reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
O to tego nikt mi nie mówił 🤯
Poczytaj w internecie o tym piciu bo to prawdopodobnie prawda podobno w ciazy rosnie zapotrzebowanie na wodę, powinnysmy pic 3l dziennie
A na usg z 2 trymestru nie masz w opisie jakie miałaś AFI?
Pytałaś czemu może być teraz malo tych wód?
Bo nie zauważyłaś żeby coś Ci "wyciekało" na dniach?

Ja już tez po wizycie czekałam 6h . Dramat . Wszystko w porządku ktg ok skurcze są przepowiadające a od południa są tak silne już zaczęłam liczyć potem się wyciszyły a teraz znowu wróciły.. te mocne ruchy czuje dlatego ze mam płyn owodniowy na granicy normy dlatego ruchy są mocne za dwa dni mam skontrolować płyn ponownie jeśli ubyje będzie trzeba wywołać poród szybciej. Czy wy macie dużo płynu???
U mnie na ostatniej wizycie ginekolog bardzo skupił się na ustaleniu ilości wód plodowych, aż mnie to zdziwiło. Wcześniej aż tyle uwagi na to nie poświecał, informował tylko że w normie. Nie wiem jaki teraz mam ten parametr, mówił ale nie zapamiętałam. Sprawdził jakieś kieszonki i stwierdził, że zdecydowanie jest w normie, nie mam powodu do zmartwień. Potwierdzam też to co pisały dziewczyny, na początku ciąży dostałam informację, że muszę dużo pić żeby płynu owodniowego nie było zbyt mało. Choć jeśli u Ciebie wcześniej było by mało tego płynu to już szybciej ginekolog by to zauważył. Dobrze, że byłaś dziś na tym KTG i usg, przynajmniej będzie to pod kontrolą

Mi ginekolog od początku powtarzał ze 2 litry wody są konieczne. I co wizytę się upewni że tyle pije. I wg niego dla kobiet w ciąży to najlepiej jak się pije tylko wode. A nawet jeśli coś innego się pije to się nie wlicza do dziennego limitu. A latem to mówił nawet żeby koło 3l wypijać.

U mnie jeszcze żadnych skurczy, jedynie brzuch na górze twardnieje ale mam wrażenie że to brak miejsca bo mała rośnie. Ja dzisiaj 35+2 więc mam jeszcze czas na skurcze :)

Mi ginekolog od początku powtarzał ze 2 litry wody są konieczne. I co wizytę się upewni że tyle pije. I wg niego dla kobiet w ciąży to najlepiej jak się pije tylko wode. A nawet jeśli coś innego się pije to się nie wlicza do dziennego limitu. A latem to mówił nawet żeby koło 3l wypijać.

U mnie jeszcze żadnych skurczy, jedynie brzuch na górze twardnieje ale mam wrażenie że to brak miejsca bo mała rośnie. Ja dzisiaj 35+2 więc mam jeszcze czas na skurcze :)
to idziemy równo, ja też dziś 35+2 🙂

Ja dzisiaj pół nocy nie śpię od 12 do teraz już 5 godzin mam biegunkę i wymiotuje co 30min.. jestem już bez sił wypiłam colę zjadłam banana dalej nic:(( zimno mnie tak telepie.. w dodatku mam skurcze nieregularne ale mocne. Nie wiem czy ta moja jelitówką to objaw porodu czy zaraziłam się grypa żołądkowa bo dwie osoby u mnie w domu dwa dni temu wymiotowały również.. wiec nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wydaje mi się ze raczej jelitówka jestem na skraju wyczerpania jesscze 6 dni przed porodem to cholerstwo złapać:/ czekam żeby do rodzinnego zadzwonić. Musza mi coe zapisać bo wykituje a kropli żołądkowych niby nie można ? :(

Ja dzisiaj pół nocy nie śpię od 12 do teraz już 5 godzin mam biegunkę i wymiotuje co 30min.. jestem już bez sił wypiłam colę zjadłam banana dalej nic:(( zimno mnie tak telepie.. w dodatku mam skurcze nieregularne ale mocne. Nie wiem czy ta moja jelitówką to objaw porodu czy zaraziłam się grypa żołądkowa bo dwie osoby u mnie w domu dwa dni temu wymiotowały również.. wiec nie wiem czy to zbieg okoliczności ale wydaje mi się ze raczej jelitówka jestem na skraju wyczerpania jesscze 6 dni przed porodem to cholerstwo złapać:/ czekam żeby do rodzinnego zadzwonić. Musza mi coe zapisać bo wykituje a kropli żołądkowych niby nie można ? :(
Gdyby nie to że miałaś kontakt z chorymi na jelitówkę to bym powiedziała że na bank rodzisz. U mnie tak wyglądała pierwsza faza porodu. Wymioty zwiastuja przy porodzie szybsze rozwieranie szyjki macicy.

Ja mam AFI 8 cm i to jest dolna granica normy niby :/ mi mój ginekolog mówił ze za dużo to tych wód nie mam. A w szpitalu im to nie pasowało w środę pójdę skontrolowac znowu :/
Ja na ostatniej wizycie miałam AFI 12 wiec tez mam mniej wód niż miałam bo zawsze było ok 14. Gin sprawdzal mi poziom wod zawsze Na każdej wizycie jako pierwsza rzecz. Tez cała ciąże słyszałam od lekarza ze mam pic i pic i pic, najlepiej 3-4 litry dziennie, a jak nie mogę to chociaż te 2.

reklama
oj bardzo Ci współczuję 😒 jeszcze trochę i zadzwonisz, coś poradzą 😒 ja też od 7 będę na linii z ośrodkiem, bo muszę starszą zapisać na szczepienie na grypę 🙂

Do góry