reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

Mówisz o tym windi ? Kolezanka mi poleciła przy kolkach ale nie wiem jeszcze jak się tego uzywa stosuje?
Tak dokładnie. Załączam instrukcje. Wyobraźcie sobie mi e mojego męża jak to czytał bo był przekonany ze po kropelki ho wysłałam 🤣

Załączniki

• 1E132E08-FC97-4445-B516-7C743FE6EC06.jpeg
    1E132E08-FC97-4445-B516-7C743FE6EC06.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 105
reklama
I widzisz Twoje maleństwo się odhaczy od piersi a mój maluszek nie pusci piersi a jak mu ja wyjme i chce go odłożyć to za 10 minut kwili rozbudza się i znowu to samo ... cala noc na piersi wisi juz mam wrażenie jakby w nich nic nie bylo sa miękkie nie zdążą się nabrzmiec . No i ty mówisz ze masz dłuższe przerwy a ja w ciągu dnia mam max 2 dłuższe przerwy w karmieniu max 2h a tak to caly czas pierś i może dlatego ma problemy z kolkami brzuszkiem? Nie wiem
A ile trwa u Ciebie karmienie ?
Skad wiesz ze mala ssie efektywnie ? Głęboko?
Kurczę masakra ale to się u mnie tez zdarza. Między 4/5 tygodnie jest w teorii skok rozwojowy wiec ja trochę tez to kładę na karb tego bo jak ma momenty bez płaczu to ewidentnie jest bardziej kumata.
U mnie karmienie trwa min 20 minut raczej 30 i jak nie slysze przełykania to ja pobudzam odczepianie i próbuje dobudzić żeby dokończyła.

Jedz dużo i pij bo musisz być wykończona!

My też dołączamy do grupy maluchów na świecie. Iga pojawiła się wczoraj 26.11 o 22:18. Ciąża wywoływana dzień przed terminem, bo jednak mieli wątpliwości co do podstawy tętna. Oczywiście zapis na porodówce cal czas wzorowy.
O 13:30 podali mi oksytocyne, kroplówka do 19 i absolutny brak reakcji, nawet mnie boleć nie zaczęło.
Zapadla decyzja o przebiciu pęcherza o 19:30, i już poszło ekspresem. 3h i była na świecie
Jestem z siebie przedumna, udało się bez żadnego znieczuleniami.
Krocze nacięte i nie mogli opanować krwawienia więc opatrywali mnie ponad godzinę a tata kangurowal.
Ale jestem mega zadowolona z poloznej, lekarz też super bo starał się mega delikatnie mnie opatrywać i dodawał przy szyciu znieczulenie jak tylko powiedziałam że coś boli.

Ufff ale się rozpisałam. Ale emocje niesamowite

My też dołączamy do grupy maluchów na świecie. Iga pojawiła się wczoraj 26.11 o 22:18. Ciąża wywoływana dzień przed terminem, bo jednak mieli wątpliwości co do podstawy tętna. Oczywiście zapis na porodówce cal czas wzorowy.
O 13:30 podali mi oksytocyne, kroplówka do 19 i absolutny brak reakcji, nawet mnie boleć nie zaczęło.
Zapadla decyzja o przebiciu pęcherza o 19:30, i już poszło ekspresem. 3h i była na świecie
Krocze nacięte i nie mogli opanować krwawienia więc opatrywali mnie ponad godzinę a tata kangurowal.
Ale jestem mega zadowolona z poloznej, lekarz też super bo starał się mega delikatnie mnie opatrywać i dodawał przy szyciu znieczulenie jak tylko powiedziałam że coś boli.

Gratuluję✊✊🤩 tak Wam wszystkim zazdroszczę , ze już po …. U mnie jak do wtorku nie ruszy, to w środę wywołanie …

Gratuluje! Super robota :)

reklama
Do góry