Piersi tylko na początku dokuczałyI tak przez całą ciąże? Czy tylko początek?
reklama
Bardzo mi przykro ściskamŻegnam się dziewczyny serduszko przestało bić poroniłam
agutkowa19
Zaciekawiona BB
Hej, ja mam 7+6 i z objawów ból piersi, zmęczenie i ciężko mi na żołądku po niektórych rzeczach, a tak to też bez objawówHej, jestem nowa tutaj na ten moment mamy 7t+5d i zero objawów, czy któraś z was tak samo jak ja nie ma żadnych objawów? (dodam pierwsza ciąża, nie wiem czego się spodziewać)
modesty
Fanka BB :)
Zmierzam do tego, że mi w 39t4d próbowali wmówić, że już stare łożysko i trzeba indukować, a dziecko urodziło się na szczęście tydzień później w pełni naturalne. Drobne bo 3170, choć wg usg tydzień wcześniej miało mieć pół kg więcej. Dla dziecka każdy dzień ma znaczenie u mamy. I nikt mi nie powie, że choć 37 to już donoszona ciąża, to wywołanie porodu wcześniej nie wpływa negatywnie na dziecko.To wszystko zależy od organizmu. Niby mówią każda ciąża inna, a u mnie kolejna i dokładnie taka sama. Czyli senność, ból piersi, ktory już zniknął i siusianie.
@Kaasiek_96 no cudności.
@modesty napisałam najbardziej wiarygodny, ale jak ustalają z om to zawsze liczą 28 dni .. ja miałam cykle 30 -31 dni i nigdy nie liczyli na podstawie tego. No i na początku może patrzą że ciąża młodsza i nie pokrywa się z om... poźniej dzieciątko rośnie i po skonczońym 36 jest donoszone. Czasem się zdarza, że kobiety rodzą dokladbue z terminu z om, a czasem wczesniej lub później jednak tyle czynników na to wplywa, że to jedna wielka niewiadoma.
@Goodka tak dopochwowa lepiej się wchłania i można palcem . Ja w poprzedniej miałam i tak jak przytulanka pisze wywołuje dyskomfort..
@Nowa103 ja mam femibion1
Lisa&Zuzia
Zaciekawiona BB
Jeśli możesz napisz jakie badanie potwierdziły to że masz trombofille.ze względu na trombofilie (mam dwie mutacje mthfr) i wcześniejsze poronienia
Sherlok dostałaś zamiennik Luteiny S zastrzykach?
Ostatnia edycja:
maszak
Ja też jestem zdania, ze im dłużej dzieciatko tym lepiej . Ten 36-37 jest takim tygodniem gdzie u dzieciątka wszystko się wyksztalciło, więc o to mi chodziło. I że są przypadki gdzie wszystko zaczyna się wczesniej lub trzeba wczesniej reagować, wiec mama może buć spokojna o maleństwo. . Jeśli chodzi o wagę z usg to wszystko zależy pd pomiarów gina.. mi się zawsze mylili o te 300-400 gram.Zmierzam do tego, że mi w 39t4d próbowali wmówić, że już stare łożysko i trzeba indukować, a dziecko urodziło się na szczęście tydzień później w pełni naturalne. Drobne bo 3170, choć wg usg tydzień wcześniej miało mieć pół kg więcej. Dla dziecka każdy dzień ma znaczenie u mamy. I nikt mi nie powie, że choć 37 to już donoszona ciąża, to wywołanie porodu wcześniej nie wpływa negatywnie na dziecko.
PasiastyOgon
Moderator
Ja zawsze rodziłam 36-37tc ciąży, bo dzieciaki tak chciały wyjśćJa też jestem zdania, ze im dłużej dzieciatko tym lepiej . Ten 36-37 jest takim tygodniem gdzie u dzieciątka wszystko się wyksztalciło, więc o to mi chodziło. I że są przypadki gdzie wszystko zaczyna się wczesniej lub trzeba wczesniej reagować, wiec mama może buć spokojna o maleństwo. . Jeśli chodzi o wagę z usg to wszystko zależy pd pomiarów gina.. mi się zawsze mylili o te 300-400 gram.
PasiastyOgon
Moderator
Zdycham na rota.... nie zliczę ile razy w ciągu godziny biegałam na toaletę... mam nadzieję, że dziecku to nie zaszkodzi. Miałam mieć jutro wizytę na nfz żeby chociaż za te pierwsze badania krwi nie płacić 500zł, ale raczej nic z tego Nie doczołgam się do lekarza...
Madame83
Trzymaj się!Zdycham na rota.... nie zliczę ile razy w ciągu godziny biegałam na toaletę... mam nadzieję, że dziecku to nie zaszkodzi. Miałam mieć jutro wizytę na nfz żeby chociaż za te pierwsze badania krwi nie płacić 500zł, ale raczej nic z tego Nie doczołgam się do lekarza...
reklama