reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny których dzieci są na mm? Czy zdaża się że podajecie butle w nocy parę razy? Mam problem ostatnio z nocnym budzeniem. Wcześniej dostawała raz cyca i poszła spać. Od tygodnia budzi się co 2 h. Moja laktacja nie dała rady i mała od paru dni jakoś zaczęła pić też mm. Pobudki jak były tak są.

My od ponad 2 miesięcy jestesmy na mm. Mała przeważnie budzi się 2 razy, koło 24 i 4 i 2 razy dostaje mleko. O 24 większą porcje a o tej 4 to już takie 60ml na do spanie do rana. Testujemy od wczoraj kaszkę na kolacje i udało się że o 23 się obudziła na mleko i dostała 180ml i spała do 6:45. Testy trwają :)

Jeśli mała budzi się więcej niż 2 razy to już nie daje mleka tylko bujam. U nas mała się przyzwyczaiła ze zasypia na butelce i w nocy był problem ze bez butelki nie zasnęła. Zmieniliśmy kolejność i kolacja/butelka była przed kąpielą a do usypiania tylko bujanie. Tydzień było trudno ale mniej się wybudza w nocy i da się ją uśpić bez jedzenia.

reklama
Bardzo mi przykro 🙁
Jak długo je brałaś?
Dość długo 3 tygodnie bądź 4 tygodnie, ale nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie ile, bo to było 8 lat temu dostałam je od razu po porodzie. Długo jeszcze leżałam w szpitalu, a potem dostałam je jeszcze do domu. Rozmawiałam na forum o tych tabletkach z dziewczynami z mojego drugiego forum i też mówiły że po nich czuły się koszmarnie. Najlepsza jest szałwia do picia i coraz rzadsze przekładanie dziecka lub odciagnie. My teraz też jesteśmy na etapie odstawienia i karmie 1-2 razy dziennie piersią z reguły w nocy.

Dość długo 3 tygodnie bądź 4 tygodnie, ale nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie ile, bo to było 8 lat temu dostałam je od razu po porodzie. Długo jeszcze leżałam w szpitalu, a potem dostałam je jeszcze do domu. Rozmawiałam na forum o tych tabletkach z dziewczynami z mojego drugiego forum i też mówiły że po nich czuły się koszmarnie. Najlepsza jest szałwia do picia i coraz rzadsze przekładanie dziecka lub odciagnie. My teraz też jesteśmy na etapie odstawienia i karmie 1-2 razy dziennie piersią z reguły w nocy.
Ja wzięłam pierwszy raz w piątek to nie wiedziałam co się ze mną dzieje tak mi było złe, miałam zatkany nos, oczy mnie bolały.
Mi lekarz kazał 2 tyg, ale od piątku biorę po jednej tabletce, a mam zwiększyć dawkę do dwóch to nie wiem co ze mną będzie.

Dziewczyny małemu ida zeby,aktualnie wyszła 2
Mam wrażenie że teraz idzie druga 2 oraz 3. Mały zagryza wargi, ślini się płacze z bólu oraz ostatnio zauważyłam ze przy przelykaniu jedzenia przyciąga brodę do klatki piersiowej tjb przykurcza spotkałyście się z czymś takim? Myślałam ze to może ucho ale dotykałam wciskałam i nie reaguje ostatnio tez przydzwonił broda w podłogę i ma delikatnego siniaka nie wiem co o tym myśleć

A przełyka normalne porcje czy może za mało gryzie i łyka zbyt duże? Ewentualnie sprawdź, czy mu się gardełko nie zaczerwienia...
A co do zębów, to trójki podobno w normalnym biegu wychodzą po czwórkach 🤔

reklama
Dziewczyny małemu ida zeby,aktualnie wyszła 2
Mam wrażenie że teraz idzie druga 2 oraz 3. Mały zagryza wargi, ślini się płacze z bólu oraz ostatnio zauważyłam ze przy przelykaniu jedzenia przyciąga brodę do klatki piersiowej tjb przykurcza spotkałyście się z czymś takim? Myślałam ze to może ucho ale dotykałam wciskałam i nie reaguje ostatnio tez przydzwonił broda w podłogę i ma delikatnego siniaka nie wiem co o tym myśleć
Hmm, u nas nic takiego się nie działo. Obecnie idą u nas dolne dwojki ale chyba już od miesiąca, ale ślina leci litrami :) od 2 dni ma też stan podgorączkowy, takie 37,2 i tak samo miała przy górnych jedynkach.

Też bym zwróciła uwagę czy nie ma zaczerwienionego gardła. Albo po prostu tak chwilowo się nauczył jesc. Daj mu kilka dni :)

Do góry