reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
U nas 8dzien brak kupy czopki nie pomagają windi nie pomaga brzuch go boli wygina się placze nie da mu spać cycka nawet nie chce dopiero jak karmie chodząc... myślałam ze brzuch go boli przez zelazo zelaza nie bierzemy tydzień a mam wrażenie że jest jeszcze gorzej 🥺 zaczęłam odstawiac tez jakis czas temu delicol I espumisan ale wróciłam bo ja juz nie wiem moze mu jednak to pomaga... nie da sobie robić rowerka bo się prezy ja juz nie mam siły cały czas od poniedziałku do piątku zajmuje się małym bo maz ma wyjazdowa prace juz myślę czy przypadkiem nie pójść do psychologa 😔 obwiniam siebie ze to ze go boli brakuje cierpliwości i tak zrezygnowałam z mleka serków ogólnie nabialu jem maslo bez laktozy masakra... na początku podawałam mu probiotyk ale jak się skończył to juz nie kupowałam ale dzis juz i probiotyk mu włączę...
Czytalam ze w 4 miesiącu można podać sok z jabłuszka ze pomaga w kupie ale to bardziej na zatwardzenie a on nawet jak zrobi to namęczy się prezy wypycha a kupa plynna wiec nie wiem czy spróbować mu dać tego wycisnietego soku strzykawka
Dzis od 5rano probowal wypchac a i tak nie dal rady
U nas jext od jakiegoś czasu kupka raz na 5 - 6 dni i pediatra powiedziała ze przy karmieniu piersią może być nawet raz na 10 dni. ... a byla u nas codziennie i się zmieniło .... ale też właśnie ta nasza kupka jext żadka

U nas jext od jakiegoś czasu kupka raz na 5 - 6 dni i pediatra powiedziała ze przy karmieniu piersią może być nawet raz na 10 dni. ... a byla u nas codziennie i się zmieniło .... ale też właśnie ta nasza kupka jext żadka
Mój syn ma 5 miesięcy i od jakichś 2,5 kupa pojawia się raz na 7-8 dni. Też zawsze jest luźniejsza i jest płacz przy oddawaniu. Podejrzewam, że brzuszek go boli w tym momencie, ale po sprawie wraca humorek i wszystko jest dobrze. Nie wypatruję w tym problemu. Przy kp to całkiem normalne.

Jak dostarczacie sobie wapnia, który jest bardzo ważny dla dziecka, po odstawieniu wszelkiego nabialu?

Mój syn ma 5 miesięcy i od jakichś 2,5 kupa pojawia się raz na 7-8 dni. Też zawsze jest luźniejsza i jest płacz przy oddawaniu. Podejrzewam, że brzuszek go boli w tym momencie, ale po sprawie wraca humorek i wszystko jest dobrze. Nie wypatruję w tym problemu. Przy kp to całkiem normalne.

Jak dostarczacie sobie wapnia, który jest bardzo ważny dla dziecka, po odstawieniu wszelkiego nabialu?
Ja jem dużo warzyw, sezamu itp ale też biorę zestaw witamin jak przy diecie weganskiej.

Mozna kupić mleka roślinne, które są wzbogacone w wapń.

Ale taka kupa raz na 10 dni jest Oki jeśli nie ma bolu brzuszka placzu i rozdrażnienia a u nas jest Armagedon ale boli go tylko jak się napina i chce zrobić a nie umie

U nas problemy ze spaniem. Mała jest ciągle marudna, bo niewyspana. Ma dużą trudność by wejść z płytkiego snu w twardy. Śpi jak kamień jak syn pójdzie spać do momentu jak się obudzi. Potrafi bite 10 h przespać, ale w dzień też potrzebuję drzemki. Młody wybudza. ją. gdy biega i się drze, albo wystarczy że głośno mówi i po spaniu. W ciągu dnia potrafi mieć nawet 6-7 drzemek wszystkie po 15 minut.

U nas kupa jest raz w tygodniu, w środy, ale wychodzi bez problemu i bez bólu. Teraz jedynie mamy z powrotem problem gazów. Słyszę jak mu w brzuszku dudni i płacze. Delicol i Espumisan już odstawiłam, jem na prawdę zdrowo, nie wiem co zrobić żeby mu pomóc, serce pęka jak widzę jak cierpi 😔

U nas kupa jest raz w tygodniu, w środy, ale wychodzi bez problemu i bez bólu. Teraz jedynie mamy z powrotem problem gazów. Słyszę jak mu w brzuszku dudni i płacze. Delicol i Espumisan już odstawiłam, jem na prawdę zdrowo, nie wiem co zrobić żeby mu pomóc, serce pęka jak widzę jak cierpi 😔
U nas problem kupek i gazów rozwiązał się jak odstawiłam gluten i jajka ;)

reklama
Ale taka kupa raz na 10 dni jest Oki jeśli nie ma bolu brzuszka placzu i rozdrażnienia a u nas jest Armagedon ale boli go tylko jak się napina i chce zrobić a nie umie
A próbuj może z fotelikiem albo bujaczkiem .... juz od kilku osób słyszałam że w bujaczku albo foteliku samochodowym dzieci często robią kupkę bo są nóżki podkurczone i łatwiej jest ...ja tego nie próbowałam bo u nas pomimo tego że sporadycznie jext kupka ale mała nie ma problemu jak narazie ...
Wogole ta kupka raz na tydzień prawie denerwuje mnie bo na miesiąc wychodzą 4 -5 kup a niektóre dzieci codziennie tyle robią. ... u nas do pewnego momentu tez tak było i sie zmieniło

Do góry