Aleksandretta
Moderator
Ja prenatalne mam dopiero 9 maja, będzie wtedy wg OM 12+6 i zastanawiam się czy to jednak nie za późno
Nie jest za późno, nie martw się. Prenatalne robi się między 11 a 14 tygodniem.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja prenatalne mam dopiero 9 maja, będzie wtedy wg OM 12+6 i zastanawiam się czy to jednak nie za późno
Za szybko
Moja córka dopiero teraz zaczęła sama chodzić ale ja osobiście nie mogę się doczekać wakacji trochę odpocznę, będzie ładna pogoda a przede wszystkim będę już czuła małe maleństwo goniąc za drugimJa to już chce listopad najlepiej ten za rok jak juz maluch jest taki roczny i zbiera się do chodzenia zaawansowana ciąża i pierwszy rok z niemowlakiem i dwójka starszaków na pokładzie trochę mnie przeraża…
Mój jeszcze nie chodzi, ale wszędzie go pełnoMoja córka dopiero teraz zaczęła sama chodzić ale ja osobiście nie mogę się doczekać wakacji trochę odpocznę, będzie ładna pogoda a przede wszystkim będę już czuła małe maleństwo goniąc za drugim
Mam tak samo tylko ja taki miałam w 5 miesiącuJa to już mam taki brzuch jak w poprzedniej ciąży w 6 miesiącu... jak założę jakieś przylegające ciuchy to normalnie widać a wieczorem to już w ogóle szkoda tylko że to nie dziecko tylko jelita
Zanieś jutro mocz jeszcze raz na badanie ogólne z badaniem osadu. Tylko pobierz do sterylnego pojemnika z zachowaniem zasad pobrania. Mnie najlepiej sprawdza się staniecie w wannie, umycie miejsc intymnych łagodnym mydelkiem (nie szorujemy ), spłukanie obficie wodą, osuszenie ręcznikiem papierowym, podniesienie nogi, wysikanie całkiem sporej części moczu i dopiero złapanie ze środkowego. I mocz od razu do labu, bez trzymania 3h w domu. Jak wizytę masz w czwartek to posiew i tak jeszcze nie dojdzie, więc chyba bym poprzestala na ogólnym z osadem. A masz obajwy?Dziewczyny dzisiaj byłam na badaniu moczu... i mamy bakterie obawiać się? W czwartek mamy wizytę.Zobacz załącznik 1389140
Ja to już mam taki brzuch jak w poprzedniej ciąży w 6 miesiącu... jak założę jakieś przylegające ciuchy to normalnie widać a wieczorem to już w ogóle szkoda tylko że to nie dziecko tylko jelita