Jaka kruszynka GratulacjeCześć i czołem! Przeżyłam, ale nigdy więcej tego nie zrobię
Antosia od 22.11.2021 od 14.10 na świecie, z wagą 2690 i 51 cm
reklama
Juana19
Fanka BB :)
Gratulacje!!! I dataCześć i czołem! Przeżyłam, ale nigdy więcej tego nie zrobię
Antosia od 22.11.2021 od 14.10 na świecie, z wagą 2690 i 51 cm
Juana19
Tez nie stosuje poza tym ze odżywiam się zdrowo czyli brak przetworzonej żywności czy tez słodyczy lub napojów gazowanych ale to kija standardowa dieta. Jestem w 90% na diecie bezmięsnej. Mała niestety czesto miewa bóle brzuszka ale kładę to na karb niedojrzałości. Espumisan dwa trzy razy dziennie podaje i trochę pomaga.Nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej. Problemy brzuszkowe niemowląt wynikają z polykania przez dziecko powietrza jak lapczywie je czy źle jest przystawiane. Reszta to niedojzalosc układu pokarmowego. Mleko matki powstaje z krwi nie z żołądka. Sprawa ma się inaczej z alergiami bo alergeny przenikają do krwi, ale na alergię to za wcześnie bo noworodki maja jeszcze przeciwciała matki.
Niech moc będzie z nami
Dla rozrywki zajęłam się organizacja chrztu. Idę do parafii właśnie zmienić termin bo rodzince nie pasuje pierwotny. Zamówiłam ubranie dla małej i zrobiłam listę spraw. Chrzestni jeszcze nie wiedza bo u nas króciutka lista.
To moje 3 główne posiłki można uznać jako względnie zdrowe, ale pomiędzy to już się dużo dzieje. Chipsy i białe czekolady, kebab...Tez nie stosuje poza tym ze odżywiam się zdrowo czyli brak przetworzonej żywności czy tez słodyczy lub napojów gazowanych ale to kija standardowa dieta. Jestem w 90% na diecie bezmięsnej. Mała niestety czesto miewa bóle brzuszka ale kładę to na karb niedojrzałości. Espumisan dwa trzy razy dziennie podaje i trochę pomaga.
Niech moc będzie z nami
Dla rozrywki zajęłam się organizacja chrztu. Idę do parafii właśnie zmienić termin bo rodzince nie pasuje pierwotny. Zamówiłam ubranie dla małej i zrobiłam listę spraw. Chrzestni jeszcze nie wiedza bo u nas króciutka lista.
U nas chrzest będzie z roczkiem jak u syna. No i niestety będziemy mieć na pewno problem z chrzestnym. Zostawiam ten problem mężowi i niech kogoś ogarnie, bo ja mam super chrzestną. Jeszcze oficjalnie jej nie pytałam, ale wiem że się turbo cieszy, bo dowiedziała się okrężną droga że chcemy ja prosić. Mam zamiar kupić taką drewnianą pamiątkę z pytaniem czy zostanie chrzestną i damy ją jej razem z Alcią w święta.
Juana19
No to dietetycznych wyborów nie będę komentować ale trzeba sobie jakos to życie umilić )) ja z grzeszków to kilka raffaello i dwa razy napój gazowany ale nie widzę żadnej korelacji jej histerii i mojej diety (poza jarmużem sprzed 10 dni).To moje 3 główne posiłki można uznać jako względnie zdrowe, ale pomiędzy to już się dużo dzieje. Chipsy i białe czekolady, kebab...
U nas chrzest będzie z roczkiem jak u syna. No i niestety będziemy mieć na pewno problem z chrzestnym. Zostawiam ten problem mężowi i niech kogoś ogarnie, bo ja mam super chrzestną. Jeszcze oficjalnie jej nie pytałam, ale wiem że się turbo cieszy, bo dowiedziała się okrężną droga że chcemy ja prosić. Mam zamiar kupić taką drewnianą pamiątkę z pytaniem czy zostanie chrzestną i damy ją jej razem z Alcią w święta.
Super pomysł z tym pudełeczkiem z pytaniem - widziałam takie tylko nie zdaze już zamowic bo muszę już prosić. Ale właśnie rysuje laurkę od Zosi dla chrzestnej z tym pytaniem. Myśle ze się w ogóle nie spodziewa ale ucieszy z trzecim dzieckiem to już wyzwanie u mnie tez już (chyba z racji wieku) sporo rozwodników oraz cywilnych małżeństw wiec odpadają
MiśZielinka
Powiem Ci ze
Położna, która była u mnie ostatnio bardzo wpłynęła na moją psychikę i teraz już sama niewiem co jest dobre a co złe... Już nawet zaczęłam oglądać poradniki w sprawie opieki nad noworodkiem, więc sobie możesz wyobrazić..
Muszę zaufać lekarzowi zwłaszcza, że tj pisałyście do zapalenia płuc krótka droga a każda matka chce tego uniknąć..
Ciągle tylko zastanawiam się jak to możliwe.. Córka nie chodzi do przedszkola od października, ja też nigdzie nie wychodzę, nie byliśmy jeszcze na spacerze.. Wiesz najgorsze jest to, że ciągle szukam winy i się zastanawiam czy gdzieś popełniłam jakiś błąd..
Ja ogólnie też się zdziwiłam tym antybiotykiem i niewiem czy bym go podała ale boję się tego, że znowu przedobrze..Do nas zadzwoniła pani doktor, bo zobaczyła nas na liście pacjentów. Ma nas z tym katarem przyjąć jutro na zdrowej stronie, a wcześniej muszę podjechać do szpitala by pobrać krew na crp i morfologie, by sprawdzić czy coś się rozwija czy nie. Nasza pediatra jest strasznym przeciwnikiem dawania silnych leków bez badań takiemu maluszkowi. W szpitalu mała była 3 razy kłuta i była dzielna. Mam nadzieję że jutro też będzie. Jeszcze Alcia nienawidzi swojego fotelika, a muszę jechać taksówka i do szpitala i do przychodni Słabo mi jak o tym myślę.
Położna, która była u mnie ostatnio bardzo wpłynęła na moją psychikę i teraz już sama niewiem co jest dobre a co złe... Już nawet zaczęłam oglądać poradniki w sprawie opieki nad noworodkiem, więc sobie możesz wyobrazić..
Muszę zaufać lekarzowi zwłaszcza, że tj pisałyście do zapalenia płuc krótka droga a każda matka chce tego uniknąć..
Ciągle tylko zastanawiam się jak to możliwe.. Córka nie chodzi do przedszkola od października, ja też nigdzie nie wychodzę, nie byliśmy jeszcze na spacerze.. Wiesz najgorsze jest to, że ciągle szukam winy i się zastanawiam czy gdzieś popełniłam jakiś błąd..
MiśZielinka
My też robimy chrzest z roczkiem. Corka miała dwie osobne imprezy i na drugą nie wszyscy się stawili, a prócz tego dodatkowe koszty bez sensu - ale to mój osobisty wniosek po imprezach córki - a dziecko i tak nic z tego nie pamięta.. Poza tym w dobie pandemii chce sobie oszczędzić spotkań rodzinnych.. Taki Samson ze mnie
Ale oczywiście nie neguje jeśli ktoś chce robić osobno. Sytuacja każdej z Nas jest inna więc to co dla mnie może być bez sensu dla innych może być jedynym sposobem zeby zebrać rodzinę w kupę na przykład
Ale oczywiście nie neguje jeśli ktoś chce robić osobno. Sytuacja każdej z Nas jest inna więc to co dla mnie może być bez sensu dla innych może być jedynym sposobem zeby zebrać rodzinę w kupę na przykład
reklama
Juana19
Jasne każdy wybiera jak mu lepiej. Ja robiłam chłopcom jak mieli po poltora roku i teraz po prostu chce zrobić takiemu maluszkowi żebym nie musiała go gonić po kościele jak braci plus ładna okazja w okolicach świat na spotkanie.My też robimy chrzest z roczkiem. Corka miała dwie osobne imprezy i na drugą nie wszyscy się stawili, a prócz tego dodatkowe koszty bez sensu - ale to mój osobisty wniosek po imprezach córki - a dziecko i tak nic z tego nie pamięta.. Poza tym w dobie pandemii chce sobie oszczędzić spotkań rodzinnych.. Taki Samson ze mnie