reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2022

Ja na pierwszym usg byłam 6+0 i biło już serduszko, ale wiedziałam że owu była 14 lutego ♥️🌷 mam książkowe cykle 28 dni. A nawet długość zarodka odpowiadała 6t2d. Teraz w poniedziałek idę jeszcze raz i to będzie 8t0d. To moja czwarta ciąża a niestety dwie poprzednie stracone... Więc chciałam po prostu troszkę częściej kontrolować tak do 12 tygodnia :-)
Ja na pierwszym usg byłam 6+0 i biło już serduszko, ale wiedziałam że owu była 14 lutego ♥️🌷 mam książkowe cykle 28 dni. A nawet długość zarodka odpowiadała 6t2d. Teraz w poniedziałek idę jeszcze raz i to będzie 8t0d. To moja czwarta ciąża a niestety dwie poprzednie stracone... Więc chciałam po prostu troszkę częściej kontrolować tak do 12 tygodnia :-)
u mnie 06.04 będzie wg miesiączki 7t5d ale owulacje miałam później więc obstawiam 7t1d 😊 ja właśnie po poronieniu zatrzymanym mam uraz do szybkich wizyt, najgorsza dla mnie była właśnie taka niepewność po wyjściu z gabinetu czy serduszko już nie bije, czy jeszcze nie bije... jak widać po naszym forum każda ma inne doświadczenia i przekonania, wiec super, że możemy się tym że sobą dzielić 😍

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie do doświadczonych mam, bo to moja pierwsza ciąża i jestem kompletnie zielona w temacie 😉
Czy miałyście w poprzednich, albo obecnej ciąży krwiaka? U mnie właśnie na USG oprócz dzidzi pojawił się krwiak, ale lekarz mówił ze to się zdarza i żeby się tym nie martwić, przepisali luteinę 3x1 pod język i kazał się nie przemęczać i nie dźwigać.
Nurtuje mnie tylko pytanie, bo przeszukując internet i forum, natknęłam się na wiele opinii, ze przy stwierdzonym krwiaku kobieta powinna leżeć, a ja w sumie normalnie funkcjonuje - ogarniam dom, chodzę na spacery itp. 🤔
Jeśli miałyście krwiaka w ciąży to czy leżałyście?

reklama
Do góry