reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

A mój właśnie na odwrót, takie mam wrażenie. Ma już 8 msc, wcześniej miał drzemki po 40 min, a jak zdarzyło się dłużej to było coś, a teraz prawie każda po 1,5h. I nadal 3 w ciągu dnia, każda po 2-3h aktywności. Na noc zasypia po 21, budzi się na karmienie 2 lub 3 razy, wstaje po 7 lub 8. Zaczął lepiej jeść, mlekiem nie gardzi, sam się zabawi. Jest dobrze 👍

reklama
My mamy za soba koszmarna noc 😑 malutka plakala przez sen, dopiero jak wybudzilam ja to uspokajala sie, i tak co dwie godziny, a rano katar 😢

@KaKaKa biedactwo.. Zdrówka życzymy 😊
@Olka1987 dla was też zdrówka!

Mój malutki jak miał katar to też płakał przy odciąganiu i nie chciał sobie dać bo to bolą ich te biedne noski.. Polecam wam na katar maść majerankowa chociaż pewnie każda z was ja posiada. I spray Marimer baby ale ta wersja hipertoniczna ona usuwa te wiruski.

U nas jest masakra z tymi alergiami.. Ja już sama nie wiem co go uczula.. RD nam idzie jak krew z nosa.. Mały ma prawie 7 miesięcy a jadł tylko marchew która go chyba uczula.. Dynie.. I jabłko które też go chyba uczula.. Albo coś co ja jem.. Już po prostu dostaje czegoś.. Wody też nie chce pić.. Nie mam już pomysłu jak to wszystko ogarnąć.. 😪😪😪

Co dajecie dzieciom na ząbkowanie? U nas jest dramat od paru dni, synek bardzo płacze i pomaga tylko paracetamol i zimne gryzaki. Stosujecie jakieś żele, cos polecacie? Drugie pytanie to czy Wasze dzieci też mają takie wzdęcia? U nas czasem jest cała seria bąków. Rozszerzanie diety jeszcze bardziej to wzmozylo. Czasem w nocy się budzi z placzem i tylko nóżki daje do góry, żeby sobie ulżyć.

Co dajecie dzieciom na ząbkowanie? U nas jest dramat od paru dni, synek bardzo płacze i pomaga tylko paracetamol i zimne gryzaki. Stosujecie jakieś żele, cos polecacie? Drugie pytanie to czy Wasze dzieci też mają takie wzdęcia? U nas czasem jest cała seria bąków. Rozszerzanie diety jeszcze bardziej to wzmozylo. Czasem w nocy się budzi z placzem i tylko nóżki daje do góry, żeby sobie ulżyć.

U nas też są wzdęcia, co prawda nie płacze, ale bączków jest bardzo dużo, nawet jak wyciągam go w nocy z łóżeczka to idzie cała seria. Nie wiem po czym, reguły nie ma, je przeróżne rzeczy. Zresztą w tym tygodniu dwa razy mięliśmy USG brzuszka i dwóch lekarzy stwierdziło, że jest dużo gazów. Odnośnie ząbkowania to nie pomogę, u nas ząbków ani widu ani słuchu, chyba w naszym gronie tylko u nas się jeszcze nie pokazały...

U nas baczki od dluzszego czasu mecza nas w nocy 😑

reklama
A mój właśnie na odwrót, takie mam wrażenie. Ma już 8 msc, wcześniej miał drzemki po 40 min, a jak zdarzyło się dłużej to było coś, a teraz prawie każda po 1,5h. I nadal 3 w ciągu dnia, każda po 2-3h aktywności. Na noc zasypia po 21, budzi się na karmienie 2 lub 3 razy, wstaje po 7 lub 8. Zaczął lepiej jeść, mlekiem nie gardzi, sam się zabawi. Jest dobrze 👍

U nas też w dzień zaczął więcej spać, na początku były drzemki 30 minut, teraz są 45 minut i conajmniej jedna około 1:15 co wczesniej się nie zdarzało. I tak jak na noc szedł spać o 22 tak teraz o 20 domaga się żeby się ogarnąć do snu (co nie wpłynęło na ilość pobudek w nocy, nadal jest ich milion 😁).

Do góry