczyna się długi weekend i nie wiemy z Mężem czy wklepywać ten wynik czy poczekać. Zreszta mam takie przeboje od początku ciąży z wynikami Ze przewiduje najgorsze 🙈 chociaż ryzyko ZD po Usg 01:6400

I jeszcze jedno - niezależnie od wyniku - Sanco, NIFTY pro czy Harmony? Nie potrafimy się zdecydować.

reklama
Nifty ma najszerszy zakres podobno, ale nie ma laboratoriów w Polsce wiec na wynik się czeka dłużej. Sanco ma laboratoria w Polsce - wynik do 6 dni a zakres niewiele mniejszy niż Nifty. W necie znajdziesz tabelki porownawcze.
O Harmony nic nie wiem.
Nifty robiłam z pierwszym dzieckiem, Sanco z drugim, teraz znów Sanco. Moj lekarz preferuje Sanco - dlatego tak zrobiłam.

Do góry