Dziewczyny pomóżcie mały ma jakas wysypke wokoło ust. Nie wiem co to lekarz pediatra przepisala masc na sterydzie postosowalam kilka dni ale nie znika jedynie przyblaka ale zaraz się odnawia. Smarowalam tez bepanthen sensiderm i dzis wjechał krochmal. Małemu zaczerwienia się to podczas sokania cycka ostatnio zauważyłam ze jak się delikatnie spoce to robi się to czerwone jak ogien ale jak myc cycki przed kazdym karmieniem... lekarz stwierdziła ze to od smoczka gdzie mały bezsmoczkowy wiec stwierdziła ze jakas wysypka. .. Mały strasznie się slini trudno utrzymać to miejsce suche jak rece caly czas tez w buzi
dodatkowo moge mu to czymś posmarować tylko na Noc bo mały tak pcha ręce do buzi ze zaraz wszystko by było roztarte po całej twarzy...i tak rozciera nawet przez sen..
Nie wiem czy małemu nie idzie zab dzis zobaczyłam to podczas mycia buzi. Ostatnio bardzo się slini i mialam wrażenie że drapie się językiem bo tak dziwnie nim rusza i chyba się nie myliłam. Czytalam ze przy wyrzynaniu się zębów moze byc wysypka bo slina ma enzymy trawienne co podraznia skórę pomóżcie bo ja juz nie wiem... czasami przygaśnie ze tego nie widać a czasami bardzo czerwone
wcześniej mial tylko na brodzie teraz widzę ze górna warga tez juz coś jest.
dodatkowo moge mu to czymś posmarować tylko na Noc bo mały tak pcha ręce do buzi ze zaraz wszystko by było roztarte po całej twarzy...i tak rozciera nawet przez sen..
Nie wiem czy małemu nie idzie zab dzis zobaczyłam to podczas mycia buzi. Ostatnio bardzo się slini i mialam wrażenie że drapie się językiem bo tak dziwnie nim rusza i chyba się nie myliłam. Czytalam ze przy wyrzynaniu się zębów moze byc wysypka bo slina ma enzymy trawienne co podraznia skórę pomóżcie bo ja juz nie wiem... czasami przygaśnie ze tego nie widać a czasami bardzo czerwone
wcześniej mial tylko na brodzie teraz widzę ze górna warga tez juz coś jest.
Ostatnia edycja: