reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Przechodziłam podobna drogę bo moje dzieci to małe zoltki tez :) dużo cierpliwości życzę. Moje dzieci potrzebowały około trzech tygodni żeby unormować system. Dwójka z nich to cc tez. A do tego czasu karmienia trwały od 40min do godziny tez. A potem stopniowo do 15-20 z jednej piersi tylko, czasem tylko z 1,5 :)

Dajcie sobie czas i wierz w siebie :)))
A myślałam, że tylko ja tak dziecko "męczyłam" karmieniem🙈 ale potwierdzam u mnie u corki to wyglądało podobnie.
A ja dzisiaj wylądowałam na obserwacji w szpitalu, bo byłam na KTG i o ile zapis ok, to ta linia podstawowa (średnie tętno) wyszło 111. Na izbie stwierdzili ze najpewniej taka uroda mojej Igi ale ze muszą zrobić kilka razy ktg żeby to potwierdzic. I że taki wynik już się zawsze kwalifikuje do przyjęcia na oddział.
Mi został ostatni magiczny dzień jutro w domu i w czwartek rano tez na oddział. Na patologii tyle dobrze że robią ktg 3 razy na dobę to bedziesz spokojniejsza że z dzidzia wszytko ok.

reklama
Czy odpadł wam kikut? My mamy 3 tygodnie i nadal siedzi... w czwartek bylam u pediatry pielęgniarka tak przemywala mu pępek ze następnego dnia jak ja czyściłam w domu to odstal jakis strupek i pojawiła się krew... codziennie a nawet 2 xdziennie octanisept, kapiel kikut staramy się niezamaczac... dzis podczas wycierania pępuszka patyczkiem była zolta końcówka, boje się że to ropa...

Stosujecie "dietę" dla matek karmiących? Czy pozwalacie sobie na wszystko?
Ja jestem z tych, ktore wierza w diete, otatnio corka nocami bardzo meczy sie, mam wyrzuty sumienia, ze to przeze mnie, ze zjadlam cos czego nie powinnam, kilka razy zastanawiam sie przed zjedzeniem czegos, a przez to chyba za malo jem 😑

Czy odpadł wam kikut? My mamy 3 tygodnie i nadal siedzi... w czwartek bylam u pediatry pielęgniarka tak przemywala mu pępek ze następnego dnia jak ja czyściłam w domu to odstal jakis strupek i pojawiła się krew... codziennie a nawet 2 xdziennie octanisept, kapiel kikut staramy się niezamaczac... dzis podczas wycierania pępuszka patyczkiem była zolta końcówka, boje się że to ropa...
moja Ala ma 9 dni i ma kikut, dzis mielismy wizyte u pediatry i bardzo nim ruszala, balam sie, ze go urwie, ale ladnie wysusza sie, u syna to trwalo ok 3 tygodni zanim odpadl

Stosujecie "dietę" dla matek karmiących? Czy pozwalacie sobie na wszystko?
Nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej. Problemy brzuszkowe niemowląt wynikają z polykania przez dziecko powietrza jak lapczywie je czy źle jest przystawiane. Reszta to niedojzalosc układu pokarmowego. Mleko matki powstaje z krwi nie z żołądka. Sprawa ma się inaczej z alergiami bo alergeny przenikają do krwi, ale na alergię to za wcześnie bo noworodki maja jeszcze przeciwciała matki.

reklama
Do góry