reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

A przełyka normalne porcje czy może za mało gryzie i łyka zbyt duże? Ewentualnie sprawdź, czy mu się gardełko nie zaczerwienia...
A co do zębów, to trójki podobno w normalnym biegu wychodzą po czwórkach 🤔
Tak, trojki po czworkach, ja przy starszym myslalam, ze ida "po kolei" i smarowalam mu dziasla mascia zaraz za dwojkami a wyszly czworki 🙈 aj ja-mloda matka nie przeczytalam wszystkiego 🤣

reklama
U nas nadal tylko dwa zęby, dziąsła spuchnięte u góry od ponad miesiąca i to na tyle, także się nie udzielam... Zresztą my z siostrą miałyśmy pierwsze zęby jak skończyliśmy rok, więc pewnie ma to w genach.

Tak, trojki po czworkach, ja przy starszym myslalam, ze ida "po kolei" i smarowalam mu dziasla mascia zaraz za dwojkami a wyszly czworki 🙈 aj ja-mloda matka nie przeczytalam wszystkiego 🤣
Ja się na to nigdzie też nie natknęłam w słowie pisanym, to sąsiadka mnie uświadomiła 🙈 pierwsze co pomyślałam to "co ona gada? Przecież to dziwne, że nie po kolei" ale zaraz mi ktoś inny potwierdził, że tak jest i potem widziałam przynajmniej z dwa dzieciaczki, które miały 1,2,4 a zamiast 3 - dziury 😄
Oczywiście zdarzają się wyjątki, któraś z mam tutaj bodajże ma małego "wampirka" 🤭

Ja się na to nigdzie też nie natknęłam w słowie pisanym, to sąsiadka mnie uświadomiła 🙈 pierwsze co pomyślałam to "co ona gada? Przecież to dziwne, że nie po kolei" ale zaraz mi ktoś inny potwierdził, że tak jest i potem widziałam przynajmniej z dwa dzieciaczki, które miały 1,2,4 a zamiast 3 - dziury 😄
Oczywiście zdarzają się wyjątki, któraś z mam tutaj bodajże ma małego "wampirka" 🤭
Wampirek to u mnie :) ale jedynki górne już się pojawiły. Chociaż był to uroczy moment :)

Wampirek to u mnie :) ale jedynki górne już się pojawiły. Chociaż był to uroczy moment :)
Tak mi się wydawało, ale nie chciałam strzelać 😉😄
Dziewczyny, lepiej kupić fotelik 9-18kg czy 9-36? Polecacie jakieś konkretne modele?
Ja niedawno kupiłam axid minikid 0-25 i jestem bardzo zadowolona, a syn jeszcze bardziej 👍 polecam udać się do sklepu "8 gwiazdek", super wykwalifikowana kadra dobrze doradzi, przymierzy dziecko, fotelik do samochodu i wyjdziesz z poczuciem, że lepiej wybrać nie mogłaś 😉😄

Tak mi się wydawało, ale nie chciałam strzelać 😉😄

Ja niedawno kupiłam axid minikid 0-25 i jestem bardzo zadowolona, a syn jeszcze bardziej 👍 polecam udać się do sklepu "8 gwiazdek", super wykwalifikowana kadra dobrze doradzi, przymierzy dziecko, fotelik do samochodu i wyjdziesz z poczuciem, że lepiej wybrać nie mogłaś 😉😄
Też go mam. Bezpieczny jest, ale nienawidzę go. 😂 Montaż, przekladanie z auta do auta jest horrorem. Trzymam Lalkę w lupinie dopóki nie wyrosła.

Też go mam. Bezpieczny jest, ale nienawidzę go. 😂 Montaż, przekladanie z auta do auta jest horrorem. Trzymam Lalkę w lupinie dopóki nie wyrosła.
Ja mam zamontowany z przodu, bo i tak sama wożę małego i już powiedziałam, że on tam na amen jest, bo ja go nie zamontuję sama z tyłu czy choćby jeszcze raz, jak go ktoś wyjmie 🙈😂 tyle tych pasów do mocowania tyłem, że nie wiem co do czego miałoby być 🙈

Też mamy wampirka, chociaż jedna jedynka górna ostatnio wyszła i idzie druga. Fotelik kupiliśmy ostatnio w promocji Britax Romer First Class Plus. Sam fotelik jest super, ale po zamontowaniu w aucie jest beznadziejne wkładanie do niego dziecka. Pas przechodzi zaraz przy drzwiach i trzeba nad pasem jakoś wlozyc dziecko do fotelika. Im będzie większy to będzie trudniej zmieścić go w tą przestrzeń:/

reklama
Dziewczyny, lepiej kupić fotelik 9-18kg czy 9-36? Polecacie jakieś konkretne modele?

Ja dla starszej kupiłam 9-18, z tego względu, że można go ułożyć w pozycję półleżącą, jak dziecko zaśnie w samochodzie. W takim foteliku 9-36 od razu jest pozycja siedzaca bez mozliwisci zmiany, i wtedy dziecku leci głowa albo do tyłu albo do przodu.

Do góry