reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Ale już dużo dzieciaczków! Komcoweczka miesiąca!

Właśnie karmie i czytam o przekarmieniu na kp.

Wiaterek windy uratował nam noc :))) ale umówiłam nas do fizjoterapeuty bo ona nie może w ogóle zrobić sama kupki i może to być związane z napięciem mięśniowym. Zobaczmy co usłyszymy a póki co jedziemy na windy co 12h…. (Trzy razy poszło do tej pory rano i wieczór). Nie chce was zachęcać ale przy zaparciach bardzo pomogło nam. Choć mam mieszane uczucia do procesu :/

Ale już dużo dzieciaczków! Komcoweczka miesiąca!

Właśnie karmie i czytam o przekarmieniu na kp.

Wiaterek windy uratował nam noc :))) ale umówiłam nas do fizjoterapeuty bo ona nie może w ogóle zrobić sama kupki i może to być związane z napięciem mięśniowym. Zobaczmy co usłyszymy a póki co jedziemy na windy co 12h…. (Trzy razy poszło do tej pory rano i wieczór). Nie chce was zachęcać ale przy zaparciach bardzo pomogło nam. Choć mam mieszane uczucia do procesu :/
Ale to co pewnie płacze przy robieniu kupki tak?Czy wgl nie robi? Gazy są? Jest coś takiego jak dyschezja może to to ? U nas kupy są ale też go boli jak kupa idzie ale ja to rozumiem jako kolki

Dziękuję Wam dziewczyny i dla wszystkich nowych mamusiek uściski wysyłam 🙂 mój maluch od porodu wciąż śpi 🙂

Ciesz się z tego popołudnia, w którym śpi, niedługo będziesz tęsknić za tymi czasami 😂. Mój Maluszek też po porodzie długo spał, aż się pytałam położnej czy to na pewno normalne 😁. Wiem, że teraz poziom endorfin i adrenaliny bardzo wysoki i jest Ci ciężko, ale też spróbuj odpocząć, zdrzemnąć się 😉

Gratulacje dziewczyny 🎊 To już prawie mamy komplet.
My ciągle walczymy z katarem. Katarek do odkurzacza nas ratuje. Niestety to ten sam katar co ma syn, a jego jak złapał to juz z miesiąc z mniejszym lub większym nasileniem go męczy. Modlę się by nie zaczęła kaszleć. Starszak już 4 dni na sterydach, no i sama nie wiem czy jest jakaś poprawa. Dziś mała dobiła do 4kg, czyli od wagi spadkowej mamy 1kg do przodu. Ubranka na 56 z c&a są już za małe, a mój syn się mnie pyta czy to ten sam bobas co go ze szpitala odebrał, bo ma większą głowę 😂

reklama
Ale to co pewnie płacze przy robieniu kupki tak?Czy wgl nie robi? Gazy są? Jest coś takiego jak dyschezja może to to ? U nas kupy są ale też go boli jak kupa idzie ale ja to rozumiem jako kolki
W ogóle nie zrobiła sama kupki od 48 godzin. Stęka steka meczy się i nic. Gazy idą jSk nóżkami popracujemy (pozycja zgięcia w scyzoryk). A kupka wychodzi tylko przy windy i to taka fest. Robimy co 12h czyli będzie czwarty raz na te noc jeśli nie zrobi. W tym tygodniu lekarz to będę pytać co z tym zrobić.

Do góry