U nas 5 tydzień był taki mega trudny. Cały czas płakał i nie chciał zasnąć. Teraz zaczęliśmy 6 tydzień i bardzo spokojny się zrobił. Może przez to, że przestał go boleć brzuszek. Ćwiczymy z nim mięśnie brzuszka i robimy masaże, zmieniliśmy też probiotyk.Czy u was też 6 tydzień dziecka to jakiś armagedon? Od 2 dni prawie nie śpi, ciągle chce cycka i na wszystko co jej nie pasuje od razu histeria.. Z tego co czytam to ten 6 tydzień wlasnie jest taki trudny ale mogę paść po 3 bezsennej nocy hehe
reklama
MiśZielinka
Fanka BB :)
A jak ćwiczycie mięśnie brzuszka?? I który probiotyk wam pomógł? Bo u nas od kilku dni jest armagedon brzuszkowy..U nas 5 tydzień był taki mega trudny. Cały czas płakał i nie chciał zasnąć. Teraz zaczęliśmy 6 tydzień i bardzo spokojny się zrobił. Może przez to, że przestał go boleć brzuszek. Ćwiczymy z nim mięśnie brzuszka i robimy masaże, zmieniliśmy też probiotyk.
Probiotyk zmieniliśmy na vivomixx. Jest drogi, ale ma aż 8 różnych szczepów bakterii i myślę, że to też dużo dało. Ćwiczenia pokazala nam fizjoterapeutka. Głównie polegają na zginaniu nóżek do brzuszka i rowerek. Trzeba tak zgiąć nóżki jak najbliżej brzuszka, ale nie wolno podrywać plecków, nazywała to podwijaniem miednicy. Od razu puszcza bączki jak tak robimyA jak ćwiczycie mięśnie brzuszka?? I który probiotyk wam pomógł? Bo u nas od kilku dni jest armagedon brzuszkowy..
O super, wielkie dzięki za informację. Q ile kropelek vivimixxu podajesz?? I na łyżeczkę czy do mleczka jakoś??Probiotyk zmieniliśmy na vivomixx. Jest drogi, ale ma aż 8 różnych szczepów bakterii i myślę, że to też dużo dało. Ćwiczenia pokazala nam fizjoterapeutka. Głównie polegają na zginaniu nóżek do brzuszka i rowerek. Trzeba tak zgiąć nóżki jak najbliżej brzuszka, ale nie wolno podrywać plecków, nazywała to podwijaniem miednicy. Od razu puszcza bączki jak tak robimy
Daje mu do buzi bezpośrednio przed karmieniem, rano 5-6 kropli i wieczorem też 5. Trzeba w lodówce trzymać ten probiotyk. Minusem jest to, że szybko się tłusta ta buteleczka robi.O super, wielkie dzięki za informację. Q ile kropelek vivimixxu podajesz?? I na łyżeczkę czy do mleczka jakoś??
Przewrotka
Fanka BB :)
Hej! Dziewczyny jestem 5 tyg i kilka dni po porodzie, przestałam plamić już dawno, miała tylko bardzo gęsty jasnoróżowy lub jasnobrązowy śluz a od dziś jakby okres. To możliwe? Karmię piersią na żądanie, synek prawie cały czas przy piersi, nigdy nie dokarmiany
Ja w 5 tygodniu dostałam okres, ale to już się powtarza po kolejnej ciąży. Moja mama mówi że też tak miała. W poprzednim i obecnym przypadku miałam kontrolne USG by sprawdzić czy na pewno wszystko jest w porządku, bo to jednak nie często się zdarza przy kp.Hej! Dziewczyny jestem 5 tyg i kilka dni po porodzie, przestałam plamić już dawno, miała tylko bardzo gęsty jasnoróżowy lub jasnobrązowy śluz a od dziś jakby okres. To możliwe? Karmię piersią na żądanie, synek prawie cały czas przy piersi, nigdy nie dokarmiany
Dziewczyny, co sądzicie o szczepieniu 5w1 czy te pojedyncze? Dzis bylam i juz zgłupiałam to dzis go zaszczepiłam na rotawirusy i na wzw b 2 dawkę i za 2 tygodnie znowu rotawirusy kolejna nawka i mam zadecydować czy 5w1 czy pojedyncze? Nie mam doświadczenia z tymi szczepieniami jak to wygląda
reklama
My idziemy w czwartek na szczepienie 5w1Dziewczyny, co sądzicie o szczepieniu 5w1 czy te pojedyncze? Dzis bylam i juz zgłupiałam to dzis go zaszczepiłam na rotawirusy i na wzw b 2 dawkę i za 2 tygodnie znowu rotawirusy kolejna nawka i mam zadecydować czy 5w1 czy pojedyncze? Nie mam doświadczenia z tymi szczepieniami jak to wygląda