reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Dziewczyny których dzieci są na mm? Czy zdaża się że podajecie butle w nocy parę razy? Mam problem ostatnio z nocnym budzeniem. Wcześniej dostawała raz cyca i poszła spać. Od tygodnia budzi się co 2 h. Moja laktacja nie dała rady i mała od paru dni jakoś zaczęła pić też mm. Pobudki jak były tak są.

My od ponad 2 miesięcy jestesmy na mm. Mała przeważnie budzi się 2 razy, koło 24 i 4 i 2 razy dostaje mleko. O 24 większą porcje a o tej 4 to już takie 60ml na do spanie do rana. Testujemy od wczoraj kaszkę na kolacje i udało się że o 23 się obudziła na mleko i dostała 180ml i spała do 6:45. Testy trwają :)

Jeśli mała budzi się więcej niż 2 razy to już nie daje mleka tylko bujam. U nas mała się przyzwyczaiła ze zasypia na butelce i w nocy był problem ze bez butelki nie zasnęła. Zmieniliśmy kolejność i kolacja/butelka była przed kąpielą a do usypiania tylko bujanie. Tydzień było trudno ale mniej się wybudza w nocy i da się ją uśpić bez jedzenia.

reklama
Bardzo mi przykro 🙁
Jak długo je brałaś?
Dość długo 3 tygodnie bądź 4 tygodnie, ale nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie ile, bo to było 8 lat temu dostałam je od razu po porodzie. Długo jeszcze leżałam w szpitalu, a potem dostałam je jeszcze do domu. Rozmawiałam na forum o tych tabletkach z dziewczynami z mojego drugiego forum i też mówiły że po nich czuły się koszmarnie. Najlepsza jest szałwia do picia i coraz rzadsze przekładanie dziecka lub odciagnie. My teraz też jesteśmy na etapie odstawienia i karmie 1-2 razy dziennie piersią z reguły w nocy.

Dość długo 3 tygodnie bądź 4 tygodnie, ale nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie ile, bo to było 8 lat temu dostałam je od razu po porodzie. Długo jeszcze leżałam w szpitalu, a potem dostałam je jeszcze do domu. Rozmawiałam na forum o tych tabletkach z dziewczynami z mojego drugiego forum i też mówiły że po nich czuły się koszmarnie. Najlepsza jest szałwia do picia i coraz rzadsze przekładanie dziecka lub odciagnie. My teraz też jesteśmy na etapie odstawienia i karmie 1-2 razy dziennie piersią z reguły w nocy.
Ja wzięłam pierwszy raz w piątek to nie wiedziałam co się ze mną dzieje tak mi było złe, miałam zatkany nos, oczy mnie bolały.
Mi lekarz kazał 2 tyg, ale od piątku biorę po jednej tabletce, a mam zwiększyć dawkę do dwóch to nie wiem co ze mną będzie.

Dziewczyny małemu ida zeby,aktualnie wyszła 2
Mam wrażenie że teraz idzie druga 2 oraz 3. Mały zagryza wargi, ślini się płacze z bólu oraz ostatnio zauważyłam ze przy przelykaniu jedzenia przyciąga brodę do klatki piersiowej tjb przykurcza spotkałyście się z czymś takim? Myślałam ze to może ucho ale dotykałam wciskałam i nie reaguje ostatnio tez przydzwonił broda w podłogę i ma delikatnego siniaka nie wiem co o tym myśleć

A przełyka normalne porcje czy może za mało gryzie i łyka zbyt duże? Ewentualnie sprawdź, czy mu się gardełko nie zaczerwienia...
A co do zębów, to trójki podobno w normalnym biegu wychodzą po czwórkach 🤔

reklama
Dziewczyny małemu ida zeby,aktualnie wyszła 2
Mam wrażenie że teraz idzie druga 2 oraz 3. Mały zagryza wargi, ślini się płacze z bólu oraz ostatnio zauważyłam ze przy przelykaniu jedzenia przyciąga brodę do klatki piersiowej tjb przykurcza spotkałyście się z czymś takim? Myślałam ze to może ucho ale dotykałam wciskałam i nie reaguje ostatnio tez przydzwonił broda w podłogę i ma delikatnego siniaka nie wiem co o tym myśleć
Hmm, u nas nic takiego się nie działo. Obecnie idą u nas dolne dwojki ale chyba już od miesiąca, ale ślina leci litrami :) od 2 dni ma też stan podgorączkowy, takie 37,2 i tak samo miała przy górnych jedynkach.

Też bym zwróciła uwagę czy nie ma zaczerwienionego gardła. Albo po prostu tak chwilowo się nauczył jesc. Daj mu kilka dni :)

Do góry