reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

To u nas podobnie, wprosilismy się trochę do rodziców, trochę do teściów. Mam nadzieję, że uda mi się zrobić coś do jedzenia, żeby wziąć ze sobą i żeby cokolwiek zostało w domu. Oby tylko synek był grzeczny i nie płakał, tyle czasu w obcym domu nigdy nie był co ma być na święta 😉

reklama
Ja na święta u rodziców więc jak czas pozwoli to pomogę przy pierogach i zrobię sernik. Ale będziemy u rodziców chwilę wcześniej więc babcia będzie bawić a ja pomogę w kuchni. Dla obu z nas będzie to jak nagroda :)

W ogóle moja Iga ma od kilku dni mega problemy z brzuchem. Dajemy espumisan i ona strasznie po nim ulewa. Czy u kogoś też był taki efekt uboczny? W czwartek zapisałam nas do osteopaty żeby może pomógł coś z tym brzuchem, bo mała jak nie śpi lub nie je to płaczę i marudzi.

Ja na święta u rodziców więc jak czas pozwoli to pomogę przy pierogach i zrobię sernik. Ale będziemy u rodziców chwilę wcześniej więc babcia będzie bawić a ja pomogę w kuchni. Dla obu z nas będzie to jak nagroda :)

W ogóle moja Iga ma od kilku dni mega problemy z brzuchem. Dajemy espumisan i ona strasznie po nim ulewa. Czy u kogoś też był taki efekt uboczny? W czwartek zapisałam nas do osteopaty żeby może pomógł coś z tym brzuchem, bo mała jak nie śpi lub nie je to płaczę i marudzi.
Nam osteopata zalecił, żebym odstawiła jajka i produkty, które w składzie mają jajka. Pomogło prawie natychmiastowo! :)

Nam osteopata zalecił, żebym odstawiła jajka i produkty, które w składzie mają jajka. Pomogło prawie natychmiastowo! :)
U nas też była wysypka i biegunki, ale nie takie uporczywe. Winiłam pomidora, potem mleko, aż mój partner mówi, może jajko? I to był strzał w 10, bo wróciłam do pomidorów, wróciłam do mleka i nic, a jak zjadłam jarzynowej z jajkiem to powtórka z rozrywki 😏

Dziewczyny czy macie jakieś efektywne sposoby na usuwanie plam po kupach z ubranek? To co robię nie przynosi efektu. Później potraktuje sprawę vanishem no i kolejne pranie w zwykłym proszku dla dzieci. Może macie jakieś rzeczy które dla was działają?

reklama
Dziewczyny czy macie jakieś efektywne sposoby na usuwanie plam po kupach z ubranek? To co robię nie przynosi efektu. Później potraktuje sprawę vanishem no i kolejne pranie w zwykłym proszku dla dzieci. Może macie jakieś rzeczy które dla was działają?

Ja od razu płucze kupę, później ubranko trzymam w misce z płynem do prania dla dzieci Lovely, a później normalnie piore z resztą ubranek - też w Lovely, w 60stopniach. U nas tylko dwa razy kupa znalazła się nie tam gdzie powinna, ale zadziałało 😉.

Do góry