reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Dziękuje Ci za odpowiedź, bardzo mnie uspokoiłaś! 😊
Bo wiem, że niektóre dziewczyny już na pierwszej wizycie z serduszkiem miały podawane konkretne wartości, a mój lekarz tylko mówił, że zdrowo bije.
Tak mi się właśnie wydawało, ze dopiero jak będziemy mogli posłuchać serduszka to wtedy będą wpisywane konkretne wartości, ale to moja pierwsza ciąża wiec wszystkiego uczę się z internetu, No i od Was, bo Wasza wiedza i doświadczenie są nieocenione 😍
Mój lekarz mi ostatnio pokazał serduszko, powiedział że widać, że szybko ładnie bije, ale nie słuchaliśmy go bo to nie zalecane. Nie zmierzył też wartości tętna. Ale kartę ciąży dopiero założy na kolejnej wizycie, ciekawe czy coś tam wpisze.

reklama
Ja od pozytywnego testu mam zakaz, ciekawe czy będzie kiedyś zniesiony... Nie powiem, chciałoby się poszaleć 😅 ale bobo najważniejsze 🤞
Hehe w pierwszej ciąży też miałam w 3 trymestrze zakaz, w drugiej całą ok, a teraz jakoś nawet i ochotę bym miała bo mi się coś śniło ostatnio🤣 a tu niestety zakaz ale jak mówisz dla dziecka wszystko. Kto wie może jeszcze dostaniesz pozwolenie:)
Mój ginekolog jak mu napisałam poprzednim razem jak miałam identyczne plamienie odpisał, ze mam nie panikować i to nic poważnego.
Co lekarz to co innego u mnie to aż się zdziwiłam że tak ostro kazał się oszczedzac, bo ani brzuch nie boli zbytnio dziś już takie różowe delikatne plamienie ale w dwóch poprzednich ciążach tak nie miałam dlatego postanowiłam to sprawdzić. Zresztą u nas w szpitalu dmuchają na zimne bo było głośno w telewizji o naszym szpitalu

Hej dziewczyny, u mnie dziś z usg 9+0 i wczoraj wieczorem po stosunku zaczęłam plamić. Nie powiem, wystraszylam się trochę,bo to moja 3 ciąża i pierwszy raz takie coś. W nocy wstałam na siku i plamienie nadal było, ciut mocniejsze. Chciałam nawet jechać na IP, ale poczytałam, że może tak się zdarzyć i uznaliśmy z mężem, że co najwyżej w szpitalu dadzą mi duphaston, który już biorę, więc bez sensu przeleżeć tam kilka dni. Ale idę dziś na 15.30 do mojego gina, żeby zobaczył co i jak...

Hej dziewczyny, u mnie dziś z usg 9+0 i wczoraj wieczorem po stosunku zaczęłam plamić. Nie powiem, wystraszylam się trochę,bo to moja 3 ciąża i pierwszy raz takie coś. W nocy wstałam na siku i plamienie nadal było, ciut mocniejsze. Chciałam nawet jechać na IP, ale poczytałam, że może tak się zdarzyć i uznaliśmy z mężem, że co najwyżej w szpitalu dadzą mi duphaston, który już biorę, więc bez sensu przeleżeć tam kilka dni. Ale idę dziś na 15.30 do mojego gina, żeby zobaczył co i jak...
Po stosunku może być plamienie spokojnie.

Mój lekarz mi ostatnio pokazał serduszko, powiedział że widać, że szybko ładnie bije, ale nie słuchaliśmy go bo to nie zalecane. Nie zmierzył też wartości tętna. Ale kartę ciąży dopiero założy na kolejnej wizycie, ciekawe czy coś tam wpisze.
Mój właśnie coś takiego narysował i nie mam pojęcia o co chodzi, bo obok jest wpisane 77 (71 🤔) ale jak na tętno to sporo za mało.

Zastanawiam się czy to nie wymiary maluszka i pęcherzyka, bo to by się w sumie nawet zgadzało, bo maluch miał z tego co pamietam 1,98 cm (niestety zdjęcie dał mi już bez pomiarów 😩) wiec to by się zgadzało z tą 2 na górze, a to tajemnicze 77 to może wielkość pęcherzyka🤔

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 66
Dziękuje Ci za odpowiedź, bardzo mnie uspokoiłaś! 😊
Bo wiem, że niektóre dziewczyny już na pierwszej wizycie z serduszkiem miały podawane konkretne wartości, a mój lekarz tylko mówił, że zdrowo bije.
Tak mi się właśnie wydawało, ze dopiero jak będziemy mogli posłuchać serduszka to wtedy będą wpisywane konkretne wartości, ale to moja pierwsza ciąża wiec wszystkiego uczę się z internetu, No i od Was, bo Wasza wiedza i doświadczenie są nieocenione 😍
U mnie nie słuchał, ale wartość mam na wyniku usg ;)

Dziewczyny ratujcie... nie jest możliwe żeby mieć toksoplazmozę więcej niż raz w życiu, prawda? Jestem w szoku, bo w 1 ciąży po dogłebnych badaniach wyszło, że przechodzilam tokso przed tamtą ciążą... a teraz nagle igm dodatnie... skąd? Przecież wtedy już lekarz zakaźny wyraźnie stwierdził i napisał, że przeszłam toxo i nie stanowi to żadnego zagrożenia...😭

reklama
Dziewczyny ratujcie... nie jest możliwe żeby mieć toksoplazmozę więcej niż raz w życiu, prawda? Jestem w szoku, bo w 1 ciąży po dogłebnych badaniach wyszło, że przechodzilam tokso przed tamtą ciążą... a teraz nagle igm dodatnie... skąd? Przecież wtedy już lekarz zakaźny wyraźnie stwierdził i napisał, że przeszłam toxo i nie stanowi to żadnego zagrożenia...😭
Nie wiem, czy można drugi raz zachorować, ale może pomyłka laboratorium?

Do góry