Na noc to może nie każą mi iść, ale jak Dawidek będzie chodził do żłobka a ja na drugą zmianę od 14 do 22 to nie będę go widziała cały dzień to też tak nie może być.A wiesz, że zgodnie z art. art. 178 kodeksu pracy pracownika opiekującego się dzieckiem do ukończenia przez nie 4 roku życia nie wolno bez jego zgody zatrudniać w porze nocnej? Mam w pracy pod sobą same kobiety, również praca na trzy zmiany i zawsze w takiej sytuacji, gdy któraś ma małe dzieci, ustawiam grafik pracy tak, aby nie pracowała w godzinach nocnych. Jeżeli jest normalny pracodawca to powinno być to oczywiste.
reklama
Ja mogę polecić taki na zakupy albo wyjazdy - Lionelo Elia typu parasolka.Możecie polecić jakiś wózek spacerowy?
Szybko się składa i rozkłada jedną ręką (kiedy masz bobasa pod pachą ), spokojnie zmieści się w bagażniku auta. Do spania średnio z plusem. I nie kosztuje milionów.
Z wad zauważyłam tylko to, że trzeba go prowadzić na prostych rękach, bo inaczej stopą uderza się w te rurki na dole. Ale to kwestia przyzwyczajenia. No i nie nadaje się ze swoimi małymi kółeczkami na bruk, powyginany chodnik czy drogę polną.
Ja go uwielbiam za małe rozmiary. Już nie muszę ciągać ze sobą wielkiej spacerówki od 2w1, która cała do bagażnika nawet nie wchodziła
Smaily
Fanka BB :)
Ja tak mam 2 dni w tygodniu. Ale cały tydzień taki to byłby dramat.Na noc to może nie każą mi iść, ale jak Dawidek będzie chodził do żłobka a ja na drugą zmianę od 14 do 22 to nie będę go widziała cały dzień to też tak nie może być.
Ja mam teraz babydream look air. Dużo jeździmy w teren, potrzebny był wytrzymały model z amortyzacją. Ale spacerówek jest bardzo dużo. Warto pooglądać, podotykac wózek w sklepie, zobaczyć co Ci się spodoba i co potrzebujesz. Mamy po pierwszej córce mini kompaktowa spacerówkę parasolkę za 200zl (przeceniona z 400) ale to był taki tani wózek na zakupy i szybkie wyjazdy, bez bajerów. Miał kółka i był lekki, złożony zajmował bardzo mało miejscaMożecie polecić jakiś wózek spacerowy?
Jeśli chodzi o spacerówkę to my mamy joie litetrax 4 dlx air. Do niedawna byłam mega zadowolona, bo jedzie po naprawdę każdej powierzni, super dla wysokich osób, pakowny kosz, wygodny do spania, daje rade go wyjąć i rozłożyć jedną ręką. Tylko ostatnio zaczęło mi się dziwnie zachowywać kółko przednie, jakby na pierwszy rzut oka nic nie widać, ale mi na totalnie płaskiej powierzchni rezonuje. Tylnie koła mam pompowane, ale przednie są żelowe. Za pewne coś się odgielo na naszych hardcorowych nawierzchniach.
ja mam dzieci rok po roku, roznica miedzy nimi to 22 miesiace. Ciaze rozne, dzieci bardzo rozne, smiejemy sie z mezem, ze oni to tylko rodzicow tych samych maja, trudno jakies podobienstwa znalezc. Ja tez nie mam nikogo do pomocy, w ciazy mialam takie momenty, ze maz musial wracac z pracy bo nie dawalam rady z synem - psychicznie - jak on plakal to ja tez. Dopiero 5 miesiecy temu poszedl do zlobka. Wiec kilka miesiecy mialam dwojke non stop. Syn jest bardzo zazdrosny. Ostatnio mowi, ze nie chce Alusi pierwszy rok jest bardzo ciezki, ale licze, ze jeszcze chwila i beda ladnie bawic sie razem.
Unficzka
Dajecie już dzieciom mięso do gryzienia? W internetach piszą, żeby dawac np. kurczaka pokrojonego w paski, ale jakoś się boję, że mlody nie da rady tego rozdrobnić w buzi i mu utknie ten kurczak w gardle.
Jak mam zupę to gotuję pierś z kurczaka, wtedy jej część bardzo, ale to bardzo drobno kroję, raczej to nie są "paski", ale blendowane też nie jest.
Moja córka je od 6 msc i tylko w kawałkach. Ma 10 msc ani jednego zęba i je szybciej schaba niż mój 5 letni synDajecie już dzieciom mięso do gryzienia? W internetach piszą, żeby dawac np. kurczaka pokrojonego w paski, ale jakoś się boję, że mlody nie da rady tego rozdrobnić w buzi i mu utknie ten kurczak w gardle.
reklama
Unficzka
Moja córka je od 6 msc i tylko w kawałkach. Ma 10 msc ani jednego zęba i je szybciej schaba niż mój 5 letni syn
. A nie boisz się, że się zakrztusi? Mój pomimo dwóch zębów () często przy kawałkach ma odruch wymiotny...