A mój właśnie na odwrót, takie mam wrażenie. Ma już 8 msc, wcześniej miał drzemki po 40 min, a jak zdarzyło się dłużej to było coś, a teraz prawie każda po 1,5h. I nadal 3 w ciągu dnia, każda po 2-3h aktywności. Na noc zasypia po 21, budzi się na karmienie 2 lub 3 razy, wstaje po 7 lub 8. Zaczął lepiej jeść, mlekiem nie gardzi, sam się zabawi. Jest dobrze
reklama
Oj, biedna. U nas też katar.. I taki płacz przy odciąganiu katarkiem, ostatnio bardzo tego nie lubi.My mamy za soba koszmarna noc malutka plakala przez sen, dopiero jak wybudzilam ja to uspokajala sie, i tak co dwie godziny, a rano katar
@KaKaKa biedactwo.. Zdrówka życzymy
@Olka1987 dla was też zdrówka!
Mój malutki jak miał katar to też płakał przy odciąganiu i nie chciał sobie dać bo to bolą ich te biedne noski.. Polecam wam na katar maść majerankowa chociaż pewnie każda z was ja posiada. I spray Marimer baby ale ta wersja hipertoniczna ona usuwa te wiruski.
@Olka1987 dla was też zdrówka!
Mój malutki jak miał katar to też płakał przy odciąganiu i nie chciał sobie dać bo to bolą ich te biedne noski.. Polecam wam na katar maść majerankowa chociaż pewnie każda z was ja posiada. I spray Marimer baby ale ta wersja hipertoniczna ona usuwa te wiruski.
U nas jest masakra z tymi alergiami.. Ja już sama nie wiem co go uczula.. RD nam idzie jak krew z nosa.. Mały ma prawie 7 miesięcy a jadł tylko marchew która go chyba uczula.. Dynie.. I jabłko które też go chyba uczula.. Albo coś co ja jem.. Już po prostu dostaje czegoś.. Wody też nie chce pić.. Nie mam już pomysłu jak to wszystko ogarnąć..
Co dajecie dzieciom na ząbkowanie? U nas jest dramat od paru dni, synek bardzo płacze i pomaga tylko paracetamol i zimne gryzaki. Stosujecie jakieś żele, cos polecacie? Drugie pytanie to czy Wasze dzieci też mają takie wzdęcia? U nas czasem jest cała seria bąków. Rozszerzanie diety jeszcze bardziej to wzmozylo. Czasem w nocy się budzi z placzem i tylko nóżki daje do góry, żeby sobie ulżyć.
Moja tez nie musze jej glowe na sile trzymac, a i wycierac buzi nawet nie dajeOj, biedna. U nas też katar.. I taki płacz przy odciąganiu katarkiem, ostatnio bardzo tego nie lubi.
Unficzka
Fanka BB :)
Co dajecie dzieciom na ząbkowanie? U nas jest dramat od paru dni, synek bardzo płacze i pomaga tylko paracetamol i zimne gryzaki. Stosujecie jakieś żele, cos polecacie? Drugie pytanie to czy Wasze dzieci też mają takie wzdęcia? U nas czasem jest cała seria bąków. Rozszerzanie diety jeszcze bardziej to wzmozylo. Czasem w nocy się budzi z placzem i tylko nóżki daje do góry, żeby sobie ulżyć.
U nas też są wzdęcia, co prawda nie płacze, ale bączków jest bardzo dużo, nawet jak wyciągam go w nocy z łóżeczka to idzie cała seria. Nie wiem po czym, reguły nie ma, je przeróżne rzeczy. Zresztą w tym tygodniu dwa razy mięliśmy USG brzuszka i dwóch lekarzy stwierdziło, że jest dużo gazów. Odnośnie ząbkowania to nie pomogę, u nas ząbków ani widu ani słuchu, chyba w naszym gronie tylko u nas się jeszcze nie pokazały...
U nas baczki od dluzszego czasu mecza nas w nocyCo dajecie dzieciom na ząbkowanie? U nas jest dramat od paru dni, synek bardzo płacze i pomaga tylko paracetamol i zimne gryzaki. Stosujecie jakieś żele, cos polecacie? Drugie pytanie to czy Wasze dzieci też mają takie wzdęcia? U nas czasem jest cała seria bąków. Rozszerzanie diety jeszcze bardziej to wzmozylo. Czasem w nocy się budzi z placzem i tylko nóżki daje do góry, żeby sobie ulżyć.
reklama
Unficzka
Fanka BB :)
A mój właśnie na odwrót, takie mam wrażenie. Ma już 8 msc, wcześniej miał drzemki po 40 min, a jak zdarzyło się dłużej to było coś, a teraz prawie każda po 1,5h. I nadal 3 w ciągu dnia, każda po 2-3h aktywności. Na noc zasypia po 21, budzi się na karmienie 2 lub 3 razy, wstaje po 7 lub 8. Zaczął lepiej jeść, mlekiem nie gardzi, sam się zabawi. Jest dobrze
U nas też w dzień zaczął więcej spać, na początku były drzemki 30 minut, teraz są 45 minut i conajmniej jedna około 1:15 co wczesniej się nie zdarzało. I tak jak na noc szedł spać o 22 tak teraz o 20 domaga się żeby się ogarnąć do snu (co nie wpłynęło na ilość pobudek w nocy, nadal jest ich milion ).