reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Kurcze a ulewaja wasze dzieci np tymi sloiczkami? Mój np zje sloiczek i za jakieś 30 minut mleko to czasem tak ulewa że szok.. Ja już sama nie wiem jak się zabrać za to RD.. Ile razy dziennie wasze dzieci dostają coś innego? Jak to wygląda? My przy tej alergii to w ogóle nie wiem co on może czego nie.. Bo niby dostał do tej pory marchew jabłko i dynie i i tak wyszła mu wysypka... Chyba po tym jabłku.. Nie no koszmar.. Chciałabym aby sobie jadł pięknie i nic mu nie było.. Brzuszek też go boli i te bączki też ma.. Tak jak pisałyście.

Kurcze a ulewaja wasze dzieci np tymi sloiczkami? Mój np zje sloiczek i za jakieś 30 minut mleko to czasem tak ulewa że szok.. Ja już sama nie wiem jak się zabrać za to RD.. Ile razy dziennie wasze dzieci dostają coś innego? Jak to wygląda? My przy tej alergii to w ogóle nie wiem co on może czego nie.. Bo niby dostał do tej pory marchew jabłko i dynie i i tak wyszła mu wysypka... Chyba po tym jabłku.. Nie no koszmar.. Chciałabym aby sobie jadł pięknie i nic mu nie było.. Brzuszek też go boli i te bączki też ma.. Tak jak pisałyście.

Ogólnie to zawsze najpierw KP a za około 45min daje dodatkowy posiłek, rzadziej wtedy ulewa. Ogólnie ulewa sporadycznie, mocno zdarzyło się po słoiczku z rybą i z wołowiną. W ogóle jeżeli ulewa to raczej po słoiczkach niż po tym co podaję sama. Podaję dodatkowe posiłki zazwyczaj trzy razy na dobę. Koło 10 owoce, 14 obiadek, 19 kaszka. Oczywiście jeżeli od razu po posiłku postanowi turlać się po podłodze to jest większa szansa, że część jedzenia powróci na światło dzienne 😁.
Jeśli macie taki problem z alergią to może wprowadzaj pojedynczo żeby wiedzieć co na pewno jest bezpieczne?
Poczytaj na poniższej stronie, bardzo dużo rzeczy stąd zaczerpnęłam

Ogólnie to zawsze najpierw KP a za około 45min daje dodatkowy posiłek, rzadziej wtedy ulewa. Ogólnie ulewa sporadycznie, mocno zdarzyło się po słoiczku z rybą i z wołowiną. W ogóle jeżeli ulewa to raczej po słoiczkach niż po tym co podaję sama. Podaję dodatkowe posiłki zazwyczaj trzy razy na dobę. Koło 10 owoce, 14 obiadek, 19 kaszka. Oczywiście jeżeli od razu po posiłku postanowi turlać się po podłodze to jest większa szansa, że część jedzenia powróci na światło dzienne 😁.
Jeśli macie taki problem z alergią to może wprowadzaj pojedynczo żeby wiedzieć co na pewno jest bezpieczne?
Poczytaj na poniższej stronie, bardzo dużo rzeczy stąd zaczerpnęłam
Super, dziękuję 😊

Witam listopadowe Mamy, jaki wózek spacerowy polecacie po przejściu z gondoli?
Wszystko zależy czego oczekujesz od wózka, bo u każdego sprawdzi się co innego. Ja obecnie zastanawiam się pomiędzy joie litetrax 4 dlx , espiro only 22 i baby jogger city 2. Żaden nie jest idealny 😂. Tyle że ja szukam wózka do 22 kg, ja mam duże dzieci, które rosną błyskawicznie a chce używać wózka jak najdłużej. Druga sprawa my jesteśmy z mężem bardzo wysocy i dużo wózków jest dla nas jak dla lalek. Zaczepiamy hamulcem idąc, albo musimy się garbić. Zależy mi też na szybkim składaniu bym mogła szybko wózek włożyć do jednej ręki, dziecko do drugiej i wejść do tramwaju czy do jakiegoś miejsca bez podjazdu. Kolejna sprawa ze ja będę używać go w mieście i na wsi, a budujemy się pod samym lasem i tam też będziemy chodzić na spacery. Mąż nie chce kół pompowanych, bo parę razy mi wybuchło na jakiś ostrych rzeczach i musiałam zamawiac całe koło na wymianę. Chciałam wstępnie wózek bez eko skóry bo po 1,5 roku użytkowania taki wózek często zdąży pękać i wygląda jak śmietnik. Niestety ciężko taki dorwać z pozostałymi kryteriami, a nie chce też wydać więcej niż 1,5 tys. Espiro ma super jak dla mnie plus że jest przepinany przodem i tyłem do rodzica. No ale torba na zakupy to jakaś pomyłka. Już miałam taką i to jest dramat. Joie za to brzydki no i pełno eko skóry ale mam koleżanki które są z niego zadowolone, a też mieszkają na końcu świata. Dla takich normalnie wzrostowo rodziców koleżanki chwalą valco sport, a wizualnie kocham kinderkrafty ale są do 15 kg

Ja szukam i szukam, i im więcej wózków przeglądam, tym gorzej się zdecydować… Też bedziemy mieszkać przy lesie, ale wozek typowo terenowy odpada, bo bedzie mega drogi albo bardzo ciezki… A wolałabym spacerówke poniżej 10 kg, bo Synek też nie należy do najlżejszych 🤣 Myślałam nad X-lander i dzisiejszy typ to model X-jive, ale chyba nie jest zbyt popularny. Dla wysokich osób podobno ok, możecie sobie zerknąć, tylko podobno eco skóra…

U nas jest ząb 🤭 camilla dentinox dentosept mini szło w ruch, mamy broda do gryzienia oraz gryzaki duzo placzu bolalo go jak nie wiem, ale przebił się,ale czuje znowu zgrubienie przy kolejnej jedynce, wiec nie liczę, na mniej płaczu...
U nas drzemki w dzień po 20-40 minut 🤨
2 czerwca skończymy 7 miesięcy waga 9100
Rozszerzanie nie idzie najlepiej nie chce otworzyć buzi. Jak jest coś słodkie typu banan Gruszka jabłuszko to tak ale jakieś ugotowane przeze mnie warzywka z mięskiem to spróbuje ale zaciska usta i nie chce otwierać. 🙊🙈
Na dniach usg bioderek, usg glowki, pobieranie krwi,wizyta szczepienna, wiec z przygodami
Ale zyje wrześniem bo jedziemy nad morze. Nie chcieliśmy w sezonie letnim bo dużo ludzi, a początek września to i maluszek juz deko większy i nie będzie takiego tłoku a pogoda jeszcze ładna i ciepła
Wiec u nas wygląda to tak:)

reklama
Do góry