reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

1) Będęmama:Wiola 25l ok.Siedlec
syn Igor 02.11.2021
2. Unficzka: Ania 32l, ok. Malborka, syn Wiktor 03.11.2021
3. Truskawka_1990: Marzena 32l, ok. Radomska, syn Kacper 28.11.2021
4. margola29 - Martyna 27l Łódź córka Alicja 2.11.21
5.olka_1987: Ola 35l, Poznań, córka Iga 26.11.21
6. AsiakS: Asia, 31l, Jaworzno, syn Dawid, 25.11.2021

reklama
Może mu za gorąco? Albo próbowałaś go położyć z wami czy by spał?

No właśnie jak śpi z nami to już w ogóle masakra jest... On się budzi i jest gotowy zacząć dzień. Kładzie się na brzuszek, robi akuku przez szczebelki, śpiewa, nie ma żadnej oznaki senności....

reklama
Dawno mnie nie było. Mała walczyła z katarem, partner w delegacji więc było co robić.
U nas jest jeden ząb, wyszedl tydzień temu, drugi zaraz będzie bo już go widać :) ale znosi to całkiem dobrze, jakoś nie marudzi specjalnie.
Rozszerzanie diety u nas bez problemu (obym nie zapeszyla:)). Iga rano je kaszkę z owocami, potem na obiad warzywa z miesem/soczewica/ryba zmiksowane. Czasem jakąś przekąska - owoc najczęściej. Powoli zaczynam wprowadzam bardziej w kawałkach. Dietę rozszerzamy od miesiąca. Wodę pije super z bidonu bbox. Do posiłku kubeczek doido - pije chętnie chociaż więcej wylewa :)
Ostatnio pogorszyły się noce bo częściej chce w nocy jeść.
Ptytanie do mam karmiacych mm, ja w tym miesiącu planuje odstawić kp i stąd moje pytanie. Jak dziecko je butelke o 19:30, potem w nocy budzi się o 24 i 3 to dostawała pierś, ale chyba dawanie jeszcze raz dwa razy w nocy butelki to za duzo.. Bo nawet patrząc na zalecane ilości na opakowanku to będziemy je wtedy przekraczać.
Ile razy wasze dziekco dostaję butelke w nocy?
Każde dziecko ma inne potrzeby. Mm też się karmi na żądanie. Nie można dziecka glodzic samo sobie reguluje swoje potrzeby. Mój syn zawsze jadł więcej mm niż na opakowaniu, a syn szwagierki od urodzenia podwójne porcje inaczej płakał z głodu.

Do góry