reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

A przełyka normalne porcje czy może za mało gryzie i łyka zbyt duże? Ewentualnie sprawdź, czy mu się gardełko nie zaczerwienia...
A co do zębów, to trójki podobno w normalnym biegu wychodzą po czwórkach 🤔
Tak, trojki po czworkach, ja przy starszym myslalam, ze ida "po kolei" i smarowalam mu dziasla mascia zaraz za dwojkami a wyszly czworki 🙈 aj ja-mloda matka nie przeczytalam wszystkiego 🤣

reklama
U nas nadal tylko dwa zęby, dziąsła spuchnięte u góry od ponad miesiąca i to na tyle, także się nie udzielam... Zresztą my z siostrą miałyśmy pierwsze zęby jak skończyliśmy rok, więc pewnie ma to w genach.

Tak, trojki po czworkach, ja przy starszym myslalam, ze ida "po kolei" i smarowalam mu dziasla mascia zaraz za dwojkami a wyszly czworki 🙈 aj ja-mloda matka nie przeczytalam wszystkiego 🤣
Ja się na to nigdzie też nie natknęłam w słowie pisanym, to sąsiadka mnie uświadomiła 🙈 pierwsze co pomyślałam to "co ona gada? Przecież to dziwne, że nie po kolei" ale zaraz mi ktoś inny potwierdził, że tak jest i potem widziałam przynajmniej z dwa dzieciaczki, które miały 1,2,4 a zamiast 3 - dziury 😄
Oczywiście zdarzają się wyjątki, któraś z mam tutaj bodajże ma małego "wampirka" 🤭

Ja się na to nigdzie też nie natknęłam w słowie pisanym, to sąsiadka mnie uświadomiła 🙈 pierwsze co pomyślałam to "co ona gada? Przecież to dziwne, że nie po kolei" ale zaraz mi ktoś inny potwierdził, że tak jest i potem widziałam przynajmniej z dwa dzieciaczki, które miały 1,2,4 a zamiast 3 - dziury 😄
Oczywiście zdarzają się wyjątki, któraś z mam tutaj bodajże ma małego "wampirka" 🤭
Wampirek to u mnie :) ale jedynki górne już się pojawiły. Chociaż był to uroczy moment :)

Wampirek to u mnie :) ale jedynki górne już się pojawiły. Chociaż był to uroczy moment :)
Tak mi się wydawało, ale nie chciałam strzelać 😉😄
Dziewczyny, lepiej kupić fotelik 9-18kg czy 9-36? Polecacie jakieś konkretne modele?
Ja niedawno kupiłam axid minikid 0-25 i jestem bardzo zadowolona, a syn jeszcze bardziej 👍 polecam udać się do sklepu "8 gwiazdek", super wykwalifikowana kadra dobrze doradzi, przymierzy dziecko, fotelik do samochodu i wyjdziesz z poczuciem, że lepiej wybrać nie mogłaś 😉😄

Tak mi się wydawało, ale nie chciałam strzelać 😉😄

Ja niedawno kupiłam axid minikid 0-25 i jestem bardzo zadowolona, a syn jeszcze bardziej 👍 polecam udać się do sklepu "8 gwiazdek", super wykwalifikowana kadra dobrze doradzi, przymierzy dziecko, fotelik do samochodu i wyjdziesz z poczuciem, że lepiej wybrać nie mogłaś 😉😄
Też go mam. Bezpieczny jest, ale nienawidzę go. 😂 Montaż, przekladanie z auta do auta jest horrorem. Trzymam Lalkę w lupinie dopóki nie wyrosła.

Też go mam. Bezpieczny jest, ale nienawidzę go. 😂 Montaż, przekladanie z auta do auta jest horrorem. Trzymam Lalkę w lupinie dopóki nie wyrosła.
Ja mam zamontowany z przodu, bo i tak sama wożę małego i już powiedziałam, że on tam na amen jest, bo ja go nie zamontuję sama z tyłu czy choćby jeszcze raz, jak go ktoś wyjmie 🙈😂 tyle tych pasów do mocowania tyłem, że nie wiem co do czego miałoby być 🙈

Też mamy wampirka, chociaż jedna jedynka górna ostatnio wyszła i idzie druga. Fotelik kupiliśmy ostatnio w promocji Britax Romer First Class Plus. Sam fotelik jest super, ale po zamontowaniu w aucie jest beznadziejne wkładanie do niego dziecka. Pas przechodzi zaraz przy drzwiach i trzeba nad pasem jakoś wlozyc dziecko do fotelika. Im będzie większy to będzie trudniej zmieścić go w tą przestrzeń:/

reklama
Dziewczyny, lepiej kupić fotelik 9-18kg czy 9-36? Polecacie jakieś konkretne modele?

Ja dla starszej kupiłam 9-18, z tego względu, że można go ułożyć w pozycję półleżącą, jak dziecko zaśnie w samochodzie. W takim foteliku 9-36 od razu jest pozycja siedzaca bez mozliwisci zmiany, i wtedy dziecku leci głowa albo do tyłu albo do przodu.

Do góry