reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja mialam cukrzyce w ciazy poprzedniej. I corka 3200 sie urodzila. Jesli jest wszystko pod kontrola, cukry ujarzmione, ze tak powiem, to dziecko wcale nie musi byc duze 😁
Tylko u mnie pierwsze było cc i nie wiem czy będę chciała tak ryzykować, że coś pójdzie nie tak tym bardziej, że te pomiary wielkości płodu w ciąży nie są dokładne.
@modesty chyba na wszystko kot, pies, roztoczą, grzyby, trawy, brzoza ale najbardziej mi dokucza wiosna i latem, w zimie za to mam duszności w nocy więc też jestem na wziewach.

reklama
Tylko u mnie pierwsze było cc i nie wiem czy będę chciała tak ryzykować, że coś pójdzie nie tak tym bardziej, że te pomiary wielkości płodu w ciąży nie są dokładne.
@modesty chyba na wszystko kot, pies, roztoczą, grzyby, trawy, brzoza ale najbardziej mi dokucza wiosna i latem, w zimie za to mam duszności w nocy więc też jestem na wziewach.

Tez mialam pierwsza cc. Ale blizna jest ok i jesli wszystko pojdzie dobrze to bede chciala sn sprobowac. Ale wiadomo, ze kazdy decyduje zgodnie z soba i tak, zeby bylo mu dobrze :)

@Ala_25 ja b.zle znioslam cc. Tzn juz tego samego dnia chodzilam itp, ale dlugo dochodzilam do siebie. Samo cc tez bylo dla mnie okropne, bo sama pracuje przy takich zabiegach i wiem dokladnie, co tam robia i jak to wyglada ze strony pracownika szpitala 😁

Oj to już chyba 3 dziewczynka na forum♥️ . Czekamy na chłopców 🙂
Z tego co czytałam i słyszałam (ale oczywiście mogę się mylić) to chłopców trudniej rozpoznać na tak wczesnym etapie, a jednak lekarze jeśli nie są pewni to wolą nie podawać płci, żeby później nie było rozczarowania.
Wg mnie na tak wczesnym etapie gwarancje płci dają tylko genetyczne NIPTY, ale oczywiście nie neguje zdolności lekarzy, którzy robią USG 😉

@Ala_25 ja b.zle znioslam cc. Tzn juz tego samego dnia chodzilam itp, ale dlugo dochodzilam do siebie. Samo cc tez bylo dla mnie okropne, bo sama pracuje przy takich zabiegach i wiem dokladnie, co tam robia i jak to wyglada ze strony pracownika szpitala 😁
U mnie było cc na szybko, tak spanikowałam, że wolałam żeby mnie uspali :D zobaczymy jak to będzie, jeszcze dużo czasu... Może lepiej w Białymstoku rodzic prywatnie ze znieczuleniem, trzeba to wszystko jeszcze przemyśleć.
Dla mnie cc chyba nie było jakąś trauma ale dlugo pozniej bolał mnie brzuch, chyba z 2 lata po wysiłku odczuwałam dyskomfort. Teraz boję się, że nie umiałabym urodzić bo nie wiem co to naturalny poród.

Masz alergię?
Ja od lat mam na jakieś pyłki, ale nigdy nie mogę trafić na testy. Teraz to chyba tylko z krwi mogę zrobić.. aż się boję czerwca, bo wtedy jest najgorzej...
P.s. już doczytałam ;)

U mnie było cc na szybko, tak spanikowałam, że wolałam żeby mnie uspali :D zobaczymy jak to będzie, jeszcze dużo czasu... Może lepiej w Białymstoku rodzic prywatnie ze znieczuleniem, trzeba to wszystko jeszcze przemyśleć.
Dla mnie cc chyba nie było jakąś trauma ale dlugo pozniej bolał mnie brzuch, chyba z 2 lata po wysiłku odczuwałam dyskomfort. Teraz boję się, że nie umiałabym urodzić bo nie wiem co to naturalny poród.
Dużo dobrego słyszałam o białostockich klinikach, jaką masz na myśli? Mnie czasem nachodzi taka myśl czy nie wrócic na poród do rodzinnego Białegostoku, ale to ponad 500 km od męża by było 😅 rodzice by chyba przygarnęli... 😁

reklama
A ja właśnie słyszałam, że chłopca łatwiej rozpoznać 🤔 i ogólnie u nas w rodzinie i wśród znajomych sami chłopcy... Moja córcia to był wyjątek 😁 i wszyscy z chłopcami już w 12 tygodniu wiedzieli, ja się dowiedziałam w 16 tyg dopiero.

Do góry