reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

reklama
I w Toruniu rodzisz, tak? Tam jest dobry szpital? W sumie to tylko 100km 🤔

kiedy w ogóle się wybiera miejsce porodu? Czy to się jakoś komuś gdzieś zgłasza? Jestem w tym temacie jak dziecko we mgle 🙈
Po prostu idziesz i rodzisz. Ale jak jest mała porodówka to mogą Cię przekierować. Ja jechałam godzinę do szpitala a tam są tylko dwa miejsca więc dzwoniłam wcześniej żeby spytać czy przyjmą.

I w Toruniu rodzisz, tak? Tam jest dobry szpital? W sumie to tylko 100km 🤔

kiedy w ogóle się wybiera miejsce porodu? Czy to się jakoś komuś gdzieś zgłasza? Jestem w tym temacie jak dziecko we mgle 🙈
Opinie ma różne, a nawet często krążą legendy, że jest źle. Kobiety wybierają Bydgoszcz albo Chełmżę - tam podobno super dla kobiety, ale nie ma oddzialu neonatologicznego dla noworodków w razie czego, nie przyjmą też do porodu z cukrzycą ciążową i innymi powikłaniami ciąży.
Ale jestem przykładem, że nie warto wierzyć opowieściom. Rodziłam 2 razy w Toruniu i nie narzekam. Porody ok, bez nacięć i nie mam traumatycznych wspomnień. No, może oprócz maseczki przy porodzie, ale tych od maja już ma w ogóle nie być nigdzie ;)
Bydgoszcz też sobie kobiety cenią.

A ja od rana wpadam w panikę, bo drugi dzień jak biustu nie czuje i senność jest mniejsza... Panikuje że to źle bo to dopiero 7tydzien... Pocieszcie mnie jakoś bo wizyta w czwartek dopiero 🥺
Jak pamietam to mamy podobny termin. Ja również nie jestem senna każdego dnia tak samo🙂 piersi mnie już aż tak nie bolą jak wcześniej. Na początku nie byłam w stanie sie dotknąć, teraz już nic takiego się nie dzieje. Nie zadręczaj się🙂

A ja wracam z izby przyjęć, zaczęłam plamić i już się bałam,że kolejne poronienie.... Okazało się, że plamienie jest z szyjki i chyba mam polip 😵‍💫 dali mi duphaston i nakazali oszczędzający tryb życia i kontrola za 7 dni... Na pocieszenie dzidzia podskakiwała na usg i ma się świetnie ... Matko, ale się wystraszyłam....

reklama
Do góry